Archeologie

Archeologen vinden 5000 jaar oude ‘Vuurtempel’ in Peru

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Peruaanse archeologen hebben in El Paraiso in een vallei even ten noorden van Lima een 5000 jaar oude tempel gevonden.

Als de datering klopt is El Paraiso één van de oudste archeologische vindplaatsen ter wereld. De vindplaats kan worden vergeleken met Caral, een oude kuststad op zo’n 200 kilometer ten noorden van de tempel.

De ontdekking, die de Vuurtempel is gedoopt, werd gevonden in één van de vleugels van de belangrijkste piramide van El Paraiso. De archeologen stuitten ook op een stookplaats, die volgens experts werd gebruikt voor ceremoniële offers.

Goden

“De rook stelde de priesters in staat om zich te verbinden met de goden,” zei leider van het team archeologen Marco Guillen.

Onderzoekers vonden de stookplaats halverwege janari toen ze werkzaamheden verrichtten bij een aantal 4000 jaar oude ruïnes. De ruïnes bevinden zich op ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Lima in de vallei van de rivier de Chillón.

Katoen

Archeologen denken dat oude kustbeschavingen gewassen zoals katoen verbouwden en ruilhandel bedreven met lokale vissers.

De ontdekking laat zien ‘dat het gebied rond Lima in de belangstelling stond van beschavingen in het Andesgebied’, vertelde onderminister van Cultuur Rafael Varón aan journalisten.

El Paraiso strekt zich uit over een gebied van 50 hectare, bevat 10 gebouwen en is één van de grootste oude vindplaatsen in Centraal-Peru.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tony  A.J.A
tony A.J.A
9 jaren geleden

5000 VOLT NET VEEL DE BLIKSEM SCHIKT ZEUS JUPITER,,GOD

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x