Mens en Dier

Robin Williams: de knuffelbeer die bang was voor de grote boze wereld

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Robin Williams had soms iets van een harige knuffelbeer en speelde ook vaak rollen van vaders of mentors, zoals de inspirerende leraar in ‘Dead Poets Society’ of de psycholoog in ‘Good Will Hunting’, die het personage van Matt Damon helpt om zijn wiskundeknobbel te ontwikkelen.

Williams koesterde zijn kinderen, publiek, werk en talent, maar ook drugs en alcohol. Vlak voor de geboorte van zijn zoon kickte hij af, maar 20 jaar later begon hij opnieuw met drinken en in 2006 moest hij weer naar de afkickkliniek. Onlangs doken er berichten op dat hij met een zware depressie kampte. Dat ultieme gevecht heeft hij nu definitief verloren. We kunnen nu alleen nog zijn herinnering en vele films koesteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zelden ging Williams in interviews zware onderwerpen uit de weg. Ook over zijn verslaving. Toen hij weer was gaan drinken en in een afkickcentrum belandde zei hij: “Maar het ligt wel in een wijngebied, zodat ik alle opties openhoud.”

Naar aanleiding van de film ‘What Dreams May Come’ (1998), waarin hij eerst zijn beide kinderen verliest en daarna zelf bij een auto-ongeluk om het leven komt, filosofeerde hij op zijn unieke wijze over het hiernamaals. “Ik hoop dat ik na mijn dood Elvis ontmoet. Ik zie hem al in de hemel staan bij het buffet: kijk eens, ik kan alles eten zonder dik te worden,” aldus Williams, die vanzelfsprekend een perfecte imitatie van The King kon doen.

“In de hemel moet een comedyclub zijn, waar vooral jazz wordt gespeeld,” vervolgde Williams. “Verder wil ik Marilyn Monroe en Albert Einstein ontmoeten. Met minder neem ik geen genoegen.” Maar dan weer serieus: “Natuurlijk wil ik mijn vader terugzien. Ik wil hem onder zijn neus wrijven dat ik toch nog goed terecht ben gekomen. Maar ik vermoed dat hij dit al weet. In de hemel hebben ze zeker kabeltelevisie. Ik voelde zijn aanwezigheid ook bij de uitreiking toen ik mijn Oscar won voor ‘Good Will Hunting’.”

Bizar toeval

Een groot aantal kijkers van de Amerikaanse cartoon Family Guy keek eergisteravond vreemd op. De aflevering genaamd Fatman en Robin, met daarin een getekende variant van Robin Williams, werd door BBC Three bijna gelijktijdig met de bekendmaking van zijn dood uitgezonden.

Veel kijkers twitterden dat ze geshockeerd waren door het enorme toeval. In de aflevering is te zien dat hoofdrolspeler Peter Griffin vervloekt is. Alles wat hij aanraakt verandert in Robin Williams. Als oplossing voor de vloek probeert Griffin zelfmoord te plegen, maar dat lukt hem niet.

Koko

Robin Williams kon iedereen aan het lachen maken, zelfs een gorilla. De acteur ontmoette in 2001 Koko, die kan communiceren via gebarentaal. Volgens haar verzorgster is de mensaap ‘extreem verdrietig’ sinds zij telefoongesprekken opving over de dood van de acteur.

Toen de twee elkaar in 2001 ontmoetten, hadden ze meteen een band. “Ik heb kunnen communiceren met een gorilla,” zei Williams na de ontmoeting. “We hebben iets fantastisch gedeeld: een lach. Koko begrijpt gesproken Engels en kent meer dan 1000 gebaren om te communiceren over haar gevoelens, leven, liefde en zelfs de dood. Het was geweldig en onvergetelijk.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Vreemd dat zo’n gevierd acteur, eigenlijk niemand had die hem begreep en kon opvangen.
Als ik hem zo zie, leek hij mij vooral heel eenzaam. Zo jammer….

IIS
IIS
9 jaren geleden

“Voordat Robin zichzelf ophing, probeerde hij zichzelf van het leven te beroven door in zijn polsen te snijden. Daarna heeft hij zich met een aan een deurpost vastgemaakte buikriem opgehangen. Daardoor is dood door verstikking ingetreden.”

Als je dit leest en het laatste interview met Robin Williams bekijkt dan heb ik niet iemand gezien, gehoord of waargenomen die in staat zou zijn zichzelf wat aan te doen.

Nu kan een depressie mensen tot wanhoop drijven waardoor ze (opeens?) niet meer willen leven, maar deze man leek me niet in staat om op deze manier een eind te maken aan zijn leven. Je zou dan eerder menen dat hij een overdosis van één of ander middel zou innemen, maar eerst je polsen doorsnijden en dan vervolgens je ophangen aan een deurpost??

Als ik even mijn achterdocht man ontvouwen, maar had deze man vijanden of is hij één of andere waarheid te na gekomen, wilde hij iets openbaren? Want jezelf zo van het leven beroven terwijl hij vast en zeker wel de financiële middelen en connecties had om voor een zachtere dood te kiezen, dan vind ik deze keus eerder van iemand die zich alle lange tijd dramatisch slecht moet hebben gevoeld of deze man is vermoord en doet men het op zelfmoord lijken? In deze wereld is volgens mij alles mogelijk en lijkt niets wat het is, maar goed, het is natuurlijk pure speculatie van me.

Kees Hooreman
Kees Hooreman
9 jaren geleden

Hopelijk is zijn ziel gered voor de eeuwigheid. De Goddelijke Wet leert namelijk dat NIEMAND die zelfmoord pleegt, het paradijs zal beërven, maar in de HEL belandt.

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Wauw, in geen tijden zo’n ontroerend en bijzonder filmpje gezien.
Robin was vrij van geest en was vrij in bepalen wanneer het leven voor hem voldoende was.
Daar moeten we niet droevig over zijn, daar kan ik alleen waardering voor opbrengen.
Het leven is voor de evolutie van de ziel, nou en die ziel van Robin is na dit leven toch aardig geëvolueerd.

HULDE !!

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x