Homepagina » Binnenland » Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen
Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen

Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen

Anita Movrin uit Meppel start binnenkort een school voor hooggevoelige kinderen in het zuidwesten van Drenthe. Het ‘Ik Ben Bewust Onderwijs’ (IBBO) wordt geleid door vrijwillige docenten en vertoont overeenkomsten met een vrije school.

Movrin heeft zelf vier kinderen die volgens haar hooggevoelig zijn. “Mijn dochter gaat naar een gewone school, maar kan zich eigenlijk helemaal niet concentreren door het lawaai in de klas. Ze komt iedere dag helemaal kapot thuis.”

Bij het IBBO-onderwijs gaan de leerlingen vier dagen van 09.00 tot 16.00 uur naar school. Volgens Movrin is dit een goed alternatief voor leerlingen die op dit moment vastlopen in het normale onderwijs.

Er is aandacht voor mediteren, een rustige sfeer en bovendien mogen leerlingen hun eigen lesstof aandragen. “Mijn zoon wil graag over magneten leren,” zei Movrin. “Op een normale school kan dat niet zomaar, maar bij IBBO wel.”

Movrin heeft van de onderwijsinspectie goedkeuring gekregen om te beginnen met de school. “Natuurlijk zijn er voorwaarden, zoals bevoegde docenten,” zei een woordvoerder. “Maar de inspectie komt pas controleren als de school is gestart.”

[DVHN]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mono
Mono
5 jaren geleden

kijk daar word ik nou vrolijk van ;- )))

Pascal
Pascal
5 jaren geleden

Ik zeg wel eens dat ADD en ADHD de toekomst is voor intelligentie al willen vele titeldragers daar nog niet aan geloven.

Tim
Tim
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Wat? Kan je dat beter uitleggen?

Mono
Mono
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

juist gezien pascal,
add of adhd is geen ziekte, maar een een soort hsp, en die kids weten dat zelf niet..
dat zorgt dat vele invloeden van buiten af komen, emoties en gevoelens, het komt ook door het eten en alle shit erin..
mensen zien dat niet in dat bv E621 autisme kan veroorzaken, en dat je naar de info dat weer kan genezen /verminderen door te stoppen met E621 een smaakversterker…
en tevens volgens info te genezen/verminderen door een chemisch effect van natrium chloriet en citroen zuur , ook wel mms van jim humble genoemd.. maar dat is info, onderzoek is aan jezelf http://www.ziektevrij.nl ..

weet allemaal goed dat wij allemaal hsp-er (hoog gevoelige personen) zijn, maar dat dat door fluoride en vaccinatie ect ect teniet word gedaan , of zeg maar afgesloten/verkalkt is..
GRT Mono

Alfred Zoer
Alfred Zoer
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Inderdaad pascal vind het een ramp dat de echte ontwikkeling word onderdrukt door medicijnen, ADd en adhd is geen ziekte, maar een verschil van mensen,, vaak zijn deze drukte maakertjes en denkers juist heel bijzonder. deze horen zich niet zo veel te ontwikkelen uit de boeken,, het hele leer systeem deugt niet,, op het moment dat kids onderwijs leuk gaan vinden zijn we op de goeie weg. het school systeem is onnatuurlijk en ik ben het met je eens dat heel veel eigenlijk heel bijzonder zijn en zeer intelligent zijn op een hele andere manier dan de cijfertjes mensen, meer inzicht, situaties bekijken vanuit andere perspectieven, ach kan er uren over doorgaan. maar super dit

Pascal
Pascal
Reactie op  Alfred Zoer
5 jaren geleden

@Alfred Zoer

Beste Alfred, ik heb er toch een andere kijk op.

Dat we de tijdperk wissel gingen krijgen 21-12-2012 kregen we ook in de kranten en op TV te horen dat ADHD / ADD binnenkort niet meer zou bestaan waardoor ik maar op 1 conclusie kon komen. Een tijdperk wissel is ook een Frequentie wissel waardoor de mens veranderd. Dus de Frequentie van dit nieuwe tijdperk 21-12-2012 begonnen is heel positief voor de mens en wat ik zelf merk dat ik veel verder vooruit kan denken dan andere om me heen. Dat maakt mij natuurlijk wel eens de gekke Gerrit van de groep. Och ik zie ook hoe en wat bewustwording is en wat het woord werkelijk betekend want het woord heeft een Vele diepere waarde!

