Homepagina » Internet » Internetreuzen als Facebook en YouTube censureren alternatieve media op grote schaal. Lees dit schokkende en verontrustende rapport
Internetreuzen als Facebook en YouTube censureren alternatieve media op grote schaal. Lees dit schokkende en verontrustende rapport

Internetreuzen als Facebook en YouTube censureren alternatieve media op grote schaal. Lees dit schokkende en verontrustende rapport

Internetreuzen zoals Twitter, Facebook, Google en YouTube ontkennen vaak dat ze conservatieve en alternatieve media censureren. Uit onderzoek blijkt echter dat ze dat wel degelijk op grote schaal doen.

Groot onderzoek van het Media Research Center (MRC) laat zien dat sociale mediabedrijven er werkelijk alles aan doen om inhoud te censureren die niet in lijn is met linkse politieke opvattingen.

Dit is één van de grootste bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting in de [Amerikaanse] geschiedenis, aldus voorzitter en oprichter van het MRC Brent Bozell.

Ronduit verontrustend

“Wat wij hebben ontdekt is ronduit verontrustend,” zei hij.

Bijna twee derde van de Amerikanen haalt het online nieuws van sociale media en wereldwijd gebruiken miljarden mensen sociale media om te communiceren.

“Om die reden is de omvang van dit probleem enorm,” zei Bozell.

Hij verwees naar de onthullingen van Project Veritas, dat medewerkers van Twitter vastlegde die opschepten over hoe ze conservatieven censureerden door middel van iets wat ‘shadow banning’ wordt genoemd.

Verbergen

Een gebruiker kan dan tweeten zoveel hij of zij wil, maar bijna geen enkele volger zal de tweets zien verschijnen.

“Onze bevindingen zijn onweerlegbaar en schokkend,” zei Bozell. “De trending feed van Facebook blijkt conservatief nieuws doelbewust te verbergen.”

“Moderators van YouTube verwijderen video’s waarin conservatieve politieke opvattingen worden geuit,” vervolgde hij.

“Google gebruikt zijn zoekmachine en videosite YouTube om op agressieve wijze liberale ideeën te verspreiden, terwijl conservatieve geluiden de kop ingedrukt worden” klonk het.

Topje van de ijsberg

“Twitter is het ergst,” merkte Bozell op. “Het platform verbiedt pro-leven advertenties, terwijl pro-abortus advertenties wel zijn toegestaan.”

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. “Daarom moeten we terugvechten,” besloot hij.

Lees het rapport hier.

Wil jij ons helpen in de strijd tegen deze gevaarlijke ontwikkelingen? Dat kun je doen door NineForNews hier te sponsoren. Je leest al ons nieuws dan geheel reclamevrij.

Bekijk ook het filmpje hieronder:

[Natural News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Maarten V schreef:

  Alternatieve media brengt in veel gevallen niet de waarheid. Dus ik begrijp het in zekere zin wel. Toch zou het internet een stuk armer worden als er maar een lijn wordt gevolgd.

  Alternatief nieuws kan geen waarheid bevatten. Door de sociale media is er veel fake news in de wereld gebracht zoals bijvoorbeeld vaccinatie dat autisme zou veroorzaken (wat allang weerlegd is, maar toch nog steeds hardnekkig de ronde doet). Chemrails die bewust door een diepe staat (of de farmaceutische industrie) worden verspreid om mensen ziek te maken: onzin. Auto’s vlak bij je thuis op de weg zijn vele keren schadelijker. Of de platte Aarde en de Nibiru-hype. Ook allemaal flauwekul dat hardnekkig door Youtube en co worden verspreid. En mensen zoeken nu eenmaal naar sensatie die hun angsten of verlangens beantwoordden en en door er in te blijven grasduinen gaan ze er dan ook in geloven.

  Uiteraard heeft de traditionele nieuwberichtsgeving het ook niet altijd bij het rechte eind en kiezen ze al dan niet bewust de kant van hun politieke voorkeur bijvoorbeeld. (Neutrale nieuwsberichtgeving is in die zin onmogelijk omdat je ondanks alle voorzieningen dan toch geneigd bent partij te kiezen─of voor, in het slechtste geval, het geld─).

  Vaak blijft alternatief nieuws zo halsstarrig vastpinnen aan een theorie waar het niet uit wil geraken. Traditioneel nieuws kan daarentegen wel van mening veranderen, soms is het wel koppig en duurt het wel lang. Maar door studie en onderzoek en wetenschap en goede journalistiek groeit het wel.

