Homepagina » Binnenland » Vraagtekens rond rechter die horeca dichthoudt: ‘Vreemd dat elke keer dezelfde komt opdraven’
rechter

Vraagtekens rond rechter die horeca dichthoudt: ‘Vreemd dat elke keer dezelfde komt opdraven’

De rechter heeft de eis van een groep horecaondernemers om de horeca per direct te openen, afgewezen. Het besluit van de overheid om de horeca vier weken te sluiten, is volgens de rechtbank in Den Haag gegrond. Het kort geding was aangespannen door een Haagse ondernemer. Minstens 68 ondernemers sloten zich bij hem aan. De ondernemers zeggen dat de gedwongen sluiting disproportioneel is en dat ze daardoor onevenredig worden geraakt.

Mensen die de livestream volgden, konden zien dat de zaak werd behandeld door mr. S.J. Hoekstra-Van Vliet. Diezelfde rechter oordeelde eerder, toen de actiegroep Viruswaanzin een kort geding had aangespannen tegen de overheid, dat de coronamaatregelen niet hoefden te worden ingetrokken. De groep eiste het einde van de 1,5 metersamenleving en het per direct stopzetten van andere vrijheidsbeperkende maatregelen. Volgens de rechter ‘handelde de regering voldoende zorgvuldig en waren de genomen maatregelen niet disproportioneel’.

Dit is dus de tweede keer in korte tijd dat deze rechter oordeelt in het voordeel van de Staat. Ook opmerkelijk is dat de rechter door Viruswaanzin werd gewraakt omdat zij volgens de groep niet objectief is. De NOS maakte daar deze beelden van. In een eerdere zaak zou ze partijdige uitspraken hebben gedaan en ook zou ze de Staat geen strobreed in de weg hebben gelegd. De wrakingskamer was van mening dat ‘er van partijdigheid geen sprake was’. De rechter werd niet vervangen.

Een wrakingsverzoek zou meer dan terecht zijn

Het vonnis roept bij velen vraagtekens op. Wakker Geluid reageert op Twitter: “Mag ik het op zijn minst vreemd vinden dat elke keer dezelfde rechter komt opdraven bij rechtszaken tegen de overheid? Een wrakingsverzoek zou meer dan terecht zijn!”

“Het begint langzamerhand wel erg op een Latijns-Amerikaanse dictatuur te lijken. Maar ook een teken dat de bestaande orde moet terugvallen op hele korte communicatielijnen om verrassingen te voorkomen. Waarom is die ‘rechter’ niet gewraakt?” vraagt politiek econoom Kees van der Pijl zich af.

Het kan ook anders. Een rechter in Berlijn heeft in een kort geding de opgelegde sluitingstijd van restaurants van tafel geveegd. Het is juridisch niet te onderbouwen en levert geen wezenlijke bijdrage aan de bestrijding van het virus, luidde het vonnis.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 maanden geleden

Een ieder die nog beweert dat we onafhankelijke rechters hebben moet zich onmiddellijk na laten kijken. Dit is volstrekt niet meer te verkopen. Hoe ver denken ze te kunnen gaan ? Hoe lang pikt het volk dit nog ?

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  exegese
6 maanden geleden

Zolang als de portemonnee niet wordt geraakt, zal het volk het pikken, dus tot en met 17 maart. Vanaf 18 maart zal het volk direct in de portemonnee worden geraakt, maar ja, dan is de VVD herkozen met 80 zetels.

benno
benno
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

vertrouwen in de politiek is m.i. zeer overschat.
wat de politiek inclusief oppositie in de cojona-periode mij erg duidelijk heeft gemaakt is dat ze ALLEMAAL helemaal niets besluiten in het voordeel van het volk.

de complete politiek zit in de zak van de heersers…..
dus dat gaat m.i. ook niet veranderen met de verkiezingen…

Cindynl68
Cindynl68
Reactie op  ProAsfalt
6 maanden geleden

En jij gelooft nog steeds in democratie..*zucht*

salvar
salvar
Reactie op  exegese
6 maanden geleden

@exegese
Hoe lang pikt het volk dit nog ?
heel heeeeel lang .

Jerry
Jerry
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

Dat denk ik ook.

Rob
Rob
Reactie op  exegese
6 maanden geleden

exegese, hetzelfde geldt voor onafhankelijk onderzoek. Dat bestaat ook niet. Je kunt het heel kort houden. ‘Onafhankelijk’ is altijd binnen eigen duistere kringen, niet door echte onafhankelijken.

Corona-hoax
Corona-hoax
6 maanden geleden

In hoger beroep gaan, weer wraken die rechter.

Alice
Alice
6 maanden geleden

Ons hele rechtssysteem is zo rot als een mispel en wordt gerund door D666 gekkies.