Mono
Mono
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Hoi Pascal

ja dat klopt ook wat jij zegt, vele voelen het ook aan, en raken van slag juist ervan, en worden aan de anti depressivia geholpen, doe dat ZEKER niet..
en je bent zeker geen gekke Gerrit, ik denk vaak ook al 4 stappen vooruit en weet al wat de uitkomst is voor het gebeurd is of gedaan word..
dat is ook een vorm van psychologisch hoog begaafd zijn..
maar ik heb hsp al van kind zijnde, en mijn ma 71j ook en zus 50j ook, niet sinds 2012..
met zus is het wel leuk, ik onderzoek veel wat er allemaal gebeurd in de wereld, en als ik er dan kom, dan zegt ze vaak uit het niks van alles waar ik net over gelezen heb bv, dus ik kan zo weer gaan ;- ).
GRT Mono

Dnnnoz
Dnnnoz
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Mooi gezegd. De grens tussen intelligentie en krankzinnigheid is vaag.

Vroeger was informatie goud waard, nu met internet is informatie net als geld.
Het vroegere intellect word bedreigd door de toegang van het internet, vervelend als de stuurmannen aan wal ineens beginnen mee te sturen 😛

Alfred Zoer
Alfred Zoer
5 jaren geleden

Inderdaad,, goed idee,, als het ook nog op zo’n school gaat zo ik er een idee van heb is dat helemaal super,, je moet versterken wat er in een kind zit en niet door opleidingen iemand proberen in een hakje te passen, ieder mens is een vrije geest die zich zelf moet ontwikkelen.

Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

Ooit hadden mensen eigenschappen en karakter trekjes. Tegenwoordig hebben we stoornissen en afwijkingen.

Wanneer hadden we eigenlijk het prototype mens gevonden? Waardoor we nu weten hoe een mens hoort te zijn?
Einstein heeft een quote waarin die zegt dat je verbeelding/fantasie de hoogste vorm van intelligentie is.
En toch blijven we tot op vandaag fantasie rijke kinderen te vertellen dat ze even normaal moeten doen, want we zijn met ze allen zo realistisch!

Tot mensen er op een dag achter komen dat onze hele realiteit uit fantasie bestaat. Maar zolang mensen niet weten wat de term fantasie inhoudelijk voorstelt en hoe dit geïnspireerd raakt, kan je er doodleuk over vertellen en toch blijft het geheim voor alleen die hun verbeelding niet gebruiken.

Onze ogen lopen ook vol met aderen waardoor we maar een deel van ons zicht hebben, de rest vult je fantasie aan. Ik denk dat er weinig zijn die bij zichzelf stilstaan dat minstens de helft van wat ze zien hun eigen verbeelding is. Zo realistisch! dat moet echt zijn!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
5 jaren geleden

Hooggevoelig, niet gewoon een andere term voor kinderen in het autisme spectrum (al dan niet veroorzaakt door zaken als vaccinatieschade)?

Mono
Mono
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

Hoi eNdEmiOn

je mag het van mij een plaatsje geven waar je wil..
want ook het adhd-er en een autist zijn word verkeerd begrepen, in mijn ogen dan he..

Wat betekent het om hoogsensitief te zijn?
Een opsomming met daarbij de aantekening dat ieder mens uniek is en niet alles op iedereen van toepassing is!

