Paranormaal

Amerikaanse school doet boeken van Harry Potter in de ban. Roepen ze boze geesten op?

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een Amerikaanse schoolbibliotheek kunnen geen boeken van Harry Potter meer worden gelezen. Een pastoor heeft namelijk beweerd dat er echte vloeken en spreuken in staan.

De boeken van J.K. Rowling zouden boze geesten kunnen oproepen bij de persoon die de boeken leest, aldus pastoor Dan Reehil van de St. Edward Church and School in de staat Tennessee.

Dit was voor hem reden genoeg om de boeken in de ban te doen.

Slimme misleiding

Reehil schreef in een e-mail aan ouders contact te hebben opgenomen met diverse duiveluitdrijvers in de Verenigde Staten en in Italië, die hem stuk voor stuk hadden geadviseerd om de boeken weg te halen.

“In deze boeken wordt magie als goed én slecht aangeduid, wat niet waar is,” schreef Reehil. “In werkelijkheid is het een slimme misleiding.”

“De vloeken en spreuken die in de boeken worden gebruikt zijn echte vloeken en spreuken, en als mensen ze lezen lopen ze het risico boze geesten aan te trekken,” vervolgde hij.

Censuur

Rebecca Hammel, directeur van de scholengemeenschap waar de St. Edward Church and School deel van uitmaakt, staat achter de beslissing van de pastoor.

Ze zei dat elke pastoor de bevoegdheid heeft om dergelijke beslissingen te nemen.

Hammel voegde toe dat hier geen sprake is van censuur, maar dat er slechts voor wordt gezorgd ‘dat in de schoolbibliotheek geschikt materiaal voor alle leeftijden kan worden gevonden’.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Straalmans
Straalmans
2 jaren geleden

De geest van pastoor Reehil is in ieder geval overduidelijk aanwezig en aangeroepen.
De pastoor heeft blijkbaar zelf een paar geesten met die spreuken opgeroepen, want hij weet nu (ipv slechts vermoeden) dat die spreuken echt werken.

Kalki
Kalki
2 jaren geleden

Alles wat in deze idiote wereld buiten de onderdrukkende en je in de gevangen houdende ‘Matrix’ valt(zoals oa. de Harry Potter-boeken), worden wel door de autoriteiten gecensureerd en zo veel mogelijk in doofpotten gehouden, met als doel om totale controle over de mensheid te verkrijgen en verder al hun vrijheden volledig in te perken.

Elise
Elise
2 jaren geleden

En de “hocus pocus” van technologie mag wel? Pomoborobol voor het vaticaan. Beeldt uit: 1 aarde en 1 technische aarde(ijzer)? Lekker hypocriet die pastoor.
De schrijfster heeft haar kennis van mythologie, bijbel enz.
Er bestaat witte magie en zwarte magie. Witte magie is goedbedoeld.(zelfs intuïtie valt onder witte magie) Zwarte magie maakt misbruik van.
Technologie die spioneert en alles opneemt(beeld en spraak) valt voor mij onder zwarte magie.(overnemen en misbruik van).
De boeken mogen niet meer en de films/games dan?
Ik mis hier enige nuance en zie geen gevaar als je de stof/het verhaal luchtig neemt. Dan gaat het over goed en slecht.
Wat die pastoor doet is veel gevaarlijker. Die maakt er een groot probleem van.
Naar mijn idee zijn mensen knettergek aan het worden en kunnen

KaAsLijF
KaAsLijF
2 jaren geleden

Jongens toch ! Terug naar de 16de eeuw ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x