
Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.
Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.
Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.
De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.
Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.
[BMJ]
NASA verdoezelt bewijs van leven op Mars. Deze wetenschapper zegt het te kunnen bewijzen
Hoe farmaceutische multinationals met hulp van de minister van Volksgezondheid in alle stilte je zorgverzekering plunderen
Wybren van Haga over het achterliggende plan: ‘Dictators beginnen altijd met het kapotmaken van de boeren’
Gezondheidsraad vindt aanbieden van booster aan jongeren onnodig, maar Kuipers doet het toch
Kijk: Acteur Woody Harrelson vat coronazwendel perfect samen
“Britse overheid weet veel meer over UFO’s dan je denkt en heeft een eigen Area 51”
Schokkende documenten vrijgegeven over corona als militaire operatie: het is erger dan je denkt, veel erger
Legeraanvoerder: “Iraakse opmars tegen terreurgroep IS gestuit door Verenigde Staten”
Pepijn van Houwelingen botst met GroenLinks tijdens coronadebat: ‘Dit verhaal klopt van geen kant’