Homepagina » Gezondheid » Schokkende cijfers: al bijna 100.000 doden door medische implantaten. Zo verbergt de overheid de incidenten
Schokkende cijfers: al bijna 100.000 doden door medische implantaten. Zo verbergt de overheid de incidenten

Schokkende cijfers: al bijna 100.000 doden door medische implantaten. Zo verbergt de overheid de incidenten

De controle op medische hulpmiddelen en implantaten is wereldwijd zo gebrekkig dat ernstige bijwerkingen lang onopgemerkt blijven en vele levens in gevaar komen. En dat dus door gebrekkig toezicht van overheden.

Trouw en Radar kwamen implantaten tegen die lekten, apparaatjes die stroomstoten geven als het niet nodig is of juist uitvallen en hulpmiddelen die organen perforeren waardoor patiënten zwaar letsel oplopen of zelfs overlijden.

Implantaten komen in tegenstelling tot medicijnen heel gemakkelijk op de markt. Vaak is een experiment met een proefdier genoeg.

Versoepelen

Zelfs risicovolle implantaten worden snel in de markt gezet.

Fabrikanten voeren effectieve campagnes tegen langere tests met medische hulpmiddelen. Hun lobby is erop gericht overheden te bewegen tot snellere goedkeuring en lagere veiligheidseisen.

Zo is de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA bezig de regels voor toelating van medische hulpmiddelen te versoepelen.

De industrie heeft in 10 jaar tijd alleen al meer dan 335 miljoen dollar gespendeerd om de wetgeving in de Verenigde Staten te beïnvloeden.

Stelselmatig

Ook dokters hebben van grote spelers in de industrie voor miljoenen dollars ontvangen aan reiskosten, royalties, onderzoeksbudget, enzovoorts.

Uit internationaal onderzoek op initiatief van Trouw en Radar blijkt dat medische hulpmiddelen die als ‘veilig’ op de markt zijn gebracht, de afgelopen 10 jaar kunnen worden gelinkt aan 1,7 miljoen (!) gevallen van letsel en zo’n 83.000 doden.

Artsen en fabrikanten melden bijwerkingen meestal niet en als ze dat wel doen is de informatie niet te controleren of niet compleet.

De industrie houdt problemen met borstimplantaten stelselmatig achter. Wanneer er iets gebeurde, werd dit niet gemeld als een incident dat verder onderzocht moest worden.

Geheim

Overheidsinstanties en toezichthouders weigeren volledige openbaarheid over hun toezicht. In de Europese Unie houden autoriteiten rapporten over meldingen geregeld geheim.

“Dit systeem kan zo niet overeind blijven,” zei klinisch epidemioloog Carl Heneghan van de Oxford-universiteit, expert op het gebied van medische hulpmiddelen.

Hij merkte op dat vaak te laat op ernstige bijwerkingen wordt gereageerd, omdat de registratie van klachten faalt.

Aan het onderzoek, The Implant Files, deden meer dan 250 journalisten uit 36 landen mee.

[Radar]


Vind je deze info goed? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. [ Daar vragen die mensen toch zelf om??? ]

  Een voorwerp dat in het lichaam geplaatst wordt is een implantaat.
  Voor bv een tand in de kaak te fixeren
  Knie te vervangen
  Schroeven om gebroken botten te fixeren
  Inwendige gehoorapparaten
  Pacemakers
  Kunstlenzen
  Insulinepompjes
  Hartkleppen
  Stents

  Om al die dingen zou ik niet zelf gevraagd hebben.

  12 likes
 2. Het maakt echt allemaal niets meer uit, als het maar geld opbrengt.
  De gezondheidszorg is gedegradeerd tot ordinaire graaimarkt waar letterlijk alles ondergeschikt is aan winst en aandeelhouders, en het wordt alleen maar van kwaad tot erger.

  13 likes
  • Beetje cynischse humor…. Als ze zo doorgaan is er straks geen orgaan meer te scoren voor ze, we hebben al 9 miljoen chronische zieken en dan al die orgaan afwijkingen …..lekker bezig hè…..

