Binnenland

Aanklacht tegen alle leden van het kabinet: ‘Ze gaan komen, de tribunalen’

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

PVV-voorman Geert Wilders vindt dat het kabinet zich schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf door lang te wachten met maatregelen om te voorkomen dat nog meer mensen door de armoedegrens zakken.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Kamer zei hij dat de Hoge Raad zich hierover moet buigen. In artikel 20 van de Grondwet staat dat de bestaanszekerheid van de bevolking ‘voorwerp van zorg der overheid’ is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Eerste aanzet

Volgens Wilders heeft het kabinet die taak verwaarloosd door maandenlang niets te doen aan onder andere de torenhoge energierekening. Hij is van mening dat het kabinet beleid voert waarvan zij weet dat het strijdig is met de Grondwet.

“Ik vind dat het kabinet zich voor die wandaden moet verantwoorden bij de Hoge Raad,” zei Wilders, die een aanklacht heeft ingediend tegen alle leden van het kabinet.

Het Enschedese oud-raadslid Erwin Versteeg twittert: “Ze gaan komen, de tribunalen. Nu een aanklacht wegens ambtsmisbruik ingediend tegen het zittende kabinet door Wilders. Deze aanklacht is enkel de eerste aanzet.”

Commotie

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen deelde zijn tweet. In november vorig jaar ontstond commotie in de Tweede Kamer toen Van Houwelingen tegen D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma zei ‘uw tijd komt nog wel. Want er komen tribunalen’. Sjoerdsma voelde zich ‘bedreigd’ door die opmerking.

In de Kamer werd het woord tribunaal vervolgens in de ban gedaan.

4.8 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Danny
Danny
1 jaar geleden

Wanneer laten politici eens meer zien dan alleen wat dreigende taal?
Of moet het daarbij blijven? Want ze hebben tenslotte allemaal trouw gezworen aan de koning.
Dus misschien is dit een hoop theater en niets meer…

Annette
Annette
1 jaar geleden

Zou DIT dan eindelijk de lang verwachte ommekeer betekenen?

IK weet het nog zo net niet.

Uiteindelijk is dat zootje ongeregeld, dat zich REGERING noemt, tot nu toe overal mee weggekomen.

En dan: de Hoge Raad. De gasten die daar in zitten, zijn hoogstwaarschijnlijk ook de puppets van het World Economic Forum.

Met andere woorden: wordt er überhaupt nog getoetst aan de Grondwet? Volgens mijn bescheiden mening hebben ze die hele Grondwet allang bij het grof vuil gezet.

Maar…. één ding is zeker. Thierry Baudet heeft gisteren in de Tweede Kamer absoluut een BOM laten exploderen, met zo’n effect, dat de rookwolken voorlopig nog niet verdwenen zijn.

Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik het in eerste instantie niet zo’n slimme zet vond, maar na verder onderzoek, denk ik daar NU totaal anders over.

Hij heeft niets anders gedaan dan de beerput geopend. En DAT is een absolute meesterzet.

Maar ja…. er zijn maar heel weinig ECHT intelligente mensen in zowel de regering als de tweede kamer. En zoals ik ernaar kijk, behoren die intelligente mensen tot de partij Forum voor Democratie.

Eigenlijk valt nu ook alles op zijn plaats. Namelijk de ECHTE reden waarom die Sigrid Kaag, die compleet niets, maar dan ook niets met ons, Nederlanders, heeft, daar op die plek is gezet. Nota bene, een soort van “vrouwelijke” James Bond, maar dan een kwaadaardige variant daarop.

En even terugkomend op het verhaal van Johan Derksen: niets anders dan het aanzetten tot haat en wij weten allemaal hoe dat indertijd met Pim Fortuyn is afgelopen.

En die opmerking over Raisa Blommesteijn en Arletta Adriani: deze fantastische vrouwen “blonde snollen” noemen. Sorry hoor, maar dat is echt tien bruggen te ver.

Ik vraag mij werkelijk af, hoe ze daar bij de NPO DAT onder het tapijt gaan schuiven.

adriana
adriana
1 jaar geleden

dikke pluim voor meneer wilders ik had hem op twitter gezegd dat hij aangifte tegen ze moest doen voor hun misdaden thanks wilders laat ze maar voelen wat mensen ook voelen onschuldige mensen gaan dood aan zpo giftspuit en dan nog cris na crisis ik ben echt boos verrietig deze lui gaan te ver de vaccindoden hebben ook nabestaanden

Ali
Ali
1 jaar geleden

het is 8 graden in Amsterdam en je kunt de kachel niet aansteken. Das al genoeg reden om die hufters achter slot en grendel te krijgen, dan nog aansturen op een derde wereld oorlog die niet de onze is. Om maar te zwijgen van de lockdowns en verplichte vaxxen wat gifspuiten bleken te zijn. WAAR zijn de 1700 kinderen gebleven? Pakken met geld aan het buitenland geven, terwijl de eigen bevolking naar de voedselbank moet, de zorg helemaal uitkleden terwijl er steeds meer zieken komen van de covid shots……

Back to top button
151
0
We lezen graag je reactie!x