CoronaBuitenland

Arts die omikron ontdekte: ik kreeg van hogerhand opdracht om deze variant als ernstig te bestempelen

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

Angelique Coetzee, huisarts en voorzitter van de Zuid-Afrikaanse artsenvereniging, reageerde in een interview met het Oostenrijkse ServusTV hoofdschuddend op de angst, paniek en strenge regels die zijn opgelegd vanwege de omikronvariant, die volgens haar zeer mild is.

Coetzee, die de variant als eerste opmerkte, zei dat 99 procent van de mensen die besmet raken lichte klachten krijgt. “Het is vergelijkbaar met verkoudheid of griep.”

Ze zei verder dat ze onder andere door wetenschappers heel erg onder druk is gezet om niet naar buiten te brengen dat de nieuwe variant slechts milde klachten veroorzaakt. “Ik heb toen gezegd dat omikron in Zuid-Afrika een onschuldige ziekte is en in Europa een hele ernstige omdat ik dat van de Europese politici moest zeggen,” aldus Coetzee.

Storm in glas water

De omikrongolf is in Zuid-Afrika zo goed als voorbij en bijna alle maatregelen zijn opgeheven.

Coetzee zei eerder al dat de paniek rond omikron een ‘storm in een glas water’ is. Er zijn tot nu alleen ‘zeer milde gevallen’ geconstateerd, aldus de arts.

Te vroeg

OMT-voorzitter Jaap van Dissel zei dat het ‘echt nog te vroeg is’ om corona een griep te noemen. “Je weet ook nog niet wat er na de omikron aan nieuwe varianten gaat opduiken,” zei hij. Kamerlid Fleur Agema vraagt zich af: “Als het OMT denkt dat het nog steeds heel snel heel erg mis kan gaan, waar zijn dan de noodhospitalen? De sporthallen, de Rai, die zijn ingericht voor het ergste? Waarom is de ic-capaciteit niet structureel opgehoogd? Waarom wordt de zorg altijd als probleem gezien in plaats van de oplossing?”

5 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Op basis van een storm in een glas water alles slopen , het verhaal valt aan alle kanten in duigen

Om alle binnenkomende schadeclaims te maskeren , zal er binnenkort wel een nieuw gigantisch konijn uit de hoge hoed worden getoverd .

Gokje ?

Oorlog met Rusland en China ?

Alles moet kapot !!

Bea
Bea
1 jaar geleden

Punt 1 ze heeft niet gezegd dat corona een griep is maar het omikron variant veel minder is dat zijn twee hele verschillende dingen punt 2 moeten we nu maatregelen krijgen voor iets wat nog kan komen

Johan
Johan
1 jaar geleden

wanneer hebben mensen het door dat regering enkel bezig is met een ontmoedigingsbeleid tgv wef en elite

Ron
Ron
1 jaar geleden

Wie is er koning in het land van OOIT?Jaap van Dissel want ooit zou het kunnen zijn. Moet je daarom mensen gijzelen of is het om de bankrekening van virologen te spekken?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x