Homepagina » Archeologie » Archeoloog: “Er staan piramides in Bosnië”
Archeoloog: "Er staan piramides in Bosnië"

Archeoloog: “Er staan piramides in Bosnië”

Archeoloog Sam Osmanagich blijft achter zijn uitspraken staan. Volgens hem bevinden zich in Visoko in Bosnië en Herzegovina liefst vijf piramides.

Osmanagich, die in 2008 zijn doctoraat behaalde aan de Universiteit van Sarajevo, was onlangs in Singapore voor een conferentie waar hij over de piramides sprak, meldt de krant The Straits Times.

De 55-jarige Osmanagich claimt dat hij ‘het grootste piramidecomplex ter wereld’ heeft ontdekt, dat bestaat uit vijf piramides die allemaal met elkaar zijn verbonden door middel van ondergrondse tunnels.

Status quo

De grootste piramide, de Zonnepiramide, is volgens hem meer dan 220 meter hoog. Dat zou de piramide een stuk hoger maken dan de 147 meter hoge Grote Piramide. “Het zijn niet alleen de oudste piramides in Europa, maar ook de grootste ter wereld,” zei hij. “Dit komt voor veel archeologen als een schok omdat de meeste mensen graag de status quo willen behouden.”

Tien jaar geleden begon Osmanagich opgravingen te verrichten in Visoko. Sindsdien heeft hij een netwerk van ondergrondse tunnels blootgelegd. Hij zegt plantenresten op de piramides te hebben gevonden die 34.000 jaar oud bleken te zijn. De resten ondersteunen zijn claim dat de Zonnepiramide de oudste piramide ter wereld is, aldus de krant.

Belangrijke vragen

Experts zijn sceptisch. Zij denken dat de piramides niets meer zijn dan heuvels. “2500 jaar geleden kon men niet zulke bouwwerken realiseren,” zei professor Curtis Runnels van de Universiteit van Boston.

Dr. Osmanagich denkt echter niet aan opgeven. Hij hoopt er ooit achter te komen wie de piramides heeft gebouwd. “De Egyptische piramides worden al 200 jaar onderzocht door egyptologen, maar nog steeds blijven belangrijke vragen onbeantwoord,” zei hij.

[Straits Times]


Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Wie het weet mag het zeggen.
  34.000 jaar is een hele tijd en je zou kunnen gaan denken aan beschavingen als Babylonië,of zelfs nog eerder.
  Dit zou op een dag kunnen aantonen,dat ook beschavingen cyclisch zijn in de vorm van leven en dood,en dat wij slechts deel uitmaken van een lange rij voor ons.

  8 likes
  • Alle piramides zijn gebouwd door Kulkulcan ook wel Quetzelcatl/ Ehecatl/ Gucumatz genoemd. Is dezelfde persoon! Doordat hij andere streken bezocht, werden er andere namen voor hem gegeven!

   5.250 jaar geleden heeft hij de aarde bezocht. De piramides zijn toen gebouwd!
   Osmanagich overdrijft dat de Bosnische piramide 34.000 jaar bestaat. Hij wilt de Egyptische piramides overtreffen om Bosnië een toeristische trekpleister te maken!

   De plaatsen die Kulkulcan heeft bezocht zijn voornamelijk:
   noorden van Zuid-Amerika
   noorden van Afrika
   Bosnië, Zuiden van Turkije, Irak
   oosten van Rusland
   China (chineze piramides)
   Indonesië
   Australië (zelfde piramides als in Egypte)

   Als je een kaart van de wereld pakt met de locaties van de piramides (die ontdekt zijn)
   valt het op dat ze veelal rond de evenaar liggen en minder wordt na de evenaar.
   Zoals de mayakalender hebben de piramides ook een kalender die op een bepaalde tijd en positie lichtstralen beamen! Zie het als een bericht zenden naar een andere planeet!

   Eigenlijk heeft Kulkulcan heel veel vertelt wat er in de toekomst gaat gebeuren. Toen de Europeanen hebben ze de documenten verbrand in opdracht van de paus. Ze dachten dat het hekserij was?

   Volgens de Maya zijn wij nu in de 4 de cyclus. Dus de wereld is 3 keer uitgestorven en daarna weer opgebouwd. Volgens een andere bron zitten wij nu in de 114 de cyclus.
   Zie het als een reset van de Schepper. Bij elke nieuwe cyclus wordt er een NIEUWE ADAM & EVA gestuurd! Dus als er een hamer gewordt gevonden tussen de rotsen die 500 miljoen jaar oud is, dan moet je niet raar opkijken! Er waren al mensen die 500 miljoen jaar geleden leefden.

   Kulkulcan kwam zelf van de Pleiaden. Een hoogontwikkeld ras. Ze geloven in de Schepper, slapen niet en voeren constant oorlog met de onvertrouwbare Greys…

   We zijn gecreëerd door de Schepper en niet ufo’s. Trap daar niet in!