• HSP’s zijn zich zeer bewust van hun denken, voelen en handelen. Van al dat bewustzijn kunnen ze heel vermoeid raken. Zo zijn ze slechter gegrond en verliezen makkelijker het contact met hun lichaam en de realiteit. Snel geboeid, snel vermoeid.
• Hoogsensitieve personen (HSP) nemen erg veel subtiele informatie in zich op welke andere mensen minder snel opnemen. Men is eerder overprikkeld met als gevolg dat je jezelf niet prettig voelt. Hierdoor kan men eerder geprikkeld zijn en voelt de hooggevoelige persoon zich eerder ongemakkelijk.
• Een hoog sensitief persoon is gevoelig voor prikkels uit de omgeving. Blozen, trillen, een snelle hartslag, niet kunnen nadenken zijn voorbeelden van symptomen. Verwar het niet met angst of verlegenheid.
• Een HSP vindt het lastig bekeken, gemeten of te worden geëvalueerd. Ze functioneren dan niet voor de volle 100%.
• HSP zijn zeer goed in het zorgen en verzorgen van anderen. Dat komt omdat ze de nood van anderen ‘aanvoelen’. Ze vergeten echter vaak goed voor zichzelf te zorgen. Hun hulp komt vaak opdringerig voor omdat zij meer aanvoelen dan de persoon in kwestie en die nog geen hulpvraag heeft gesteld.
• HSP kunnen snel verbindingen leggen door hun sterke intuïtie. Deze verbindingen worden vaak door anderen niet begrepen.
• Veel HSP’s zijn creatief, kunstzinnig, hebben een rijke fantasie , een groot gevoel voor schoonheid en hebben een sterke intuïtie.
• Een hsp heeft behoefte aan filosofische, diepgaande en spirituele gesprekken. Echter hierin kunnen ze ook doorschieten en dan worden hun gesprekken ‘zweverig’.
• HSP hebben een beter ontwikkeld 6e zintuig maar zijn niet per definitie paranormaal.
• Een HSP is minder goed in feitenkennis al zijn ze meestal goed in talen en leren.
• Nagenoeg alle hoogbegaafden zijn HSP.
• Een HSP trekt zich graag terug in een voor hem veilige ruimte, bijv. het bed.
• Een HSP voelt snel aan hoe de sfeer is. Ze willen harmonie en in een omgeving waar die ontbreekt (zakelijk, competitief of vijandig) functioneren ze minder goed. Bij stress en werkdruk presteren ze minder.
• HSP hebben vaak een laag zelfbeeld omdat ze vaak afgewezen werden en ervoeren dat ze ‘anders’ zijn dan anderen.
• Ze lijken verlegen, maar zijn dat niet. Ze zijn juist zeer sociaal. Wel zijn ze zeer gevoelig voor de meningen van anderen. Die ervaren door het gedetailleerd waarnemen van lichaamstaal welke een niet-HSP meestal niet of minder registreert.
• Ze kunnen midden in het leven staan. Een voorwaarde is dat zij zich geborgen voelen.
• HSP hebben een grote fantasiewereld. In deze wereld creëren zij veel. Het daadwerkelijk gaan vormgeven is meestal een minder sterke eigenschap.
• HSP kunnen anderen goed motiveren en inspireren. Ze zijn visionair en zien de mogelijkheden vanaf een zeer pril stadium, waar dat voor anderen nog niet zichtbaar is. Hierbij kunnen zij het contact met de omgeving verliezen.
• Er zijn niet meer jongens of meisjes met hooggevoeligheid.
• Een HSP is zeer gevoelig voor fysieke of psychische pijnen bij zichzelf of anderen.
• Hoog Sensitieve Kinderen (HSK) houden niet van ruige spelletjes en zonderen zich makkelijker af.
• HSP willen vanuit hun hart kunnen werken en creëren. Ze presteren dan optimaal.
• Veel HSP’s zijn perfectionistisch en ze zijn bang om fouten te maken. Het voordeel is dat ze zeer zorgvuldig en accuraat zijn en fouten eerder signaleren.
• HSP leven regels meer dan anderen na om afkeuring en commentaar te voorkomen.
• Storingsfactoren uit de omgeving worden zeer sterk opgemerkt. Onuitgesproken negatieve gevoelens van anderen doen hen snel van slag raken. Ook onvriendelijkheid maakt hen eerder van streek.
• Een HSP heeft sneller last van stressverschijnselen zoals maagpijn, onrustige darmen, hoofdpijn, kriebelende zenuwen of een algeheel onbehaaglijk gevoel.
• Een HSP kan snel ‘leeglopen’ in contact met andere mensen.
• Een HSP een grote wens geaccepteerd te worden wie hij is.
• Een HSP is vaak ‘onbegrensd’, ( ook wel een groot energieveld of aura genoemd) en daardoor extra gevoelig voor de externe prikkels. Grenzen (h)erkennen en aangeven vinden zij moeilijk.
• Zij nemen veel externe prikkels op zoals geluiden, gesprekken, geuren, drukke straten, sferen etc. Hierdoor zijn ze sneller moe.
• Een HSP denkt veel na (intelligentie, reflectie, piekeren) en dit kost veel energie.
• Een HSP heeft vaker last van hooikoorts en/of eczeem door (over)gevoeligheid.
• Een HSP is als geen ander in staat te beluisteren wat in communicatie niet gezegd wordt. Stemnuances, klank, toonhoogte en lichaamstaal worden gemakkelijk waargenomen en hierdoor wordt de ander doorzien (ook hulpverleners).
• Andere mensen voelen zich vaak op hun gemak bij HSP’s en delen hen hun problemen. Het nadeel is dat de HSP zich teveel inleeft wat ervoor zorgt dat zij hun eigen kracht weggeven met leeglopen en vermoeidheid tot gevolg.
• Een HSP is gevoeliger voor stimulerende middelen zoals bv drugs, cafeïne, alcohol en vaak ook voor medicijnen en kruiden (bijv. Ginseng)
• Als een HSP zich ergens mee verbindt, gaat hij er ook volledig voor.
• Een HSP is authentiek en origineel. Zij hebben een grote rijkdom aan plannen en nieuwe ideeën. Echter als zij moeten functioneren met vaste taken en rollen, presteren ze duidelijk minder. Ze willen alles te goed, te diep en te perfect. Het woord ‘te’ is de grootste valkuil.
• Een HSP neemt vaak een adviesrol aan, zoals schrijvers, geschiedkundigen, filosofen, rechters, kunstenaars, onderzoekers, theologen, therapeuten en leraren.
• Een HSP is niet het type voor ploegendiensten of nachtdiensten.
• Een HSP houdt van rust en stilte.
• Een HSP heeft veel eigen tijd nodig. In deze tijd is het belangrijk dat hij zijn ziel voedt. Hierdoor is hij echter niet egoïstisch omdat juist in deze eigen tijd veel werk verricht wat uiteindelijk ten goed komt aan anderen.
• Een HSP is allergisch voor alles wat MOET. Planning en structuur verkrijgen kan problematisch zijn. Ze zijn goed in het uitstellen van ‘moet’ activiteiten wat voor hen zelf een nadelige uitwerking kan hebben.
• Een HSP weet vaak niet welke gevoelens, emoties of lichamelijke klachten van zichzelf zijn of zijn overgenomen van anderen.
• HSP’s hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en een grote afkeer van geweld.
• Onder de HSP’s zijn zowel rustzoekers als spanningzoekers. Ongeveer 30% van de HSP’s zijn extravert maar wel snel overprikkeld.
• De meeste mensen met een eetstoornis zijn hooggevoelig.
• Een HSP heeft een diepe verbondenheid met de natuur, de planten- en de dierenwereld.
• Voor een HSP zijn Rust, Orde en Regelmaat belangrijke peilers om een evenwichtig leven te leiden.
• Veel mensen met een vermoeidheidsziekte zijn hooggevoelig
bron: http://www.plexus-solaris.nl/hsp-begeleiding/hsp-kenmerken/

