Gezondheid

I’m not lovin’ it: Amerikaanse jeugd is klaar met McDonald’s

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is paniek in de Verenigde Staten, want jongeren lopen massaal weg bij McDonald’s. Ze kiezen voor nieuwere ketens die gezond voedsel aanbieden. Sinds 2011 daalde het bezoek van jongvolwassenen aan de hamburgergigant met bijna 13 procent. Dat schrijft The Wall Street Journal.

McDonald’s staat niet meer in de top-10 van favoriete ketens en werd onder 32.000 abonnees van Consumer Reports Magazine beoordeeld als minst lekkere van 20 hamburgerketens. De fastfoodreus heeft wereldwijd zo’n 35.000 restaurants, waarvan bijna de helft in de Verenigde Staten is gevestigd.

Onderzoek toont aan dat jongeren zich steeds meer laten informeren over de manier waarop het eten wordt bereid. Ze vinden biologisch eten belangrijk, willen geen groeihormonen in hun vlees en keken naar de documentaire ‘Supersize Me’, die een kijkje in de keuken van de fastfoodindustrie geeft.

McDonald’s heeft wereldwijd te kampen met de nodige tegenslagen. In Shanghai werden medewerkers bij een vleesleverancier van de keten gefilmd toen ze op de grond gevallen vlees opraapten en weer in de verpakking deden. Ook kregen restaurants rot vlees geleverd.

Onlangs moesten meer dan 10 vestigingen in Rusland dicht na inspecties van de Russische voedselveiligheidsautoriteit. McDonald’s doet het alleen in Europa nog goed: daar steeg de omzet met 0,5 procent. Het is niet bekend hoe het met McDonald’s in Nederland gaat, aangezien de Nederlandse tak niet verplicht is zijn financiële resultaten te openbaren.

Mensen verruilen McDonald’s steeds meer voor populaire ketens als Chipotle Mexican Grill en Five Guys Burgers and Fries (‘niets komt uit de vriezer’). In Amerika zijn er inmiddels 1000 vestigingen, met nog eens 1500 in aanbouw.

[Trouw, Wall Street Journal]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
7 jaren geleden

Ik vind juist dat de Mac de laatste tijd wel weer te vreten is. Een paar jaar geleden was het smerig, en vaak koud. Van de zomer diverse malen weer eens in een Mac geweest, en het was nu best te pruimen. Veel minder zout, en gewoon warm. Maar bovenal bestellen, en binnen 5 minuten aan het eten kunnen. Ik geloof niet zo in biologische troep. Volgens mij ga je daar veel eerder dood van. Verder stinkt biologisch vlees ontzettend in mijn optiek.

Ruiz
Ruiz
7 jaren geleden

@ nunki,
Wat een simpele domme opmerking. Ik zou zeggen , ga gewoon door lekker MC.Donald’s te eten. Je komt er zelf wel achter wat voor gezondheidsklachten Mc.Donald’s fast-food teweeg brengt. Vooral doorgaaan!
Waarom denk je dat oplettend en bewuste mensen meer voor natuurvoeding gaan?

Rini
Rini
7 jaren geleden

Sorry Nunuki,ik las je berichtje en moest dit even kwijt 🙂
Dus jij bent al tevreden met als je in 5 min kunt eten,het best warm was en niet te vergeten lekker gezout :- 🙂 🙂
Hier moest ik in me zelf hart om lachen 🙂 🙂 🙂
Hey begrijp me niet verkeerd hoor,iedereen moet zich zelf zijn,maar wist niet dat er mensen waren die met zoweinig tevreden waren,toppie
En o ja niet te vergeten,het was best te pruimen,super 🙂 🙂 🙂
Thats MC Donalds,just they way YOU like itt.
SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!! En echt niet kwaad bedoeld hoor 🙂 😉

exegese
exegese
7 jaren geleden

Één voordeel van een hamburger van Mac Donalds is wel dat als je hem niet opeet maar gewoon ergens neerlegt hij er na tal van jaren nog steeds nagenoeg hetzelfde uit ziet, terwijl een normale hamburger al snel wegrot en de nodige schimmel ongestoord aan het werk kan. Maar ja, dat is meestal niet het beoogde doel om een hamburger te kopen, da’s dan weer jammer.

Wel fijn dat steeds meer mensen zich afkeren van zo’n concern als Mac Donalds. Weer een stap in de goede richting.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x