Gezondheid

Voedsel als medicijn: Japanse dieet vermindert risico op sterven met 15 procent

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.

Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.

De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.

Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.

[BMJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
8 jaren geleden

Nu nog voedsel om de vruchtbaarheid daar te vergroten. Japan vergrijst en sterft uit.
Drie kernrampen helpen ook daarbij.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Een wereld van verschil zou er al ontstaan als de overheid de totaal achterhaalde voedingsadviezen eens zou onthullen als ordinaire leugens, zoals over meervoudig onverzadigde vetzuren die zogenaamd goed zouden zijn en verzadigde vetzuren die slecht zouden zijn. De waarheid is zoals met het meeste wat onze overheid verkondigd precies omgekeerd, met als gevolg dat heel Nederland zich volpropt met ongezond vet met transvetten zodat hart en vaatziekten hoogtij vieren. En dat is nog maar één item wat ik er uit pik. Er is een zee van informatie aan de hand van degelijk onderzoek voor een gezonde voeding wat door de overheid volledig wordt genegeerd en verzwegen. Het is meer dan misdadig dat dit ongehinderd zo door kan gaan.

Robin
Robin
8 jaren geleden

Zal best kunnen kloppen dat groenten en vis de levensduur van Japanners verlengde. Altans vóór de Fukushima ramp dan he. Dat zal nu wel anders zijn…

Kees Chinees
Kees Chinees
8 jaren geleden

De kans op sterven is bij iedereen 100% ongeacht de voeding.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x