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Mono
5 jaren geleden

Ik hoop niet dat wanneer je aan één of meerdere punten uit deze lijst een HSP bent. Als dat zo is, is iedereen een HSP.

Als ik door deze lijst gaat score ik best hoog, maar ik beschouw mijzelf toch niet een HSP

Mono
Mono
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

Hoi Robbedoes

in principe is iedereen hsp, dus ook jij, oke hsp is maar een naampje voor het beestje.. hoog gevoelig persoon..
maar wij worden door vaccinaties en fluoride en ander gif vanaf geboorte al een soort dom gehouden..
mede alle kennis houden ze voor ons achter..
ik weet niet of je Nicola Tesla kent, dat was de hartvolle nr 1 Master Genius van de laatste 2 eeuw in mijn ogen, freemason Einstein was er een lulletje bij, maar in principe zijn we allemaal Teslatjes..
hij maakte in rond 1920 bv al de elektrische auto en vrije stroom, hij was een Kroaat, helaas was hij daarvoor naar Amerika gegaan..
daar hebben ze rond zijn 40ste zijn huis in de fik gestoken..
maar hij is toch door gegaan maar continue dwars gezeten,..
en toen hij dood ging hebben ze al zijn papieren en uitvindingen gejat..
daar komt bijna alle technologie vandaan, hij had zelf een wapen die de aarde kon splitsen, in alle waarschijnlijkheid is de twin towers neergehaald mede met zijn uitvinding..
https://www.youtube.com/watch?v=7r-3FNtgOFM
grt mono

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Mono
5 jaren geleden

Ik ben electro technicus, dus ja ik ken Tesla heel erg goed. Mijn werk is voor een groot gedeelte op zijn werk gebaseerd. Briljante kerel, maar wordt te veel op een voetstuk gezet en worden er de meest idiote mysteries om hem heen gebouwd. Maar inderdaad , hij is als een voetveeg behandeld.

