In een Amerikaanse schoolbibliotheek kunnen geen boeken van Harry Potter meer worden gelezen. Een pastoor heeft namelijk beweerd dat er echte vloeken en spreuken in staan.
De boeken van J.K. Rowling zouden boze geesten kunnen oproepen bij de persoon die de boeken leest, aldus pastoor Dan Reehil van de St. Edward Church and School in de staat Tennessee.
Dit was voor hem reden genoeg om de boeken in de ban te doen.
Slimme misleiding
Reehil schreef in een e-mail aan ouders contact te hebben opgenomen met diverse duiveluitdrijvers in de Verenigde Staten en in Italië, die hem stuk voor stuk hadden geadviseerd om de boeken weg te halen.
“In deze boeken wordt magie als goed én slecht aangeduid, wat niet waar is,” schreef Reehil. “In werkelijkheid is het een slimme misleiding.”
“De vloeken en spreuken die in de boeken worden gebruikt zijn echte vloeken en spreuken, en als mensen ze lezen lopen ze het risico boze geesten aan te trekken,” vervolgde hij.
Censuur
Rebecca Hammel, directeur van de scholengemeenschap waar de St. Edward Church and School deel van uitmaakt, staat achter de beslissing van de pastoor.
Ze zei dat elke pastoor de bevoegdheid heeft om dergelijke beslissingen te nemen.
Hammel voegde toe dat hier geen sprake is van censuur, maar dat er slechts voor wordt gezorgd ‘dat in de schoolbibliotheek geschikt materiaal voor alle leeftijden kan worden gevonden’.
[Guardian]
Vertrouwelijke memo: “UFO gevonden in Canadese provincie Saskatchewan”
De protesten zijn zeer gecoördineerd en ingestudeerd. Zoveel kregen de betogers tegen Kavanaugh van de schimmige miljardair Soros
Alien-acteur claimt echte aliens te hebben gezien. Hier vertelt hij voor het eerst over zijn bijzondere ervaringen
Vijf oude planeten bieden hoop op het bestaan van intelligente beschavingen
VIDEO: De verborgen waarheid over het geheime ruimtevaartprogramma
Schip vol dwazen: klimaatfanatici komen vast te zitten in het ijs. Hier was het deze keer raak
Franse kinderen krijgen vrijwel nooit ADHD. Dit is waarom
Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’
800.000 vrijwilligers planten in één dag 50 miljoen bomen in India