Homepagina » Paranormaal » Bisschop waarschuwt voor de duistere gevaren van reiki en andere new age-geneeswijzen. Dit kan er volgens hem gebeuren
Bisschop waarschuwt voor de duistere gevaren van reiki en andere new age-geneeswijzen. Dit kan er volgens hem gebeuren

Bisschop waarschuwt voor de duistere gevaren van reiki en andere new age-geneeswijzen. Dit kan er volgens hem gebeuren

Een katholieke Ierse bisschop heeft gewaarschuwd dat reiki en andere new age-geneeswijzen mogelijk kwaadwillende geesten aantrekken. Dat schrijft de Irish Independent.

Bisschop Alphonsus Cullinan zei dat een reikimeester op een dag iemand behandelde toen diens broer opeens een ‘satanistisch visioen’ kreeg en ‘doodsbang werd’.

“Je kanaliseert energieën en kunt je daarbij openstellen voor geesten die geen goede bedoelingen hebben en gevaarlijk zijn,” zei de bisschop op radiozender WLR FM.

Kwaadaardige krachten

Hij zei het ‘absoluut’ eens te zijn met de uitspraak van paus Franciscus dat kindermisbruik wordt veroorzaakt door de duivel.

De bisschop zei de afgelopen jaren meerdere verzoeken te hebben gekregen van mensen die last zeggen te hebben van ‘kwaadaardige krachten’.

In het geheim

Hij wil nu een groep vormen van mensen die willen helpen om anderen te ontdoen van de duivel.

“Dit is iets wat in het geheim moet worden gedaan,” zei hij. “Deze mensen gaan naar huizen waar mensen wonen die mogelijk betrokken zijn bij iets new age-achtigs of die seances houden en daarbij helaas de deur hebben geopend naar een kwade kracht, de duivel.”

“Wil de duivel de mens vernietigen? Natuurlijk wil hij dat. Hij doet dat overal waar hij maar kan,” besloot de bisschop.

[Irish Independent]


Vond je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

49 reacties

 1. Ik heb reiki, een opleiding lerares Raja Yoga gedaan, en ook Chinese bewegingsleer Qi Gong & Tai Chi Tao lessen gevolgd. Ik geef gratis les, en ook behandel ik gratis iedereen die dat wil of nodig heeft. Alle opleidingen deed ik voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben opgegroeid in een gezin met een gewelddadige vader, en heb een hoop ellende achter de rug. Ik heb het allemaal achter mij gelaten. Klinkt dat alsof de duivel bezit van mij heeft genomen? Wat een onzin, deze man zaait angst om zich te vrijwaren van onze wraak. Want zodra er genoeg mensen zullen opstaan zodra zij te weten komen wat dit soort reptielen allemaal met onze kinderen uitvreten, dan is de wereld te klein voor ze. They can run but they can’t hide from us….

  29 likes
 2. Het is begrijpelijk dat alles wat met natuurlijke krachten te maken heeft door deze heren verworpen word. Zij ontkennen immers hun seksualiteit, de duivel kennen ze daardoor maar al te goed.

  Want zij zien hun driften als kwaadaardige krachten, en ja als je daar een reiki behandeling tegen aan gooit wordt die natuurlijke kracht wakker en dat willen ze juist tegen gaan.
  Hun boodschap is dan ook eigenlijk naar hun zelf gericht.
  Het zou een beetje vreemd zijn als wij daar naar gingen luisteren.

  Een jaartje in een Osho commune zou deze mensen goed doen.

  23 likes
  • LS…

   En deze bisschop met de broek op de knieën heeft natuurlijk niet in de gaten dat hij zelf een product van de duivel is ! Wat een sukkel maar wel een hele gevaarlijke ! Elk religieus ritueel heeft een satanische oorsprong en beoogt het tegenovergestelde van wat het beoogd te zijn. De Bijbel is een satanisch boek vol anagrammen en misleiding etc. Er is veel over geschreven en ik zou zeggen, ga het lezen zolang het nog kan en help de smeerlappen te ontmaskeren. Inclusief Sinterklaas en de Kerstman !