Einstein schilder je te slecht af. Hij was actief op een heel ander gebied als Tesla.

Door ontdekkingen van Tesla en Einstein samen, zit je nu achter je computer. Zo simpel is het.

De electrische auto bestond al ver voor 1920. (Porsche in 1898 om precies te zijn) dus daar was hij erg laat mee.

Zijn belangrijkste werk, en dat is inderdaad geniaal, is het opwekken en toepassen van wisselstroom. Hierdoor heeft hij de wereld een duw vooruit gegeven.

Alle andere zaken als vrije energie en de aarde splitsen zijn echt onzin.

Peet
Peet
Reactie op  Mono
5 jaren geleden

Ik weet het. Het valt niet mee. De emoties variëren per dag verschrikkelijk vaak en alle geluiden opvangen en plaatsen is heel irritant en vermoeiend. En stilte en rust is een zaligheid!

Lextacy
Lextacy
Reactie op  Peet
5 jaren geleden

Moo stukje dit. Leuke reacties over hooggevoeligheid.
Ik ben zelf ook een hgp.
Heb altijd heel sterk de emoties van anderen aangevoeld en energie. Ik werd er helemaal gek van. Door een cursus shin do heb ik energieën leren aanvoelen, mezelf in mn eigen kracht zetten. Dat heeft me erg geholpen. Net na de cursus juist niet. Want ik werd er nog gevoeliger en bewuster van.
Was er maar een plek waar niks hoeft, waar iedereen vrij kan zijn.
Waar niks hoeft.
Behalve niet te veel kinderen krijgen, want het is overal f*cking vol. Onze levensstandaard is veel te hoog. We gaan zo hard door alles heen.
Gelukkig bestaat er groen goud! (Wiet) Alleen op die manier is er voor mij wat te doen aan alle prikkels. Niet zoveel, ben geen junk ofzo.
Ik denk gewoon heel veel na. Ik kan moeilijk geloven dat de mensheid bestaat om te leven zoals we doen. Menselijke belangen gaan niet goed samen met onze dierlijke drangen.

Mono
Mono
Reactie op  Lextacy
5 jaren geleden

Hoi Lextacy
voor mij geld hetzelfde, bewust zijn van wat er met je gebeurd scheelt wel een hoop. en luisteren wat je zelf zegt, daar zitten boodschappen in..
meditatie schijnt ook goed te zijn dat ben ik nu aan het proberen..
ik was geen natuur mens, en ben vorig jaar juist meer met eigen voedsel kweken enz begonnen en dat is ook wel leuk..
gewoon op balkon met een plastic kas l2xb1xh2m en zaden van tomaat , punt en gewone paprika uit de groentes zelf even wassen en drogen en zaaien..
wat wiet betreft, ik ben aan het stoppen en rook nog 1 kleintje max per dag, maar ik rookte wel wat ervan, om maar niet te hoeven denken en voelen.
juist vanwege wat je zegt, omdat de wereld zo harteloos en meedogenloos en empathieloos en gevoelloos in mekaar zit.
en als je eenmaal thuis bent, hoeft er ook niks he..
GRT Mono

Miepke
Miepke
5 jaren geleden

waarom zo ver weg????????????????

