Homepagina » Gezondheid » Voedsel als medicijn: Japanse dieet vermindert risico op sterven met 15 procent
Voedsel als medicijn: Japanse dieet vermindert risico op sterven met 15 procent

Voedsel als medicijn: Japanse dieet vermindert risico op sterven met 15 procent

Onderzoek heeft aangetoond dat het Japanse dieet de kans op een vroegtijdige dood verkleint. Onderzoekers van het National Centre for Global Health and Medicine (NCGHM) in Tokio namen de Japanse eetgewoontes uitgebreid onder de loep.

Uit hun studie, die is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ, blijkt dat het Japanse dieet ervoor zorgt dat de kans op hartaandoeningen kleiner is en dat je langer leeft.

Het team volgde 80.000 Japanse volwassenen van 45 tot 75 jaar oud gedurende een periode van 15 jaar. Het eten van veel groenten, fruit en vis bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen.

De voedselrichtlijnen die de Japanse overheid in 2000 heeft geïntroduceerd lijken hierbij een essentiële rol te hebben gespeeld. Mensen die de richtlijnen volgden, hadden minder kans om te sterven, met name door hart- en vaatziekten of een beroerte.

Het typische Japanse dieet bestaat uit een gezonde balans van granen, groenten, fruit, vlees, eieren, sojaproducten, zuivelproducten en vis. Japanners hebben een hogere levensverwachting door hun gezonde dieet. Veel vis en groenten zorgen ervoor dat ze een lang leven voor zich hebben.

[BMJ]


Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Nu nog voedsel om de vruchtbaarheid daar te vergroten. Japan vergrijst en sterft uit.
  Drie kernrampen helpen ook daarbij.

  11 likes
  • bleek het risico op sterven met 15 procent te verminderen = een IQ verhoging met 15%
   In de regio Fukushima is bruine rijst waarschijnlijk vervangen door witte rijst, een tijdje voor de bouw van die domme kerncentrale. Dus terug naar het niveau van de intelligente aapmens.

   2 likes
 2. De kans op sterven is bij iedereen 100% ongeacht de voeding.

  13 likes
 3. Een wereld van verschil zou er al ontstaan als de overheid de totaal achterhaalde voedingsadviezen eens zou onthullen als ordinaire leugens, zoals over meervoudig onverzadigde vetzuren die zogenaamd goed zouden zijn en verzadigde vetzuren die slecht zouden zijn. De waarheid is zoals met het meeste wat onze overheid verkondigd precies omgekeerd, met als gevolg dat heel Nederland zich volpropt met ongezond vet met transvetten zodat hart en vaatziekten hoogtij vieren. En dat is nog maar één item wat ik er uit pik. Er is een zee van informatie aan de hand van degelijk onderzoek voor een gezonde voeding wat door de overheid volledig wordt genegeerd en verzwegen. Het is meer dan misdadig dat dit ongehinderd zo door kan gaan.

  4 likes
 4. Zal best kunnen kloppen dat groenten en vis de levensduur van Japanners verlengde. Altans vóór de Fukushima ramp dan he. Dat zal nu wel anders zijn…

  4 likes
 5. Leukn en aardig als hun maar de dollfijnen en de walvissen met rust laten.

  4 likes
 6. Ik dacht dat de oceaan leeggevist was? Ik denk dat het dan niet het moment is om onze visconsumptie te verhogen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lockdown

Lockdown faalt: Thuiszitters vaker besmet dan mensen met vitaal beroep

De Franse arts en microbioloog Didier Raoult ...

pearl harbor

De aanval op Pearl Harbor kwam voor het Amerikaanse volk als een grote schok, maar niet voor president Roosevelt. Ontdek hier waarom

Tijdens de geschiedenisles heeft u ongetwijfeld geleerd ...