CoronaMens en Dier

Ministerie van VWS vroeg Sonja Barend om mouw op te stropen, raakte in paniek na ‘pittige’ reactie

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Begin 2021 werd een vaccinatiecampagne opgetuigd om zoveel mogelijk mensen te verleiden een experimentele prik te halen. Deze ‘Ik stroop mijn mouw op’-campagne kostte voor de eerste twee maanden van 2021 een slordige 3 miljoen euro, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.

Onderdeel hiervan was een talkshow voor zorgprofessionals, ontdekte data-analist Cees van den Bos. Het is niet bekend of de zorgprofessionals hebben geweten dat dit van een reclamebureau kwam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Voor de reclamecampagne werden bekende Nederlanders gevraagd om op de foto te gaan met opgestroopte mouw en namens het ministerie van VWS te laten zien dat je je moet laten vaccineren.

Daar doe ik niet aan mee

Ook Sonja Barend werd gevraagd. Er was alleen één probleem: Barend wilde niet. “U vraagt mij namens het ministerie ambassadeur van niks te worden. Daar doe ik niet aan mee,” brieste ze.

Overigens vond Barend dat het allemaal te lang duurde voordat ze een prik kon krijgen.

Er brak paniek uit op het ministerie van VWS na deze ‘pittige’ reactie. “Omdat ze in de mail dingen schrijft die niet kloppen en zij nog steeds met enige regelmaat in talkshows te zien is en over verschillende zaken om haar mening wordt gevraagd, leek het ons van belang als (sic) hier een goede reactie op komt,” valt te lezen in een e-mail die op 26 januari naar het ministerie is gestuurd.

In het gareel

Er werd voorgesteld om toenmalig minister van VWS Hugo de Jonge even te laten bellen met Barend om haar in het gareel te krijgen, aldus Van den Bos.

“Hilarisch dit. En treurig,” reageert neuroloog Jan Bonte. “Het zou eens lijden tot twijfel, al wilde Barend blijkbaar heel graag.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bezorgde burger
bezorgde burger
3 maanden geleden

De werkwijze van fascisten, dat er nog mensen zijn die dat niet zien is onbegrijpelijk.

Greet Resist
Greet Resist
3 maanden geleden

dus die hebben gemeenschapsgeld gekregen om mensen de dood in te jagen

John W
John W
3 maanden geleden

Laat ze allemaal de tering krijgen

Dwarsje
Dwarsje
3 maanden geleden

Zo langzamerhand wordt de Corona geschiedenis steeds meer een lachertje door stuntelig optreden van overheidswege. Maar was het zo stuntelig en onschuldig? De boel moet nodig op scherper worden gezet anders zie ik die tribunalen gewoon niet komen, hetgeen steeds twijfelachtiger wordt met al die feiten ontkenningen en vluchtende flop-politici.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x