Bewustzijn

Mensheid geketend door illusie (video)

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De allegorie van de grot is één van de beroemdste passages uit Plato’s werken. Men dient zich een grot voor te stellen, die met de buitenwereld is verbonden door een gang met een dusdanige lengte dat er geen daglicht in valt.

Er zit een rij gevangenen met de rug naar de ingang en ze kijken naar de achterwand van de grot. Ze kunnen alleen de wand voor zich waarnemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze hebben hun hele leven vastgeketend gezeten en kennen niets anders. Achter hen bevindt zich een vuur. Tussen hen en dat vuur staat een blokkade in de vorm van een muur, die zo hoog is als een mens. Aan de andere kant van die muur lopen mensen met allerlei zaken op hun hoofd, waaronder stenen en houten figuren van mensen en dieren.

De schaduwen vallen door het vuur op de wand waar de gevangenen tegenaan kijken. De muur weerkaatst ook de stemmen van de mensen. Het enige dat de gevangenen in hun leven waarnemen zijn schaduwen en echo’s. Ze zullen denken dat deze de realiteit vormen en hun gesprekken zouden over de waarneming van deze realiteit gaan.

Als een gevangene zijn ketenen zou afschudden, zou hij door de levenslange ketening in het halfduister zo verkrampt zijn, dat het alleen al pijnlijk voor hem zou zijn om zich om te draaien en bovendien zou het vuur hem verblinden. Hij zou volkomen in de war raken en zich weer willen omkeren naar de wand met schaduwen, de realiteit die hij begrijpt.

Als hij uit de grot naar het felle zonlicht zou worden geleid, zou hij pas na lange tijd iets kunnen zien en dat begrijpen. Als hij eenmaal gewend zou zijn aan de bovenwereld en daarna terugkeerde in de grot, zou de duisternis hem weer tijdelijk verblinden. Zijn ervaringen zouden onbegrijpelijk zijn voor de andere gevangenen, omdat hun taal alleen naar schaduwen en echo’s verwijst.

Zijn behendigheid om de weerkaatste schaduwen te zien en te omschrijven zal geleden hebben onder zijn ervaringen, en op de andere gevangenen zou hij minder slim overkomen. Ze zullen hem zelfs als een gevaar zien.

Wat als de mensheid daadwerkelijk in zo’n realiteit leeft? Wat als het establishment religie en politieke dogma’s opdringt aan de mensen om te voorkomen dat het collectieve bewustzijn groeit? RT-presentatrice Abby Martin maakt in onderstaande video een treffende vergelijking. Wil jij de waarheid weten?

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
11 jaren geleden

Dat merk ik ook in mijn omgeving, dat mensen je totaal niet begrijpen of willen begrijpen, gewoon maar zo is het leven toch, daar moet je niet te moeilijk over doen of het is toch niet anders, wij moeten wel zo leven en ach zo erg zal het wel niet wezen, onze leiders hebben vast ook het beste met ons voor.
De gemakzucht om alles voor waar aan te nemen wat de media en de politiek ons voorschotelt en zelf nadenken, nee daar heb ik eigenlijks geen tijd voor.
Je loopt echt tegen een muur van niet willen weten of onderzoeken.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Wij leven gewoon simpelweg in zo,n realiteit waarin je gelooft in wat je ziet, en wordt het ongewoon, dan slaat of angst toe, en keert men weer terug in het oude.Maar ook al zit je in de gevangenis in een isoleercel, wie het vermogen beschikt om met zijn geest buiten de muren te komen, zal van isolatie en gevangen zijn niets meer merken. En een andere wereld en realiteit openen zich!!!Proberen maar mensen, breng je geest in een rust en mediteer jezelf naar die andere realiteit, die wonderbaarlijk mooi is alsof alles fluweel en zacht is!!Ik kan het,DUS U KAN HET OOK!!

verblind
verblind
11 jaren geleden

Nou, volgens mij leven we met z’n allen in zo’n grot, behalve natuurlijk de ‘elite’, ‘illuminati’ of hoe je ze dan ook maar wilt noemen. En een hele kleine groep is zich voorzichtig aan het omdraaien en als die dan aan de anderen meedelen wat ze zagen en hoorden worden ze vaak voor gek verklaard, jammer he!

Tom
Tom
11 jaren geleden

Plato was en is eigenlijk nog steeds een held! Althans, voor mij wel. Ook was hij al tegen democratie. En ja, schijn bedriegt. De wereld die wordt geschetst door de machthebbers en de mainstream media is naar mijn idee schaamteloos fake!

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x