Gezondheid

Amerika zegt dat cannabis geen medicijn is, maar heeft wel een patent op cannabis als medicijn

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA liet onlangs weten dat cannabis geclassificeerd blijft als de zwaarste categorie drugs. De overheid voert een buitengewoon hypocriet drugsbeleid, zo blijkt uit onderstaande video.

In een hele reeks staten is medicinale cannabis legaal of wordt het gebruik ervan gedoogd. In Washington en Colorado is ook recreatief gebruik toegestaan. In Californië wordt het op doktersvoorschrift gebruikt als pijnstiller. Het liberale beleid in sommige staten staat echter haaks op de nog steeds zeer strenge federale wet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Amerikaanse overheid classificeert cannabis als de zwaarste categorie drugs. Deze drugs zouden geen genezende eigenschappen hebben en vaak leiden tot misbruik. De DEA claimt dat cannabis gevaarlijk is en geen waarde heeft.

Reden

Er wonen alleen al in Amerika tienduizenden mensen die cannabis gebruiken tegen epilepsie, ziekte van Crohn, kanker en vele andere aandoeningen. Zij gebruiken vooral cannabisolie, waar je niet high van kunt worden.

Hoe kan de DEA blijven volhouden dat cannabis geen medicinale werking heeft als zoveel mensen worden geholpen door cannabisolie? De DEA claimt dat er onvoldoende onderzoek is gedaan, maar daar is een reden voor.

Omdat cannabis in de zwaarste categorie valt, kunnen artsen en universiteiten er geen onderzoek naar doen. Ze zouden zich dan schuldig maken aan een misdrijf. Alleen de Universiteit van Mississippi mag cannabis kweken en verstrekken aan onderzoekers.

Onacceptabel

Ben Swann onthulde als één van de eerste journalisten dat het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid het patent op cannabisolie voor medicinaal gebruik heeft. Het patent, US6630507, is getiteld ‘Cannabinoids as antioxidants and neuroprotectants’ en is verstrekt in oktober 2003.

Het patent geeft het ministerie de exclusieve rechten op het gebruik van cannabinoïden voor de behandeling van neurologische aandoeningen als Alzheimer, Parkinson en beroertes en ziektes die worden veroorzaakt door oxidatieve stress zoals hartziekte, ziekte van Crohn, diabetes en artritis.

Dus terwijl de DEA claimt dat er geen bewijs is voor de medicinale werking van cannabis, heeft de Amerikaanse overheid wel een patent op cannabis als medicijn. Onacceptabel, aldus Swann.

[Truth in Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Amerika is een tikkeltje hypocriet.

Ph
Ph
7 jaren geleden

Overheden zijn ook gevaarlijk en hebben ook geen waarde….gaan we deze dan ook gaan klasseren tot zeer gevaarlijk??

faith
faith
7 jaren geleden

Overheden dansen naar de pijpen van Het Grote Geld, ons geld overigens, wat zeer slinks achterover gedrukt is. Zullen we dat Grote Geld dan maar verbieden?

exegese
exegese
7 jaren geleden

Er sterven in Nederland ruim 15 000 mensen per jaar aan verkeerde medicatie, voorgeschreven door de reguliere “geneeskundigen”. Volksvijand nummer één, met stip op nummer één wel te verstaan. En dan maar doorzagen op die alternatieve geneesheer in Duitsland die probeerde de totaal uitgemergelde en opgegeven patiënten uit de reguliere “geneeskunde”nog een laatste kans te geven. Waar hebben we het over als er in Nederland 15 000 mensen onnodig overlijden door verkeerde chemische troep, voorgeschreven door zogenaamde deskundigen. Dat is wat telt, dat is wat onvoorstelbaar erg is, dat is wat de voorpagina’s van de kranten moet vullen. Het gigantische gevaar wat je loopt bij je eigen huisarts en specialist. Aan hennep is nog nooit iemand overleden, eventuele “bijwerkingen”gaan met slapen gewoon weer over, het heeft miljoenen mensen genezen of anderszins welgedaan, en toch wordt het onterecht illegaal verklaard waardoor het in handen valt van de zware criminaliteit. Totaal van de zotten is het.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x