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

ADHD en al wat niet meer is uitgevonden door de ‘heren geleerden’, met als gevolg; kinderen met stigma’s voor het leven. Het is een miljarden industrie geworden waarvan bij wijze van spreken hele steden leven. De pillendraaiers, de arts, de geestelijke verzorgers, de -PGB- en zijn instanties en ga zo maar door. Ooit waren kinderen gewoon druk en speelden en ravotten, maar toen kwamen bepaalde zakelijke geesten op het idee deze kinderen weg te zetten als abnormaal druk en abnormaal lastig, soms zijn kinderen natuurlijk ook gewoon recalcitrant omdat vader en moeder willen scheiden/zijn gescheiden (nieuwe vriend of vriendin die problemen geeft) of constant elkaar in de haren vliegen of ouders of dat er andere huiselijke problemen zijn (geldzorgen, vaders en moeder nooit thuis, niet in staat kinderen op te voeden, geestelijk onbekwame ouders b.v.) of er zijn problemen van buitenaf waar een kind geen invloed op heeft en dit alles kan zijn weerslag hebben op kinderen die graag zien hoe vaders en moeders gelukkig met elkaar omgaan of graag thuis komen in een warme, begripvolle, liefderijke of gemoedelijke sfeer en zo zijn er meer oorzaken aan te wijzen die buiten de schuld van het kind om zijn invloed hebben op het geestelijk functioneren van een kind en waar het kind uiteindelijk de dupe van wordt als deze niet weet hoe om te gaan met de problemen veroorzaakt door buitenaf of door anderen en waardoor een kind opstandig, druk, gefrustreerd of boos wordt. Feitelijk zijn veel kinderen slachtoffer geworden van een verziekte maatschappij die totaal geen oog meer heeft voor een gelukkige gezinssituatie of waarbij mensen alleen maar bezig zijn met zichzelf of zelf zoveel zorgen hebben dat aandacht voor het kind wordt vergeten. Dit alles gaf/geeft de farmaceuten en hulpverleners en instanties natuurlijk de kans kinderen te stigmatiseren en te indiceren met een ziektebeeld die totaal niet klopt of maar gedeeltelijk klopt en heeft men van kinderen een zakelijk uit te melken probleemgeval gemaakt. Niemand komt op het idee dat kinderen druk zijn en ze soms te veel energie hebben of lastig zijn omdat ze te weinig liefde en gezonde aandacht krijgen en er heel andere problemen zijn die helemaal niet zijn toe te schrijven aan het kind? En verder heb je natuurlijk kinderen die gewoon lekker druk en levendig zijn of leven in hun eigen mooie wereld van spel, dromen en fantasie.

Sé Paratist
Sé Paratist
5 jaren geleden

Eigenlijk wilde ik een heel verhaal neerzetten, maar ik houd het kort…

Mooi verwoord, Mono..!!!
Sluit ik me graag bij aan…!!

Mono
Mono
Reactie op  Sé Paratist
5 jaren geleden

Hoi Sé Paratist

ik heb dit van een site gekopieerd en geplakt hier, de bron staat erbij.
je kan het ook anders zien, bij mij staan mij chakra’s soms open terwijl ze dicht moeten staan,
een soort lekke klep waardoor ik alle energie van andere door krijg zeg maar, emoties en gevoelens die ik dan kopieer..
en als mede kan je het ook zien dat soms een andere dimensie je dingen doorgeeft, een soort beschermer.. begrijp dat dat zo vreemd is, want je weet niet wat je gebeurd ..
ik zeg bv ook dingen zomaar uit het niks, dan schrik ik er zelf wel eens van, en mensen om mij heen schrik ik dan vaak ook af ..
ik vertel geheimen van vrienden, zonder dat ik erbij was geweest, ik heb 2 x ook de dood voorspelt, ik zei tegen mijn ex die der ma had verloren, dat ze nog een dierbare ging verliezen uit het niks, wist ik veel hoe en wat, pleegde der broer een paar maanden later zelfmoord ;-((..
ik zie en hoor en voel de intenties van iemand, zelf in chat bv, en zeg je dat dan vaak ook, wat niet altijd in goede aarde valt ;- ))..
ik voel en zie, merk zeer snel verdriet en pijn van je innerlijke kleine kind zoals ik dat noem..
maar als je naar jezelf luistert als je wat zegt scheelt dat een hele hoop..
we zijn allemaal hoog geavanceerde mensjes , sommige wat meer dan de andere..
maar we gaan vaak niet meer op ons gevoel af, maar op iemands woord ;- ))..
dit is allemaal best prive maar begrijp dat ik dit zeg omdat mensen hunzelf dan beter gaan begrijpen..
al met al, soms is het een gave, soms een struggle
GRT Mono

Marloes van Mensvoort
Marloes van Mensvoort
5 jaren geleden

Goed initiatief… En mag ik adviseren om geen Wifi in de school te doen, maar internet via kabels te laten lopen.. Hooggevoeligen zijn zeer gevoelig voor de frequenties van deze apparaten en raken hierdoor gauw overprikkeld.. Ik heb zelf een petitie opgestart om dit hele onderwerp überhaupt meer op de kaart te krijgen.. Er zijn al veel leerlingen wereldwijd welke zich opgejaagd, rusteloos voelen vanaf het moment dat Wifi in de buurt kwam.. http://www.petitie-electrosmog.nl