   4 likes
 3. @ eksegese
  Ik vrees dat je gelijk hebt, ik krijg iedere dag een nieuws brief van Radar , ik heb van de week al die rapporten gelezen. Wat op valt bij alle ook internationale onderzoeken , niemand is verplicht ergens aan mee te werken, dat is toch wonderlijk , internationaal zijn er maar een paar landen bekend met wat gegevens….. Een mens heeft geen idee waar het allemaal om draait, de meest bekende zijn borst implantaten , en matjes…….. Maar ook kunst heupen en pacemakers laten te wensen over………Het is werkelijk ongelofelijk onverantwoordelijk waar die medische wereld mee bezig is………En overheden die het te druk met zichzelf hebben………..

  14 likes
  • Ik neem gemakshalve aan dat jij werkt, en dan zal ik toch eens dichter bij huis kijken want het bedrijfsleven naait de burger van hier tot tokio. En wie werken in het bedrijfsleven, de gemiddelde burger jij en ik die dit allemaal best wel weten maar even schijnheilig doen over de medische wetenschap en industrie…

   0 likes
 4. “al bijna 100.000 doden door medische implantaten.”

  En hoeveel mensen zijn er al gered door medische implantaten????

  8 likes
 5. Daar vragen die mensen toch zelf om???

  Neem nu Siliconen, dat is dat spul waar de kitrand van je douchebak en toilet van is….

  En er zijn dus hele hordes vrouwen die -dat- in hun borsten laten duwen???
  Als ik diezelfde mensen zou vragen of ze een meter tuinslang voor de rest van hun leven
  in hun kont willen duwen, denken ze dat je gek bent. Ja, dan zal ik wel weer gek zijn 😉

  5 likes
  • @Mammon En die vrouwen met siliconen in hun lip ,zien eruit als of ze door een bij gestoken zijn,vreselijk.
   En wat betreft die borst=implantaten :leuk ,tot je ze in het echt ziet ,en opeens denkt naar een etalage pop te kijken.

   3 likes
 6. En dan heb je het hier alleen nog over de bekende implantaten die zijn aangebracht in overleg met de patienten.

  Er wordt daarnaast ook al decennia gebruik gemaakt van allerlei soorten implantaten die zijn aangebracht zonder dat de burger hiervan op de hoogte is gebracht. Met name de potentiele dwarsliggers ten aanzien van veiligheidsdiensten en cabal zijn doelbewust voorzien van chip implantaten.

  Op het moment dat je lastig zou worden voor de cabal zou je een kans lopen om vanuit satellieten, vliegtuigen of mobiele middelen op de grond, beschoten te worden met directed energy weapons. Dr.Katherine Horton en vele anderen worden hier al jaren mee gemarteld en verminkt. In de afgelopen week was dat zo erg (2-3 schoten per seconde) dat ze afgelopen dinsdag bijna niet meer kon schrijven.

  Gisteren was er een rechtszaak in Grenoble van onder andere Dr.Katherine Horton tegen dit soort praktijken van geheime diensten. Zij is daarbij diverse malen in de rede gevallen door de rechter omdat zij zich niet op feiten mocht beroepen. Je leest het goed.

  Er werd van haar verlangd dat zij alleen een profielschets zou geven van één van de slachtoffers. Een man die ook al jaren wordt gemarteld met pijnprikkels en andere bizarre gebeurtenissen zoals een opzettelijke veroorzaakte aanrijding en opname in een psychiatrische inrichting onder dwang medicatie of gangstalking.

  De rechtbank bleek bijzonder non chalant om te gaan met haar verklaring en moest er diverse malen door haar aan herinnerd worden dat de praktijken van geheime diensten afkomstig zijn.

  Hier haar samenvatting:
  Court Report – Frederic Laroche Court Hearing! (Stop 007)
  https://www.youtube.com/watch?v=oQbHy01Udlo

  7 likes
 7. Wees niet bang. Over 100 jaar zal een mens zijn rechterarm kunnen losdraaien met z’n linkerarm en het vervangen. Want blijkbaar wil de mens niet meer biologisch zijn, maar mechanisch. Althans, de techneuten leiden ons die kant uit.

  1 likes
 8. Incidenten?

  “de speeltuin der Chirurgen!”

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...