Mens en Dier

Gideon van Meijeren over ‘dieptepunt’ in parlementaire geschiedenis: ‘Het is krankzinnig, dit kan niet’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Woensdagavond liep het voltallige kabinet de Tweede Kamer uit tijdens de inbreng van FVD-leider Thierry Baudet. Dat gebeurde nadat hij had gezegd dat minister Kaag had gestudeerd aan een college van de Oxford-universiteit dat bekendstaat als spionnenopleiding.

“We zijn getuige geweest van een uniek moment in de parlementaire geschiedenis,” reageert FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren in een filmpje dat hij op Instagram plaatste. “Een dieptepunt in de parlementaire geschiedenis.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens het Kamerlid is het staatsrechtelijk onacceptabel dat het kabinet wegliep. “We zijn hier in debat met het kabinet. Het kabinet moet verantwoording afleggen aan het parlement. Het parlement moet het kabinet kunnen controleren. Dus als het kabinet niet aanwezig is, heeft het geen enkele zin om hier met elkaar het debat te voeren.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Trend

Het voorval past in een trend die we al langer zien, waarbij Kamerleden steeds vaker het woord wordt ontnomen, steeds vaker de mond wordt gesnoerd, merkte Van Meijeren op.

Baudet werd het woord ontnomen vanwege het uiten van ‘verdachtmakingen’. “Wat daarbij opviel, is dat [de voorzitter] aangaf: ‘Ik heb even gesproken met de minister-president en met de leden van het kabinet en dit is de afspraak. Ik ontneem u nu het woord’.”

“Ik denk dat dit een slip of the tongue is geweest van de voorzitter, want ze heeft hiermee erkend dat de leden van het kabinet de voorzitter vertellen hoe het reglement van orde moet worden geïnterpreteerd,” benadrukte Van Meijeren.

Onacceptabel

“Het is krankzinnig,” vervolgde hij. “Dit kan niet. Wij bepalen als Kamer in welke gevallen hier wel of niet het woord kan worden ontnomen. Zo zie je maar weer dat de Kamer volledig in de greep is van de regering.”

Dat een D66-voorzitter een D66-minister in bescherming neemt en vervolgens zelfs een lid van het parlement het woord ontneemt, is onacceptabel en daar zullen wij ons nooit bij neerleggen, zei Van Meijeren.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkel
Mikkel
1 jaar geleden

Maar wat kan hiertegen gedaan worden? Niets van binnenuit. Het enige dat hiermee kan afrekenen is een revolutie vanuit de bevolking.

Maria
Maria
1 jaar geleden

Het is gewoon tuig van de bovenste richel

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Geachte Heer G.F.C. van Meijeren,

Het is niet zo vreemd dat een stelletje Nazi-Landverraders gauw de zaal verlaten als de keiharde Waarheid wordt verkondigd…De Haagse Nazi-Landverraders zijn in Grote Paniek…Alles maar dan ook werkelijk waar ALLES loopt in de soep….Het zal nu niet lang meer duren voordat de Hersendode Kudde Nazi-Collaborateurs in dit land dat ook door gaat krijgen….ze gaan namelijk ALLES verliezen dankzij dit vuile Haagse Nazi-Ongedierte….geen bier & pizza meer in de koelkast…wat zullen al die Hersendode Schaapjes in paniek zijn….Eenheid in dit land dat is wat die Nazi-Parasieten het meeste vrezen…

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Gideon heeft gelijk, einde☝ van de demokratie🖕

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x