Buitenland

De demonstratie gaat DOOR. Morgen wordt Berlijn BESTORMD

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Duitse rechtbank heeft een streep gehaald door het verbod op de demonstratie tegen de coronamaatregelen die dit weekend moet plaatsvinden in Berlijn. Het hof oordeelde dat er toch gedemonstreerd mag worden. Het verbod leidde tot een stortvloed aan nieuwe aanvragen voor protestacties. De organisatoren pikten het verbod niet en stapten met succes naar de rechter.

Mensen zijn van plan om dit weekend ‘Berlijn te bestormen’. De politie is overal op voorbereid en zal in groten getale aanwezig zijn. De organisatoren rekenen op miljoenen betogers. Vanuit het hele land zijn busreizen georganiseerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Andreas Geisel, de Berlijnse senator van Interne Zaken, beweerde dat het verbod was ingesteld omdat betogers tijdens de vorige demonstratie, waar volgens sommige schattingen 1,3 miljoen mensen bij aanwezig waren, ‘doelbewust’ de coronaregels overtraden. Dat vond de rechter geen goed argument.

De belangrijkste dag

Mensen roepen op social media op om massaal naar de Duitse hoofdstad af te reizen. De organisator, Querdenken (buiten het kader denken) 711, eist dat de Duitse regering aftreedt en dat alle coronamaatregelen worden geschrapt. De organisatie heeft heel Europa uitgenodigd in Berlijn.

De hashtag #SturmaufBerlin (bestorming van Berlijn) was donderdag de hele dag trending op Twitter. Jürgen Elsässer van magazine Compact zei dat zaterdag ‘de belangrijkste dag sinds 1945’ zal zijn. Hij verwees met deze uitspraak naar het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ook politici roepen mensen op om zich te mobiliseren. De rechtse partij AfD zei dat de Berlijnse senaat ‘de basisrechten met voeten treedt’.

Vandaag is ook bekend geworden dat niemand minder dan Robert F. Kennedy jr. zal spreken tijdens de betoging.

Heel Europa naar Berlijn. Dat belooft wat:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnoud
Arnoud
3 jaren geleden

HIER WORD IK EMOTIONEEL VAN, DE OVERWINNING KOMT ER AAN, DE VAL VAN DE CABAL IS AANSTAANDE, WEG MET DE ELITE, WEG MET ALLE CORRUPTE REGERINGEN, VAN ALLE EUROPESE LANDEN INCL NEDERLAND, EN DAN ZULLEN WE ALLEMAAL VRIJ !! ZIJN, EN ZINGEN WE… LAND AND HOPE AND GLORY.

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
3 jaren geleden

Ik hoop zo, dat er geen relschoppers naartoe gaan en de boel saboteren, dan hebben die linkse kliek weer de gelegenheid om de mensen in elkaar te slaan, wat zij overigens graag met alle plezier doen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

“Ich bin ein Berliner”.

Voor de 2e keer door een Kennedy uitgesproken.

Let maar op.

Een klap in het lelijke gezicht van Merkel!

trackback
De demonstratie gaat DOOR. Morgen wordt Berlijn BESTORMD | E.J. Bron
3 jaren geleden

[…] Lees verder>>> […]

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x