   3 likes
 3. Was Jezus niet die man die met handopleggingen mense kon genezen??

  14 likes
  • we weten niet eens of hij uberhaupt ooit bestaan heeft.

   1 likes
   • Leven doet hij zeker, nog steeds in vele harten

    4 likes
   • Dat Jezus ooit bestaan heeft (en zelfs dat Hij uit de dood weer opgetstaan is!) zijn meer keiharde bewijzen van dan dat Ceasar bestaan heeft. Latn we ons geschiedenis-huiwerk doen, verdiep je bijv. in Josephus, die ‘het’ alles meemaakte.

    2 likes
    • Josephus is van 37 Na Christus, en Jezus is in 33 ongeveer gekruisigd en begraven. Dus hij heeft niks meegemaakt en enkel van horen zeggen. Net zoals alle teksten die spreken over Jezus en diens volgelingen.

     Grappig dat je anderen vertelt dat ze hun huiswerk moeten doen. Ga je zo ook bezig als je zendeling speelt? Of hoeven echte gelovigen de echte geschiedenis niet te weten als ze maar verhaaltjes uit hun mouw kunnen schudden?

     1 likes
    • Je bedoeld ALLE DE WERKEN van flavius josephus, een geschied schrijver en tijdgenoot van jezus van nazareth, dat laatst genoemde ook echt god is of was kun je daar niet uit afleiden , er zijn ook andere mensen geweest voor jezus die ook zulke truukjes schenen te hebben gehad, b.v simon perreira, dus zeg of verzin er nog maar een bijbelboek erbij, christendom is gebaseerd op t monoteisme, hoe egoistisch , is bedacht als politiek drukmiddel, mensen wordt toch eens wakker.

     0 likes
  • Ja Mike, helemaal waar en Hij niet alleen. Heb zelf — en vele ware gelovigen met mij — honderden bovennatuurlijke genezingen gezien voor mijn ogen. “DOET dezelfde WERKEN (= bovennatuurlijke genezingen, wonderen, bevrijdingen) als Ik”, zegt Hij tegen de wedergeboren, geestvervulde gelovige! Zoals ik; en ook nu als zendeling doe ik dat dus. Jezus ze niet: ‘Bid voor de zieken’ maar: ‘GENEES de zieken’! Ben o.a. bij de profeet T.B. Joshua in Lagos diverse keren op werkbezoek geweest (zie YouTube!) en heb ALLE ziekten die je kan bedenken ZIEN genezen! Zover ben ik nog niet, maar er zijn duizenden gelovigen die dit praktiseren!

   6 likes
   • Dus kanker werd genezen? Een been dat verschrompelt was werd genezen?

    Komt nog bij dat ook de duivel dingen kan doen, zie de egyptische priesters en Mozes, beiden konden stokken in slangen veranderen, zie Paulus die schreef dat de duivel kwam als een engel des lichts.

    Ga jij dan maar uitmaken dat die profeet T.B Joshua een echte gelovige is, en niet een nep gelovige (een no-true scotsman overigens)…
    Ik heb geen respect voor zendelingen die hun bijgeloof opdringen aan mensen met ander bijgeloof.

    0 likes
 4. Volgens mij heeft de mensheid helemaal geen duivel nodig om de hele boel te vernietigen en ook geen bi-schoppen.

  18 likes
 5. Deze bisschop heeft het mis. Dat is logisch want hij is een gelovige en een gelovige is naief en die kan je alles wijsmaken.
  Ik zeg het natuurlijk expres een beetje fout want deze bisschop is geen gelovige. Hij DOET alsof hij een gelovige is.
  Bisschoppen weten natuurlijk wel beter, hun werk is om de gelovigen dom te houden en het geloof van de onnozelaars in stand te houden om macht over ze te blijven houden. Daar zijn ze nu eenmaal voor opgeleid.

