CoronaBuitenland

Arts die omikron ontdekte: ik kreeg van hogerhand opdracht om deze variant als ernstig te bestempelen

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Angelique Coetzee, huisarts en voorzitter van de Zuid-Afrikaanse artsenvereniging, reageerde in een interview met het Oostenrijkse ServusTV hoofdschuddend op de angst, paniek en strenge regels die zijn opgelegd vanwege de omikronvariant, die volgens haar zeer mild is.

Coetzee, die de variant als eerste opmerkte, zei dat 99 procent van de mensen die besmet raken lichte klachten krijgt. “Het is vergelijkbaar met verkoudheid of griep.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze zei verder dat ze onder andere door wetenschappers heel erg onder druk is gezet om niet naar buiten te brengen dat de nieuwe variant slechts milde klachten veroorzaakt. “Ik heb toen gezegd dat omikron in Zuid-Afrika een onschuldige ziekte is en in Europa een hele ernstige omdat ik dat van de Europese politici moest zeggen,” aldus Coetzee.

Storm in glas water

De omikrongolf is in Zuid-Afrika zo goed als voorbij en bijna alle maatregelen zijn opgeheven.

Coetzee zei eerder al dat de paniek rond omikron een ‘storm in een glas water’ is. Er zijn tot nu alleen ‘zeer milde gevallen’ geconstateerd, aldus de arts.

Te vroeg

OMT-voorzitter Jaap van Dissel zei dat het ‘echt nog te vroeg is’ om corona een griep te noemen. “Je weet ook nog niet wat er na de omikron aan nieuwe varianten gaat opduiken,” zei hij. Kamerlid Fleur Agema vraagt zich af: “Als het OMT denkt dat het nog steeds heel snel heel erg mis kan gaan, waar zijn dan de noodhospitalen? De sporthallen, de Rai, die zijn ingericht voor het ergste? Waarom is de ic-capaciteit niet structureel opgehoogd? Waarom wordt de zorg altijd als probleem gezien in plaats van de oplossing?”

5 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden

Op basis van een storm in een glas water alles slopen , het verhaal valt aan alle kanten in duigen

Om alle binnenkomende schadeclaims te maskeren , zal er binnenkort wel een nieuw gigantisch konijn uit de hoge hoed worden getoverd .

Gokje ?

Oorlog met Rusland en China ?

Alles moet kapot !!

Bea
Bea
2 jaren geleden

Punt 1 ze heeft niet gezegd dat corona een griep is maar het omikron variant veel minder is dat zijn twee hele verschillende dingen punt 2 moeten we nu maatregelen krijgen voor iets wat nog kan komen

Johan
Johan
2 jaren geleden

wanneer hebben mensen het door dat regering enkel bezig is met een ontmoedigingsbeleid tgv wef en elite

Ron
Ron
2 jaren geleden

Wie is er koning in het land van OOIT?Jaap van Dissel want ooit zou het kunnen zijn. Moet je daarom mensen gijzelen of is het om de bankrekening van virologen te spekken?

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x