Homepagina » Binnenland » Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen
Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen

Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen

Anita Movrin uit Meppel start binnenkort een school voor hooggevoelige kinderen in het zuidwesten van Drenthe. Het ‘Ik Ben Bewust Onderwijs’ (IBBO) wordt geleid door vrijwillige docenten en vertoont overeenkomsten met een vrije school.

Movrin heeft zelf vier kinderen die volgens haar hooggevoelig zijn. “Mijn dochter gaat naar een gewone school, maar kan zich eigenlijk helemaal niet concentreren door het lawaai in de klas. Ze komt iedere dag helemaal kapot thuis.”

Bij het IBBO-onderwijs gaan de leerlingen vier dagen van 09.00 tot 16.00 uur naar school. Volgens Movrin is dit een goed alternatief voor leerlingen die op dit moment vastlopen in het normale onderwijs.

Er is aandacht voor mediteren, een rustige sfeer en bovendien mogen leerlingen hun eigen lesstof aandragen. “Mijn zoon wil graag over magneten leren,” zei Movrin. “Op een normale school kan dat niet zomaar, maar bij IBBO wel.”

Movrin heeft van de onderwijsinspectie goedkeuring gekregen om te beginnen met de school. “Natuurlijk zijn er voorwaarden, zoals bevoegde docenten,” zei een woordvoerder. “Maar de inspectie komt pas controleren als de school is gestart.”

[DVHN]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mono
Mono
6 jaren geleden

kijk daar word ik nou vrolijk van ;- )))

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Ik zeg wel eens dat ADD en ADHD de toekomst is voor intelligentie al willen vele titeldragers daar nog niet aan geloven.

Alfred Zoer
Alfred Zoer
6 jaren geleden

Inderdaad,, goed idee,, als het ook nog op zo’n school gaat zo ik er een idee van heb is dat helemaal super,, je moet versterken wat er in een kind zit en niet door opleidingen iemand proberen in een hakje te passen, ieder mens is een vrije geest die zich zelf moet ontwikkelen.

Dnnnoz
Dnnnoz
6 jaren geleden

Ooit hadden mensen eigenschappen en karakter trekjes. Tegenwoordig hebben we stoornissen en afwijkingen.

Wanneer hadden we eigenlijk het prototype mens gevonden? Waardoor we nu weten hoe een mens hoort te zijn?
Einstein heeft een quote waarin die zegt dat je verbeelding/fantasie de hoogste vorm van intelligentie is.
En toch blijven we tot op vandaag fantasie rijke kinderen te vertellen dat ze even normaal moeten doen, want we zijn met ze allen zo realistisch!

Tot mensen er op een dag achter komen dat onze hele realiteit uit fantasie bestaat. Maar zolang mensen niet weten wat de term fantasie inhoudelijk voorstelt en hoe dit geïnspireerd raakt, kan je er doodleuk over vertellen en toch blijft het geheim voor alleen die hun verbeelding niet gebruiken.

Onze ogen lopen ook vol met aderen waardoor we maar een deel van ons zicht hebben, de rest vult je fantasie aan. Ik denk dat er weinig zijn die bij zichzelf stilstaan dat minstens de helft van wat ze zien hun eigen verbeelding is. Zo realistisch! dat moet echt zijn!

x

Check Also

jonge

Plan De Jonge ‘voor medische apartheid’ kan niet op veel steun rekenen bij ouders

’s Ochtends bij jezelf een test afnemen, ...

Onder Rutte III is Nederland echt een puinhoop geworden. Kamerlid legt de vinger op de zere plek

Onder Rutte III is Nederland echt een puinhoop geworden. De mensen zijn het spuugzat. Kamerlid legt de vinger op de zere plek

Eerst waren het de boeren die in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x