Internet

Internetreuzen als Facebook en YouTube censureren alternatieve media op grote schaal. Lees dit schokkende en verontrustende rapport

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Internetreuzen zoals Twitter, Facebook, Google en YouTube ontkennen vaak dat ze conservatieve en alternatieve media censureren. Uit onderzoek blijkt echter dat ze dat wel degelijk op grote schaal doen.

Groot onderzoek van het Media Research Center (MRC) laat zien dat sociale mediabedrijven er werkelijk alles aan doen om inhoud te censureren die niet in lijn is met linkse politieke opvattingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dit is één van de grootste bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting in de [Amerikaanse] geschiedenis, aldus voorzitter en oprichter van het MRC Brent Bozell.

Ronduit verontrustend

“Wat wij hebben ontdekt is ronduit verontrustend,” zei hij.

Bijna twee derde van de Amerikanen haalt het online nieuws van sociale media en wereldwijd gebruiken miljarden mensen sociale media om te communiceren.

“Om die reden is de omvang van dit probleem enorm,” zei Bozell.

Hij verwees naar de onthullingen van Project Veritas, dat medewerkers van Twitter vastlegde die opschepten over hoe ze conservatieven censureerden door middel van iets wat ‘shadow banning’ wordt genoemd.

Verbergen

Een gebruiker kan dan tweeten zoveel hij of zij wil, maar bijna geen enkele volger zal de tweets zien verschijnen.

“Onze bevindingen zijn onweerlegbaar en schokkend,” zei Bozell. “De trending feed van Facebook blijkt conservatief nieuws doelbewust te verbergen.”

“Moderators van YouTube verwijderen video’s waarin conservatieve politieke opvattingen worden geuit,” vervolgde hij.

“Google gebruikt zijn zoekmachine en videosite YouTube om op agressieve wijze liberale ideeën te verspreiden, terwijl conservatieve geluiden de kop ingedrukt worden” klonk het.

Topje van de ijsberg

“Twitter is het ergst,” merkte Bozell op. “Het platform verbiedt pro-leven advertenties, terwijl pro-abortus advertenties wel zijn toegestaan.”

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. “Daarom moeten we terugvechten,” besloot hij.

Lees het rapport hier.

Wil jij ons helpen in de strijd tegen deze gevaarlijke ontwikkelingen? Dat kun je doen door NineForNews hier te sponsoren. Je leest al ons nieuws dan geheel reclamevrij.

Bekijk ook het filmpje hieronder:

[Natural News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten V
Maarten V
5 jaren geleden

Alternatieve media brengt in veel gevallen niet de waarheid. Dus ik begrijp het in zekere zin wel. Toch zou het internet een stuk armer worden als er maar een lijn wordt gevolgd.

Alternatief nieuws kan geen waarheid bevatten. Door de sociale media is er veel fake news in de wereld gebracht zoals bijvoorbeeld vaccinatie dat autisme zou veroorzaken (wat allang weerlegd is, maar toch nog steeds hardnekkig de ronde doet). Chemrails die bewust door een diepe staat (of de farmaceutische industrie) worden verspreid om mensen ziek te maken: onzin. Auto’s vlak bij je thuis op de weg zijn vele keren schadelijker. Of de platte Aarde en de Nibiru-hype. Ook allemaal flauwekul dat hardnekkig door Youtube en co worden verspreid. En mensen zoeken nu eenmaal naar sensatie die hun angsten of verlangens beantwoordden en en door er in te blijven grasduinen gaan ze er dan ook in geloven.

Uiteraard heeft de traditionele nieuwberichtsgeving het ook niet altijd bij het rechte eind en kiezen ze al dan niet bewust de kant van hun politieke voorkeur bijvoorbeeld. (Neutrale nieuwsberichtgeving is in die zin onmogelijk omdat je ondanks alle voorzieningen dan toch geneigd bent partij te kiezen─of voor, in het slechtste geval, het geld─).

Vaak blijft alternatief nieuws zo halsstarrig vastpinnen aan een theorie waar het niet uit wil geraken. Traditioneel nieuws kan daarentegen wel van mening veranderen, soms is het wel koppig en duurt het wel lang. Maar door studie en onderzoek en wetenschap en goede journalistiek groeit het wel.

We moeten ons behoeden tegen wilde theorieën die een eigen leven gaan leiden zoals een “alternatieve waarheid” dat op den duur voor velen als waarheid wordt gezien.

Al vind ik dan weer dat die alternatieve nieuwsberichtgevingen soms heel interessant zijn om de wereld eens vanuit een andere hoeken te bekijken. Een totale censuur is dan weer gevaarlijk. Dan verliezen we onze verbeelding en creativiteit in het bedenken van rare gedachtekronkels. Met andere woorden: de wereld zou misschien een stuk saaier worden. Alternatief nieuws kan soms een meerwaarde betekenen voor het traditionele nieuws. Zo kan de wetenschap en de traditionele journalistiek via de normale nieuwsberichtgevingen bijvoorbeeld de alternatieve nieuwsberichtgevingen sneller ontkrachten, of misschien zelfs bevestigen indien er dan toch een waarheid in blijkt te zitten.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Maarten V, ach ja waarheid, ik denk dat iedereen die waarheid zoekt die bij m past, ook kan achter iedere waarheid weer een andere waarheid schuilen…. Maar het klinkt misschien vreemd soms ben ik wel van de censuur , mensen die ongelukken filmen bv , of andere onsmakelijke filmpjes, ja ik weet het, we leven in een tijd dat alles moet kunnen, nou kijk ik al jaren geen tv, maar de kranten lijken ook steeds meer op roddelbladen , het is veelal sensatie en hysterie, ik kom verdomd weinig goede journalisten tegen die ook nog objectief zijn……..over inzicht maar te zwijgen, en ja over alternatieve media, moet toch schoorvoetend toegeven dat ik van die alternatieve media en vooral over de reactie’s erop toch ook weer wat heb geleerd,……..ik hoef het met niemand eens te zijn, maar ik weet wel wat er leeft………

RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

Censuur op YT and Facebook is extreem als je alternatief bent. Veel mensen zijn al in de stealth ban. Ik ben nooit afhankelijk van YT inkomsten geweest maar ken een aantal mensen die hierdoor in de problemen gekomen zijn. Goed advies , vertrouw nooit social media. Inmiddels ben ik naar minds.com verhuist. Wat blijkt is dat je daar echt interactie hebt. Ik weet niet hoe het echt zit maar volgens mij zit YT vol met AI en Bots om de agenda te sturen. Zelfs als je reacties op je kanaal hebt kan het een bot zijn.

Pas als je switcht naar een ander netwerk (GAB Minds ,bitchute , patreon) merk je hoe gemanipuleerd de oude social media is. Moeilijk uit te leggen maar minds bijvoorbeeld voeld meer als de facebook van de begin jaren (ongemanipuleerd).

Mijn advies zoek een alternative sociale media (of niet) die niet manipuleerd. Facebook heeft zijn tijd gehad en is bovendien oneerlijk.

Eigenlijk komt het erop neer dat

Richard
Richard
5 jaren geleden

Er is een boom.
Duizend mensen zien die boom.
Er zijn duizend gedachten bij die boom.
Er is nog steeds een boom.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x