  In Nederland trapt gelukkig bijna niemand hier meer in. Het kerkbezoek is gedaald tot een absoluut minimum.
  De bisschop van Utrecht (of kardinaal, weet ik veel hoe ze die gekke functies noemen) gaf al.aan dat in zijn bisdom nog maar een paar kerken zullen overblijven. Dat lag niet aan hem of de kerk zei hij, hij gaf de schuld aan de kerkverlaters in een wanhopige poging hen op te zadelen met een schuldgevoel.
  Bah! Wat een doorzichtige smerig katholieke poging om mensen op te zadelen met een schuldgevoel!
  Laat je niet gek maken door deze ziekelijke smeerlappen.
  Als hij het heeft over ‘kwaadaardige krachten’ heeft hij het gewoon over zichzelf en de criminele organisatie waarvan hij deel uitmaakt.
  Laat ik duidelijk zijn over georganiseerde religie: het is ronduit misdadig!
  Priesters, bisschoppen, kardinalen, pausen, ze presenteren zich allemaal als een tussenpersoon tussen de mensen en ‘God’.
  Een tussenpersoon is echt niet nodig. Als je een relatie wilt met het goddelijke dan is een rechtstreekse relatie altijd het beste.
  Misschien vraag je je nu af hoe dat te bereiken?
  Dat is makkelijk. Richt je tot God, het Universum of het Bestaan of hoe je het ook noemen wilt DIRECT tot Datgene.
  Doe je gebed, je intentie, je verzoek, aan Datgene.
  Maak je diepste verlangen in stilte bekend aan Datgene. Dat is genoeg.

  Daarna is het gedaan. Je gebed/verzoek/intentie is geuit. Zeg daarna ‘amen’ of ‘svaha’. Verwacht niks, je hebt je best gedaan!

  Als je denkt dat reikt helpt, pas het toe!
  Het belangrijkste is dat een positieve intentie altijd wordt gehoord.
  Door wie? Dat moet je zelf bepalen?
  Helpt het echt? Ja!
  Graag je je af of dat echt waar is? Het antwoord is JA!
  Graag je je af of dat echt waar is en wie dat garandeert?
  Het antwoord daarop kan ik je geven.
  IK garandeer je dat, zowaar als ik Biff heet.
  Heb ik echt gelijk?
  Nee, ik heb geen gelijk want gelijk hebben is onbelangrijk. Wat heb je aan gelijk hebben.
  Onderzoek wat ik zeg, oordeel zelf, je zult zien dat het klopt wat ik zeg,

  Of… misschien ook wel niet 🙂

  13 likes
 6. één antwoord heb ik hier op:

  leuk geprobeerd “BROEDER”!

  NAMASTE

  12 likes
 7. Ik heb zelf ook reiki geleerd lang geleden.
  Het probleem met mensen die reiki als eerste kennismaking met energie healings methoden leren, is dat ze geen flauw benul hebben waarmee ze bezig zijn (ikzelf dus ook).
  Pas veel later na allerlei soorten cursussen op spiritueel gebied wist ik enigszins waarmee ik bezig was.
  Iemand die alleen een reiki cursus heeft gedaan kan best wel energie behandelingen geven. Maar voor zo iemand is het ook heel makkelijk om ongemerkt negatieve energien op te pikken en dus door te geven.
  Op het moment dat iemand toestemming geeft voor een reiki behandeling, stelt deze persoon zich letterlijk open voor de behandelaar. En de behandelde persoon is over het algemeen niet in staat om negatieve energien die mee kunnen komen tijdens een behandeling te herkennen en eventueel te blokkeren.
  Ik neem aan dat een (negatieve) entiteit tijdens zo een behandeling heel makkelijk naar binnen kan glippen.

  6 likes
  • Helemaal waar. En die ‘entiteiten’ kan je dan rustig demonen noemen. Ik heb er zelf heel wat uitgeschopt, naar Jezus’ voorbeeld. Vooral bij Hindoekinderen, heel opvallend.

   7 likes
 8. Jullie praten poep
  En dit zijn typische antwoorden die den duvel zou gebruiken.
  Gaat hier maar is over nadenken.

