Homepagina » Natuur en Milieu » De invloed van de zon op seismische activiteit

De invloed van de zon op seismische activiteit

Op basis van zonneobservatoria als SOHO en STEREO kan voorspeld worden wanneer een coronale massa-ejectie (CME) in aanraking komt met onze magnetosfeer. Hoe kan worden voorspeld wanneer en waar aardbevingen gaan plaatsvinden?

CME’s kunnen worden gezien als de brandstof van aardbevingen, maar hoeven niet noodzakelijkerwijs de veroorzaker te zijn van aardschokken.

Ze worden doorgaans geassocieerd met tropische cyclonen, tornado’s, subtropische stormen en vulkaanuitbarstingen. We kunnen vulkanen zien als de bloedvaten van de Aarde en magma als het bloed.

Tijdas

Het duurt meestal drie tot vier dagen voordat de zonneactiviteit de Aarde beïnvloedt. De zonnewind bevat informatie of energie en wanneer de wind gaat liggen weten we dat de Aarde de benodigde informatie en energie heeft ontvangen. Op dat moment volgt meestal ergens op onze planeet een aardschok.

Aardbevingen kunnen worden voorspeld door de zon te bestuderen. Alles op de zon beïnvloedt ons op Aarde, zelfs wanneer de zonneactiviteit niet op onze planeet is gericht. Alles tussen de aarde en de zon, of het nu gaat om kometen, asteroïden, de omloopbaan van Venus of Mercurius, is van invloed op de zon en dus op de aarde. De zon is de tijdas en dus moet alles de harmonie van de zon volgen om in onze fysieke realiteit te kunnen manifesteren.

Planetaire uitlijningen

Magnetische veldlijnen van de zon zijn belangrijk omdat ze de hoek van de zonnewind bepalen. Het in kaart brengen van de vorm van het coronale gat waar de zonnewind uit komt kan worden gebruikt om de locatie van een mogelijke aardbeving of vulkaanuitbarsting op aarde vast te stellen. Zo kan de diepte van het coronale gat de mogelijke magnitude bepalen.

Planeten beïnvloeden de zon. Tijdens planetaire uitlijningen wordt energie uitgewisseld tussen hemellichamen. Alle planeten resoneren op een bepaalde frequentie en deze symfonie wordt enigszins verstoord op het moment van een uitlijning als gevolg waarvan een verstoring in de tijdruimte plaatsvindt. Dit fenomeen staat in de wetenschap bekend als een Flux Transfer Event (FTE). De cyclische aard van de planeten heeft een grote invloed op wat er op de zon en op aarde gebeurt.

Spiegel

Galactische krachten zijn energetisch en hogerdimensionaal van aard en kunnen niet worden gemeten door middel van de zwaartekracht.

Denk outside the box. Een aardbeving heeft energetisch gezien al plaatsgevonden, maar nog niet fysiek. De zon werkt als een spiegel en laat ons in de nabije toekomst zien wat er gaat gebeuren met zonnevlekken, coronale gaten en coronale massa-ejecties. Met andere woorden doet de aarde een ‘bestelling’, neemt de zon de ‘bestelling’ in behandeling en stuurt hij de order vertaald in energie terug naar de aarde om gemanifesteerd te worden. Data kunnen worden gebruikt om een glimp op te vangen van deze uitwisseling van hogerdimensionale energie.

Gedurende het zonnemaximum zien we altijd een groot aantal zonnevlekken. De zware aardbevingen correleren echter niet met het zonnemaximum en de toenemende zonneactiviteit. Theorieën over megabevingen tijdens het zonnemaximum zijn dan ook niet houdbaar.

Voorspellingssysteem

De zon kan gedurende een cyclus op elk gegeven moment actief worden. Zonneactiviteit is de stuwende kracht achter seismische activiteit op aarde. Planetaire uitlijningen zijn een betere indicator van toekomstige zonneactiviteit dan de theoretische invloed van een groter aantal zonnevlekken, die in feite niets anders kunnen garanderen dan een interessante curve in een grafiek.

De Ring van Vuur is de zone waar de aarde informatie en energie van de zon ontvangt en dit gebied is tevens de magnetische portaal van onze planeet. De Zuid-Atlantische Anomalie is daarnaast het gebied waar een toenemende instroom van energetische deeltjes wordt gemeten. In dit gebied is dus relatief veel straling en het aardmagnetisch veld is er het zwakst.

Op basis van al deze data kan worden voorspeld waar en wanneer aardbevingen in de toekomst gaan plaatsvinden en hoe krachtig ze zijn. Zodoende kan worden gewerkt aan een voorspellingssysteem voor aardbevingen.

Bron: Thewatchers.adorraeli.com via Solarwatcher.net

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

davos

Tegenpolen Trump en Thunberg in Davos: president veegt vloer aan met klimaatalarmisten en onthult hun achterliggende agenda

In het Zwitserse Davos is het World ...

canada

Canada en VS begraven onder sneeuw, veel records aan diggelen. ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’

Het ‘sneeuwt’ records in de Verenigde Staten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.