Homepagina » Financieel » ING hielp met witwassen miljoenen en komt er gewoon mee weg. Dit voorbeeld laat perfect zien dat misdaad loont in Nederland
ING hielp met witwassen miljoenen en komt er gewoon mee weg. Dit voorbeeld laat perfect zien dat misdaad loont in Nederland

ING hielp met witwassen miljoenen en komt er gewoon mee weg. Dit voorbeeld laat perfect zien dat misdaad loont in Nederland

ING fungeerde jaren als huisbank voor een trustkantoor in Amsterdam dat miljoenen euro’s wegsluisde naar belastingparadijzen. Dat heeft Follow the Money (FTM) ontdekt.

Het kantoor, Caute, waste zeker 100 miljoen euro wit. Het geld was afkomstig van bedrijven en ondernemers uit andere Europese landen.

ING sloeg waarschuwingen in de wind en stak een intern fraudeonderzoek in de doofpot. Toch wordt de bank niet vervolgd.

Nooit vragen

Het Openbaar Ministerie deed jarenlang onderzoek naar het trustkantoor in Amsterdam. In 2012 deed justitie in acht landen tegelijk invallen.

Hoofdverdachten Erwin de Ruiter en Edward P. hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan witwassen, valsheid in geschrifte en leidinggeven aan een criminele organisatie.

De witgewaste miljoenen kwamen steeds op bankrekeningen bij ING terecht. De bank stelde nooit vragen over de herkomst van het geld.

Stap verder

Sam van Doorn, voormalig aandeelhouder van het trustkantoor, zei tegen FTM dat de betrokkenheid van de bank nog een stap verder ging.

“ING heeft in deze zaak bewust witwassen en belastingfraude gefaciliteerd,” zei hij. “De bank is jarenlang actief betrokken geweest bij de criminele activiteiten van De Ruiter en consorten.”

Justitie heeft besloten de bank niet te vervolgen omdat ‘er al een strafrechtelijk onderzoek naar de betrokkenheid van ING bij vier (!) andere witwaszaken loopt’.

Bizar

Voormalig officier van justitie en advocaat Robert Hein Broekhuijsen zei hierover: “Dat justitie de rol van ING juist in deze zaak laat liggen, is bizar. Dit is een zaak in het brandpunt van de samenleving.”

Volgens hem is het maatschappelijk belang bij het vervolgen van ING in deze zaak ‘enorm’. De bank wilde niet reageren op vragen.

Foto: YarluFileBot Wikimedia Commons

[FTM]


Vond je dit belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Niet zo zeuren mensen, gewoon hetzelfde doen.

  11 likes
 2. De wereldwijde geld witwas markt is groot, en De Nederlandse rijke stinkerds willen graag ‘de boot niet mislopen’. Dat krijg je ervan als alles verboden is. Als je drugs legaliseert en Libertair reguleert zul je zien dat de hoeveelheid wit te wassen geld drastisch omlaag zal gaan.

  7 likes
 3. Deze banken schrijven zelf wet- en regelgeving voor het ministerie van economische zaken
  (Geen grap en geen complottheorie! Dit wordt gewoon toegegeven)

  7 likes
 4. Met dankzij de rekeninghouders ..

  3 likes
 5. En dit in het land waar ze al Maitreya en Yahweh hebben aangevallen.

  2 likes
 6. Die lieden zijn Trafassi zeker niet vergeten, met hun liedje met een dubbele bodem nl. – kleine wasjes grote wasjes-
  De geschiedenis herhaalt zich…

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronamaatregelen

Ook bestuurders verzetten zich tegen coronamaatregelen: ‘Absurd, dit’

Het zijn niet alleen de gewone burgers ...

demonstratie

Demonstratie op de Dam laat vooral zien dat de coronaregels een lachertje zijn

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus heeft ...