rop
rop
6 maanden geleden

Er heerst op het ogenblik in het corona tijdperk een grote verwarrende miscommunicatie, allemaal gebaseerd op het bestrijden ervan en er is eigenlijk geen Een echte oplossing ervoor om deze dansende beestjes [corona] te beperken, men bedenkt regels waarin het ander beestje [de mens] zn dans gaat beperken in de gehele economie plat te leggen en er is geen enkel bewijs dat deze regels de dansende beestjes tegenhoud [corona] men bedenkt van alles uit om deze coronabeestjes te doen stoppen ,maar het enigste wat stopt is de menselijke activiteiten, hun dans is gehalveerd straks met een totale lockdown ,staat de beweging van de menselijke dans en word het bijna tot een stilstand gebracht en intussen dans de corona beestjes vrolijk verder de gehele wereld over, toch wel een Machtig Beestje dat de Mens onder zijn controle houd en de mens geheel in zijn Greep heeft , zal het beestje daardoor zoveel Macht KRIJGEN Omdat de Mens zelf allemaal regels bedenkt om deze te Doen Stoppen? En ook daardoor gewoon de regels gewoonweg domweg opvolgt van degene die de regels bedenkt.
Waar kunnen we deze eigenlijk onder plaatsen, een mate van gestoordheid, die met de Angst samen zijn werk doet en zo dat beestje alle macht geeft om die gestoordheid op zijn volle toeren de mens te doen dwarsbomen, toch wel een hele grote mate van intelligente moet dat beestje hebben, om zo de Onzekerheden over corona te doen uitlopen naar gestoordheid en de angst de mens zijn dans te doen laten stoppen of ontnemen, of is het toch de activiteit van de regels die dit zelf realiseert? Wat denkt men zal het aan de leiders die deze gestoordheid ten volle bedenken liggen, of ligt het aan dat Coronabeestje?

Dun Jos
Dun Jos
Reactie op  rop
6 maanden geleden

Geef gewoon je mening of visie.
Je hoeft geen boek te vertellen. 👎

Rob
Rob
Reactie op  Dun Jos
6 maanden geleden

Kan er iig geen touw aan vast knopen…. Iets met beestjes…

André
André
Reactie op  Rob
6 maanden geleden

Virussen zijn niet eens beestjes, sterker nog, ze leven niet.

Jerry
Jerry
Reactie op  rop
6 maanden geleden

Je kan hier ook Co2 invullen. krijgt Co2 zoveel macht dat we onszelf regels opleggen en in mangelposities brengen om Co2 minder macht te geven… ” Ojee teveel Co2, we gaan nog maar 100kmh rijden op de snelweg” <– Hetzelfde systeem/principe komt steeds weer terug

jan doornbos
jan doornbos
6 maanden geleden

De PCR test pandemie is fraude in de meest ruime zin. ‘Vreemd’ is dan ook relatief. Een voor spek en bonen rechtbank past daar dan ook perfect bij.

Edward
Edward
6 maanden geleden

Maar 68 ondernemers die een rechtzaak zijn begonnen, waar is de rest ? Overigens een rechtzaak beginnen heeft geen enkele zin, Nederland is geen rechtstaat meer. Rechters spreken altijd in het voordeel van de overheid en vooral deze tante.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Edward
6 maanden geleden

@Beste Edward

De rest…die was er wel, maar volgens de landsadvocaat waren ze ‘te laat’ ingediend.

Het hele trukenregister werd opengetrokken.
Reken er maar op dat het heel veel meer waren als dat als excuus wordt opgevoerd.
Er wordt natuurlijk niets aan het toeval of de verbeelding overgelaten.

kloek
kloek
6 maanden geleden

Las op facebook (kan kul zijn) dat de schoonzus van Hugo de Jonge die rechter was die deze uitspraak gedaan heeft.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  kloek
6 maanden geleden

Nee hoor, het gaat om de nicht van minister Wopke Hoekstra.

https://twitter.com/RientsHofstra/status/1318550339260452864

Annie
Annie
6 maanden geleden

Tja, in dictatuur België is het niet veel beter: Bron HLN 20/10/20.

“Alle vorige beroepen tot schorsing die bij hoogdringendheid werden ingediend tegen ‘coronabesluiten’ zijn verworpen”, stelt Simonart.

Horecafederaties dienen beroep in tegen sluiting van de sector
Bij de Raad van State zal in naam van de drie horecafederaties in België (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) een beroep tot nietigverklaring worden ingediend tegen de sluiting van de cafés en restaurants voor de periode van een maand sinds maandag. Dat heeft Philippe Simonart, juridisch directeur van de Brusselse horecafederatie, bevestigd.

AW 19-10-20, 18:41 Bron: Belga
3
De sectorfederaties maanden de federale regering zaterdag aan hen het volledige dossier over te maken waarin de sluiting van de horeca, vrijdag besloten door het Overlegcomité, wetenschappelijk werd gerechtvaardigd. Daarop is geen antwoord gekomen. Het ministerieel besluit over de sluiting verscheen zondag in het Staatsblad.

Een beroep tot schorsing bij de Raad van State is niet aan de orde. “Alle vorige beroepen tot schorsing die bij hoogdringendheid werden ingediend tegen ‘coronabesluiten’ zijn verworpen”, stelt Simonart.

Het beroep tot nietigverklaring wordt één van de komende dagen ingediend. Bij de rechtbank van eerste aanleg zal ook een kort geding worden aangespannen. Een beroep tot schadeloosstelling wordt nog onderzocht.

Mvg,
Annie.

Joke
Joke
6 maanden geleden

Er is geen onafhankelijke rechtspraak. Door wie wordt de rechterlijke macht betaald? Aan wie heeft de rechter trouw gezworen? aan de koning. Dus als burgers kunnen we een eerlijke rechtspraak wel vergeten.

M.P. de Groot
M.P. de Groot
6 maanden geleden

Rechter is familie van de Jonge

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

osterhaus

Ab Osterhaus wekt woede: ‘Absoluut niet terug naar normaal als iedereen gevaccineerd is’

Onlangs zond het AD in samenwerking met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

40
0
We lezen graag je reactie!x