  8 likes
 9. Hier kan ik enigzins wel inkomen.
  Reiki 1 heb je binnen 1 dag maar dan heb je nog geen idee wat je aan het doen bent en hoe groot de krachten zijn waar je mee werkt.
  Echter schuilt er in mijn ogen een groter gevaar in het doenn van reiki.
  Men denkt altijd maar dat je met reiki mensen kunt genezen. In mijn ogen versnel alleen maar het proces. Als iemand zijn been heeft gebroken kun ke daar prima reiki voor gebruiken maar als iemand bijvoorbeeld terminaal is en het zijn of haar lot is om te sterven aan de aandoening zul je alleen maar het proces versnellen.

  Mvg mike

  4 likes
  • Reiki mag niet gebruikt om botten en andere gebroken beenderen te helen
   Reiki of welke andere vorm van hands healing is energie welke doorgegeven wordt via de handen van de practitioner
   Een goede reiki practitioner zal ook geen reiki doorgeven an iemand die terminal is. Hij/zij zal de persoon liefdevol bijstaan
   Genezende, helende handen heeft bijna iedereen sinds mensenheugenis. We zijn alleen zoveel wijsheid en kracht verloren in de loop der tijden…
   De hoogste tijd om in je eigen kracht te staan,
   Neem je kracht terug!!!

   6 likes
  • een Reiki 1 inwijding duurt 4 dagen en niet 1 dag. De energie die je binnen krijgt kan je niet aan op 1 dag.

   0 likes
 10. “De dief (satan) komt alleen maar om te stelen, te roven en te moorden”, zegt Jezus in Joh10:10. En Hij is nogal een Autoriteit! God is een goede God, alles wat goed is komt van God. De duivel is slecht, en alles wat slecht is komt van de duivel. Zo simpel is dat. Een simpele theologie, maar zo waar.

  9 likes
 11. Hahahahaha: “Hij zei het ‘absoluut’ eens te zijn met de uitspraak van paus Franciscus dat kindermisbruik wordt veroorzaakt door de duivel.
  De bisschop zei de afgelopen jaren meerdere verzoeken te hebben gekregen van mensen die last zeggen te hebben van ‘kwaadaardige krachten’.” Jajajaja, zo lusten we er nog wel een paar! Ik op mijn beurt waarschuw ook tegen gevaarlijke duisteren: bi-schoppen (leuk gevonden Rikk!), kardinalen, pausen, overige R.K- en andersgezinde geestelijken en allen die boven ons gesteld zijn! Oppassen voor die lieden; met een grote boog omheen lopen.

  8 likes
 12. grappig mannetje

  7 likes
 13. Dit is een herhaling van de Middeleeuwen. Al wat tegenspreekt op de brandstapel, vandaag is dat richting psychiatrie of gevangenis.

  7 likes
 14. Hij is zelf de Duivel

  6 likes
 15. Hij gelooft liever in de wonderen van Jezus(de bishop) die net hetzelfde deed.
  Een bishop van Ierland zegt genoeg en is fundamentalistisch katholiek.
  Alleen de heiligen en God kunnen wonderen doen, diegene die de gave hebben zijn des duivels.
  Wat men ziet is zijn eigen geprojecteerde angsten. Met welk idee heeft de persoon zich over gegeven aan Reiki?
  Ik lijd, ik wil verlost worden van mijn lijden maar tegelijkertijd heb ik een enorme angst voor dat wat ik uiteindelijk in een visioen zag.

  0 likes
 16. Volgens mij bestaat de duivel niet en god evenmin. Kun je ook over nadenken…

  6 likes
 17. wil nog wat zeggen….
  stel,ik loop hier ‘s avonds, achter in het pad (ik woon in een eengezinswoning uit de jaren 60)
  weinig verlichting…maar genoeg om er te kunnen lopen zonder te struikelen, over een kat of zo…
  en daar staat Paus Franciscus….ik voel, ik weet, dat ik zou gaan gillen…die demonische kop…
  sorry, maar zo is t voor mij…