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Volgens mij komen alle problemen voort uit door alles telkens opnieuw op het gemiddelde af te stemmen.(omdat kinderen bewust gepusht worden om te presteren verhoogt dit gemiddelde elk jaar) Hierdoor krijgt iedereen wel het gevoel ergens minder in te zijn. De druk om alles op het gemiddelde te halen is funest om een fijn zelfbeeld te krijgen. Het systeem is ook nog door bezuinigingen ingekort en er is steeds meer stof bijgekomen. Denk aan nieuwe technologie. Klein voorbeeldje. Woordenschat. De meeste kinderen weten niet meer wat een vergiet is, maar weten wel wat een toetsenbord is in groep drie. Kinderen maken allemaal natuurlijke ontwikkeling fases door en daar wordt helemaal geen rekening mee gehouden, want dat kost teveel tijd. Maar die tijd is juist nodig om de basis aan te leggen van het echte begrip/begrijpen. Verwerken kost tijd en energie. Heb je een lichamelijke afwijking bv. iets aan de ogen, dan kun je al achter gaan lopen.
Waar ik als kind al te maken mee had. Teveel vakken zorgde bij mij voor een black out. Ik kon het overzicht niet meer zien. Maar ik weet zeker dat als ik minder vakken had gekregen, betere punten had gehaald. Doodmoe uit school komen, omdat de klas weer een druk was is voor mij ook heel herkenbaar. Uit huidige testen, ben nu 50 jaar, blijkt dat mijn denkvermogen(snelheid) op universitair ligt en de rest gemiddeld. Vond en vind het nog steeds een rare uitkomst, waar niemand het over heeft gehad.(uitleg)
Ik denk toch dat de stempels(adhd/hps enz.) te maken heeft met chronisch uit balans zijn en door het gemiddelde systeem. Het voedt elkaar. Als je de druk eruit haalt, dan kan een kind door tijd/ruimte zijn balans zoeken en het vaak zelf oplossen. Zoals een blinde beter gaat horen om balans te krijgen.
En dan is er nog iets. Het leersysteem/testen zijn maar op bepaalde intelligentieniveaus ontwikkelt. Dacht op 5, maar er zijn er dacht ik wel 9. Zo krijg je natuurlijk ook geen goede uitkomsten.
Klein voorbeeldje: Als er in de test getekend moet worden en je fijne motoriek is niet goed ontwikkelt, dan scoor je op die test zwaar onder. De puzzel/opdracht zien en tegelijkertijd tekenen geeft druk. Het gevolg: tel je alle opdrachten op en tel je daar het gemiddelde, dan ben je zwakzinnnig. Ik heb bij mijn beide kinderen hiermee te maken gehad.(jaren geleden) Advies was speciale school(ik was daar niet mee eens) en inmiddels hebben beide kinderen al die tijd gewoon op de normale scholen hun diploma’s gehaald en gaan nog verder studeren. Wat ik eigenlijk duidelijk wil laten maken is dat die testen(gemiddelde berekenen) heel gevaarlijk kunnen zijn. Ligt natuurlijk ook aan de behandelaar.
Maar goed. Het draait naar mijn idee, alleen om balans. Stress en druk zijn grote stoorzenders. Als je kinderen gewoon neemt hoe ze zijn, dan zijn ze op hun best.
Nog een voorbeeld hoe de maatschappij afwijkt van een natuurlijk uniek mens. Beugels. Iedereen moet aan een beugel volgens de tandarts. Ik heb dat niet gedaan, want vond het niet nodig, ook niet bij mijn kinderen. De voorste 2 tanden zijn vrijwel bij niemand perfect aansluitend. Beetje afwijking is dus niet erg. Veel ouders hebben dit wel gedaan. Zo werkt het school/leerproces dus nu ook. Men verhoogt het gemiddelde op een onnatuurlijke manier. Geld en uiterlijk spelen een te hoge rol.
We vinden allemaal dat gemanipuleerd voedsel niet meer kan, maar we doen hetzelfde bij onze kinderen!
Ik hoop dan ook, dat deze school een succes wordt, want kinderen hebben er recht op.

x

Check Also

Onder Rutte III is Nederland echt een puinhoop geworden. Kamerlid legt de vinger op de zere plek

Onder Rutte III is Nederland echt een puinhoop geworden. De mensen zijn het spuugzat. Kamerlid legt de vinger op de zere plek

Eerst waren het de boeren die in ...

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

President Trump heeft een auteur van boeken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x