   1 likes
 2. als je in deze tijd nog zegt dat ze in die tijd dat nog niet konden bouwen.. heb je toch echt je hoofd in het zand zitten.. ik zou er graag gaan kijken .. het staat op mijn bucket list 🙂

  7 likes
 3. Lees gewoon eens wat er over de “Bosnian pyramids” staat op wikipedia, en stel vast dat dit gewoon weer 1 persoon is met een absurd idee, die onverdiende aandacht blijft krijgen op het internet:

  “Geologists, archeologists and other scientists have however concluded, after analysis of the site, its known history, and the excavations, that the hills are natural formations known as flatirons[4] and that there are no signs of human construction involved.[5][6][7] The European Association of Archaeologists released a statement calling the pyramid hypothesis a “cruel hoax”.[8]”

  “Professor Anthony Harding, president of the European Association of Archaeologists, who visited the site, reported: “We saw areas of natural stone (a breccia), with fissures and cracks; but no sign of anything that looked like archaeology”.”

  “Professor Dr. Sejfudin Vrabac, concluded that the hill is a natural geological formation, made of clastic sediments of layered composition and varying thickness, and that its shape is a consequence of endodynamical and exodynamical processes in the post-Miocene era.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_pyramid_claims

  4 likes
 4. Ja heel mooie fotos ook ja..??

  3 likes
 5. Ik ben er geweest in 2008, en was niet onder de indruk.

  3 likes
  • jij heb het dus zelf gezien ,dat is mooi . zou jij me kunnen vertellen of er ondertussen iets van die piramides is blootgelegdt? want van wat ik van die tunnels heb gezien ben ik ook nie echt overtuigd.en ik vraag me echt af waarom de toplaag niet wordt weggehaald om de zg piramide te onthullen.b.v.d

   0 likes
 6. Ze staan straks ook in Nederland maar dan splinternieuw.

  2 likes
  • Wie of wat geeft je dat idee @Tinus Blaaskaak ? En welk doel zou het moeten dienen ?

   0 likes
   • Mijn inziens is Nederland die onder de zeespiegel ligt de hoofdstad van de wereld in de nabije toekomst. Het heeft allemaal met water te maken en dus rivieren die dan bijeen komen. Daarom heeft de vlag van Amsterdam ook de zwarte balk in het midden met de 3 kruizen waar dan weer 12 V in verwerkt zijn wat leidend is.

    0 likes
 7. Meneer Osmanagich zegt dit nu al jaren, als enige. Waar zijn de onafhankelijke bevestigingen? Er zijn toch vast wel andere archeologen met een ‘open mind’ die hier wat over te melden hebben?
  Begrijp me niet verkeerd; ik vind het een interessante en fascinerende stelling, maar als maar één iemand het blijft roepen, en niemand anders, dan heb ik mijn twijfels.
  Als iemand mij aan wat onafhankelijke bevestiging kan helpen (dus níet van meneer Osmanagich) dan ben ik diegene zeer erkentelijk.

  1 likes
 8. De vraag is: welke wetenschapper weet/verteld de waarheid.
  vb. De sfinx van Gizeh. Ik zie daar geen man in, maar een vrouw. Dus ik zie: een leeuwenlijf, vrouwenhoofd en een kroon.En dan denk ik aan de sterrenbeelden leeuw/maagd(volgen op elkaar) en de noorderkroon. Het verhaal van de koningin(sterrenbeeld maagd/maria) van de sterren/engelen/Hebreeuwse bijbel? 1/3 sterren vallen neer op aarde.
  De piramides van Gizeh staan in de gordel van Orion.
  Het zijn dus klokken/zonnewijzers. Metingen die wij nu met technische apparaten/obelisk(die staan overal op de wereld) doen. Het(sommige piramides) schijnen ook een opslagplaats te zijn van granen. Droog en koel. Dan kom ik weer terug op de huidige shemitah berekening. Die vorig jaar is ingegaan. 2015.Tevens 21 sept als dag van de vrede. Shemitah betekent: het vereffenen van schulden(resetten geldsysteem) en het volstouwen van granen in de schuren. Maar waarom? Kennis van hemelcycli? Niburu, sterrenregen, vuurballen?

  1 likes
 9. Piramides kunnen zowel natuurlijk ontstaan zijn(door aardbevingen/schuiven van platen wat land omhoog duwt), als gebouwd. Het schijnt dat je met bepaalde trillingen objecten moeiteloos kunt verplaatsen. Als je eenmaal weet hoe iets werkt is, dan is het niet meer moeilijk/ingewikkeld. Ik denk ook dat men het allang weet, maar het verborgen houden.
  Veel oude mensen/verhalen rondom de piramides spreken over dat de duivel daarin huist. Dat het iets slechts is of te maken heeft met iets slechts. Natuurlijke fenomenen? Speeltje dat met energie speelt? Zijn er boeken over deze verhalen van gewone mensen? Als je die verhalen kunt ontcijferen naar natuur of wetenschap, dan kun je ook al een heel eind in de goede richting komen over hoe, wat en waarom?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

Al eeuwenlang spreken de zeven wereldwonderen tot ...

Is er een link tussen het elektromagnetisch veld rond de aarde en de locatie van piramides? Bekijk deze video

Is er een link tussen het elektromagnetisch veld rond de aarde en de locatie van piramides? Bekijk deze video

Piloot Bruce Cathie (1930-2013) zag gedurende zijn ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.