  We moeten ons behoeden tegen wilde theorieën die een eigen leven gaan leiden zoals een “alternatieve waarheid” dat op den duur voor velen als waarheid wordt gezien.

  Al vind ik dan weer dat die alternatieve nieuwsberichtgevingen soms heel interessant zijn om de wereld eens vanuit een andere hoeken te bekijken. Een totale censuur is dan weer gevaarlijk. Dan verliezen we onze verbeelding en creativiteit in het bedenken van rare gedachtekronkels. Met andere woorden: de wereld zou misschien een stuk saaier worden. Alternatief nieuws kan soms een meerwaarde betekenen voor het traditionele nieuws. Zo kan de wetenschap en de traditionele journalistiek via de normale nieuwsberichtgevingen bijvoorbeeld de alternatieve nieuwsberichtgevingen sneller ontkrachten, of misschien zelfs bevestigen indien er dan toch een waarheid in blijkt te zitten.

  9 likes
  • Christgalactic schreef:

   Maarten,

   Opgekochte media vertelt wel volgens jou de waarheid? Jij gelooft waarschijnlijk ook het officieel 9/11 verhaal, waar gesmolten staal gevonden werd ….??

   Namaste

   13 likes
   • Maarten V schreef:

    Alternatief nieuws is vaak veel meer opgefokt dan het traditioneel nieuws. Trouwens ik ben er zeker van dat ook de traditionele nieuwsberichtgevingen ook niet altijd bij het rechte eind hebben.

    Dus wat 9/11 betreft er kwamen inderdaad veel foute of verdachte nieuwsberichten de wereld ingestuurd. Zoals bijvoorbeeld een paspoort van een van de daders die ongeschonden tussen het puin werd gevonden terwijl zowat alles is verwoest.

    Wat het alternatieve nieuws bedtreft: dat idee dat de diepe staat dit heeft beraamd om de schuld te geven aan AQ, wat naar ik meen ook gewoon een paranoïde influistering is van mensen die de politiek wantrouwen. En ja. Politiek is niet altijd zuiver op de graat, maar dit idee vind ik ver gezocht. Indirect kan dit dan wel kloppen. Gezien het feit dat in de jaren tachtig AQ werd gesteund door de VS in de koude oorlog tegen Rusland destijds. En nu steunt de VS andere (milde) terroristische groeperingen om tegen IS te vechten. Wat naar ik meen weer een herhaling wordt van de steun toen in de jaren tachtig tegen AQ.

    Wat de politiek of media betreft: men moet nu eenmaal een kant kiezen en dat maak niet iedereen gelukkig.

    Om terug te gaan naar 9/11. De “gecontroleerde” ineenstorten van de WTC zou door explosieven gebeurt zijn aangebracht door een geheime organisatie.
    Wel. Het kan ook gewoon de al dan niet versleten structuur zijn van de torens die dit hebben veroorzaakt. De bijhorende gas-ontploffingen en kortsluitingen en de brandbare materialen in het gebouw kan die door de impact van de vliegtuigen de ineenstorting versneld hebben. De metalen constructie is door die bijkomende hitte sterk verzwakt geweest en de metaalmoeheid zal daar ook mee te maken hebben door de ouderdom en misschien de slechte staat van de gebouwen. Duizenden tonnen die met een smak naar beneden storten veroorzaakt automatisch nog meer instortingen.

    Maar ja. Goed. Ik ben een leek wat betreft explosieven en instortingen. Ik benader de dingen vanuit mijn logica. De Titanic was ook niet onzinkbaar, he.

    7 likes
    • ECHTwakker! schreef:

     Door metaal moeheid en smelten door extreme hitte zou een gebouw JUIST never nooit precies recht in elkaar naar beneden donderen. Dit zou echt altijd schuin gaan want het staal is immers nooit overal precies evenveel verzwakt. Dat jij zelf niet kan verzinnen doet mij vertellen dat alles wat jij ooit hebt gezegd en zult gaan zeggen op alternatieve nieuwssites als zijnde “niet de moeite waard om te lezen , ze snapt er niks van of werkt voor de regering, doeiii)

     6 likes
     • Frans2 schreef:

      [ zou een gebouw JUIST never nooit precies recht in elkaar naar beneden donderen ]
      Mensen denken vaak aan de Lego torens die ze vroeger bouwden en hoe die omvielen. Maar zo sterk is een toren niet.

      Als je de twin towers nabouwt op schaal zodat ze 1 meter hoog zijn, dan zijn de stalen balken nog maar alufoliestripjes. Gebouwen zijn weinig sterker dan kaartenhuizen.