  namaste

  4 likes
 18. Duivel staat voor negatieve energie, helaas overheerst op dit moment deze duivelse negatieve energie bij de meerderheid die ons , het volk, willen onderdrukken en beheersen. Wij mensen kunnen alleen doormiddel van positieve energie de wereld veranderen helaas zijn we nog in de minderheid maar steeds meer mensen worden positiever, zolang de meerderheid de duivel toe staat in zijn leven wat je leven niet plezierig maakt zal het kwaad een keer toeslaan in de nabije toekomst en zal helaas veel levens gaan eisen. Maar uiteindelijk gaat de positieve energie altijd winnen van het kwaad. Wij mensen zijn een energie bron die positief-neutraal-negatief kan zijn, waar kies jij voor. Positief maakt je vrolijk, minder ziektes, geen stress, geniet van de kleine dingen van het leven. Negatief maakt je kwaad, veel stress, maakt je geestelijk en lichamelijk ziek, geen plezierig leven ondanks je behoefte om rijk en groot te willen wonen met een dure bolide voor de deur, maakt dat je gelukkig.

  4 likes
 19. heel dat Vaticaan is duivels hun hebben een tempel die er uit ziet als een slang slang uit de bijbel in de tijd van adam en eva ik heb er veel in verdiept en die man klopt niet ook toe hij verkozen werd die bliksem in slag van toen zegt mij hij klopt niet echt hij ziet er ook eng uit vindt ik die man bbbbrrrrrr er zijn ook vele die wat in de bijbel staat en nog zien mensen het niet wat er gebeurt echt die man is duivels pedefolie komt veel voor in de katholieke kerken hij weet dat maar doet er niks mee zo ziek dit en hij gaat dit vertellen kom op zeg wij moeten juist dichter bij de natuur staan zo als voeger dit zijn wij kwijt en voel het niet meer op en aantal mensen dan die het nog wel voel en ervaren de natuur is ook ons belang en hun weer de onze wij hebben dit nodig we leven in rare tijden

  1 likes
 20. de druiven zijn zuur zei de vos.

  1 likes
 21. bisschop… zegt het al…

  1 likes
 22. Vele zijn nu geestesziek te herkennen aan hun geloof in hun dogma van god/duivel idee ..het concept van oorlog en vrede in al zijn vormen komt het tot vele geestenzieke mensen waarin ze zelf dat idee hebben gevormd en gecreëerd van het idee god/duivel gedachten en overal dat idee uitdragen in goed en slecht je als je een god aanhanger bent dat ben je ook gelijk de duivel aanhanger gewoon gesplitst in tweeheid die samen de eenheid vormen voor het goed en slecht idee ..het is een geestelijke zieke vorm van gespletenheid en als men deze dient zal ook zijn weg in deze gespletenheid zijn leven beheersen..en er zal altijd een soort van onrust in deze gespletenheid bestaan zolang men deze idee aanhangt…hangt men deze niet meer aan dan zal deze gespletenheid in rust en vrede verkeren zonder deze idee..

  1 likes
 23. WAT EEN l*l !!

  1 likes
 24. Vergis je niet.
  De katholieke kerk heeft twee vormen van kerkdiensten, de 1e is de lekenkerk. Daar gaat jan en alleman naarto.
  Onder het mom van joepie halleluja wordt iedereen kaal geplukt en bang gemaakt.
  De 2e is de priesterkerk. Daar krijgen ze trainingen in magie waar menig sjamaan en 3e graad wicca priesteres nog lang niet aan toe zijn. Ze hebben dat gestolen en de mensen die nog wat wisten zoveel mogelijk opgeruimd. Beïnvloeden van mensenmassa’s hoort daar ook bij. Die uitspraak is gepland. Ben er op dit moment nog niet achter waarom we een andere kant op worden gedirigeerd. Wat moest er zo nodig verborgen blijven?

  1 likes
 25. Deze bisschop zegt dit omdat hij niet wil sat mensen bewuster worden want er lopen zieltjes bij de kerk weg en hun inkomen slinkt andere zeggen het is hods wil dat je arm bent maar zelf in rijkfom leven walgelijk!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

De Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick misbruikte minderjarigen ...

Paus Franciscus claimt dat Amerikaanse televisieprediker wonder heeft verricht. Experts hebben geen verklaring voor deze spontane genezing

Paus Franciscus claimt dat televisieprediker wonder heeft verricht. Experts hebben geen verklaring voor deze spontane genezing

Paus Franciscus heeft een wonder dat is ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.