      3 likes
    • ECHTwakker! schreef:

     Sorry maar jij snapt er niets van , isis krijgt het grootste gedeelte van zijn geld en materiaal en munitie gewoon van de USA ! misschien indirect via omwegen , maar het is het proxy leger van USA dat hen opdrachten geeft een land lastig te vallen en dan komt USA eraan om het land te redden. Wat ze dan echter doen is de regeringstroepen aanvallen en NIET isis !!!. Rusland valt dan weer WEL isis aan en dan word USA erg boos en stuurt het weer via de Amerikaanse en Europese media een lading leugens / propaganda de lucht in. (en jij gelooft dan weer die fake-staatsnieuws en vervuilt vervolgens het internet met jou ongegronde meningen).

     8 likes
    • ECHTwakker! schreef:

     Dus volgens jou helpen kortsluitingen en brandbare materialen mee met het verzwakken van een betonnen gebouw met stalen geraamte ? hoe oud ben jij eigenlijk ?

     6 likes
 • Louise schreef:

  Maarten V, ach ja waarheid, ik denk dat iedereen die waarheid zoekt die bij m past, ook kan achter iedere waarheid weer een andere waarheid schuilen…. Maar het klinkt misschien vreemd soms ben ik wel van de censuur , mensen die ongelukken filmen bv , of andere onsmakelijke filmpjes, ja ik weet het, we leven in een tijd dat alles moet kunnen, nou kijk ik al jaren geen tv, maar de kranten lijken ook steeds meer op roddelbladen , het is veelal sensatie en hysterie, ik kom verdomd weinig goede journalisten tegen die ook nog objectief zijn……..over inzicht maar te zwijgen, en ja over alternatieve media, moet toch schoorvoetend toegeven dat ik van die alternatieve media en vooral over de reactie’s erop toch ook weer wat heb geleerd,……..ik hoef het met niemand eens te zijn, maar ik weet wel wat er leeft………

  8 likes
 • RayOfLight schreef:

  Censuur op YT and Facebook is extreem als je alternatief bent. Veel mensen zijn al in de stealth ban. Ik ben nooit afhankelijk van YT inkomsten geweest maar ken een aantal mensen die hierdoor in de problemen gekomen zijn. Goed advies , vertrouw nooit social media. Inmiddels ben ik naar minds.com verhuist. Wat blijkt is dat je daar echt interactie hebt. Ik weet niet hoe het echt zit maar volgens mij zit YT vol met AI en Bots om de agenda te sturen. Zelfs als je reacties op je kanaal hebt kan het een bot zijn.

  Pas als je switcht naar een ander netwerk (GAB Minds ,bitchute , patreon) merk je hoe gemanipuleerd de oude social media is. Moeilijk uit te leggen maar minds bijvoorbeeld voeld meer als de facebook van de begin jaren (ongemanipuleerd).

  Mijn advies zoek een alternative sociale media (of niet) die niet manipuleerd. Facebook heeft zijn tijd gehad en is bovendien oneerlijk.

  Eigenlijk komt het erop neer dat

  2 likes
  • Frans2 schreef:

   [ Censuur op YT and Facebook is extreem als je alternatief bent. ]

   Je kunt in principe niet van censuur spreken als een particuliere site jouw bijdrage weigert terwijl je volop gelegenheid hebt je mening elders te uiten, zoals op Ninefornews. Ook Ninefornews kan onwelgevallige bijdragen weigeren. Al ben ik wel van mening dat in dit tijdperk van “winner takes all” dat een kolos als Facebook en Google langzamerhand een zo een grote macht krijgen in de wereldwijde nieuwsvoorziening, dat zij niet langer zelf mogen bepalen wat zij van hun site weren.

   3 likes
 • Julia schreef:

  Facebook en YouTube IS van Google….. niemand eerder opgevallen dat er ALTIJD een Google tag/cookie op bijna elke site aanwezig is? Zodoende beheren ze het Internet….. en de Wereld informatie….Food for thought wat aan het bederven is…. want er wordt niks mee gedaan…. of is er nog hoop? Ik ben op vele sites al geblokkeerd met reacties plaatsen…. maar ik ben niet de dreiging….. dat zijn ze zelf inmiddels….. wij zijn het klankbord….

  3 likes
 • Richard schreef:

  Er is een boom.
  Duizend mensen zien die boom.
  Er zijn duizend gedachten bij die boom.
  Er is nog steeds een boom.

  1 likes
 • x

  Check Also

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  facebook

  ‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

  Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

  >