Homepagina » Gezondheid » Dit gebeurt er met je lichaam als je een blikje Coca-Cola drinkt
Dit gebeurt er met je lichaam als je een blikje Coca-Cola drinkt

Dit gebeurt er met je lichaam als je een blikje Coca-Cola drinkt

Wil je gezond zijn? Het drinken van frisdrank is in zoveel opzichten slecht voor je gezondheid, dat de wetenschap onmogelijk alle consequenties kan benoemen. Dit gebeurt er in je lichaam als je een blikje Coca-Cola drinkt.

In de eerste 10 minuten krijg je 10 theelepels suiker binnen. De enige reden waarom je niet overgeeft als gevolg van al die zoetigheid is de toevoeging van fosforzuur (E338) als smaakversterker.

Na 20 minuten piekt je bloedsuikerspiegel, waarna je lever alle beschikbare suiker omzet in vet. En op dat moment is er meer dan genoeg voorhanden.

Na 40 minuten is de opname van cafeïne voltooid. Je pupillen vergroten, je bloeddruk stijgt en je lever loost meer suiker in je bloedstroom. De adenosinereceptoren in je brein zijn geblokkeerd, wat slaperigheid voorkomt.

Na 45 minuten neemt de aanmaak van dopamine toe, wat de genotscentra in je brein stimuleert. Heroïne heeft overigens een soortgelijke werking.

Na meer dan 60 minuten verbindt het fosforzuur calcium, magnesium en zink met elkaar in je darmen, wat opnieuw een boost geeft aan je metabolisme. De hoge doses suiker of kunstmatige zoetstoffen versnellen ook de uitscheiding van calcium.

Na meer dan 60 minuten zorgt de vochtafdrijvende werking van cafeïne ervoor dat je naar het toilet moet. Magnesium, calcium of zink dat op weg was naar je botten zal worden uitgescheiden, evenals natrium, elektrolyten en water.

Na meer dan 60 minuten verlang je naar meer suiker, raak je mogelijk geïrriteerd of voel je je loom. Al het water uit het blikje Coca-Cola komt er via de urine weer uit, maar niet voordat het belangrijke voedingsstoffen heeft opgenomen die het lichaam had kunnen gebruiken om je lichaam te hydrateren of sterke botten en tanden te maken.

De naam Coca-Cola is afkomstig van de cocaplant voor het stimulerende effect en kolanoten voor de smaak. Verder tref je in een blikje cola(light) aan:

Fosforzuur (E338): kan de opname van calcium verstoren, wat leidt tot osteoporose of zwakke tanden en botten.

Suiker: verhoogt het insulinegehalte, wat kan leiden tot hoge bloeddruk, hoog cholesterol, gewichtstoename en vervroegde veroudering.

Aspartaam (E951): deze kunstmatige zoetstof wordt geassocieerd met 92 verschillende effecten op de gezondheid, waaronder hersentumoren, geboorteafwijkingen, diabetes, emotionele stoornissen en epilepsie.

Cafeïne: frisdrank met cafeïne veroorzaakt een onrustig gevoel, slapeloosheid, hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag, uitputting van de reserves aan vitamines en mineralen en mogelijk sommige kankersoorten.

[Blisstree]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Huisheks schreef:

  Wat geweldig dat dit is goedgekeurd door de Warenwet …….!!
  Wat zullen onze kinderen ons dankbaar zijn, dat wij erbij stonden en er naar keken en niks deden.
  Wat een mooie maatschappij toch en wat een creativiteit.
  Je moet het maar uit kunnen denken, fantastisch, zo crimineel en zo lucratief !!!

  54 likes
  • Harrie H. Braam schreef:

   Ja, het is misdadig, maar je kent toch wel de afkorting L.C? In hééééél vroegere dagen werden ‘geloofsbrieven’ geschreven als ‘bewijs van betrouwbaarheid, om een andere partij te overtuigen van jouw eerlijkheid.

   Tegenwoordig staat zeker in het zakenleven de afkorting officieel voor ‘Letter of Credit’.

   Maar dit moet je met een korreltje zout nemen, want zowel politiek, de warenautoriteit als het bedrijfsleven hebben er een andere betekenis aan gegeven, nl. Legitieme Criminaliteit.

   16 likes
  • Cdude schreef:

   Niemand verplicht je het te drinken.
   Ik drink het al 20 jaar niet meer behalve in Rum/Cola.

   11 likes
 • Petra schreef:

  Tuurlijk… Zo erg is cola nou ook weer niet… Je kan ook overdrijven!
  Alles waar te voor staat is niet goed… Maar af en toe mag best! In alle voedingsmiddelen zit toegevoegd vet, suiker, troep etc, maar we kopen het allemaal uit gemak.
  Als je tegen bent moet je je eigen eten gaan verbouwen en alles zelf maken, maar ja, dat doet niemand!

  18 likes
  • eternal schreef:

   klopt, maar de regering en gezondheids instanties zijn verantwoordelijk voor ons en onze kinderen hun gezondheid.
   het is ons recht om schoon en gifvrij voedsel/water/lucht etc… voor hand te hebben, gemak of niet het is ons recht,
   en dat RECHT geeft men te makkelijk en onverantwoord weg.
   door het spel mee te blijven spelen houden we ze machtig.
   STOP met het consumeren van dit soort SHIT
   daardoor neem je ze de macht weg, en dat behalen we alleen met samen werking.
   helaas kunnen we niet eens met eigen buren fatsoenlijk door leven dus beginnen bij ZELFFF!!!

   16 likes
   • Kees Chinees schreef:

    De overheid verplicht je niet om Cola te drinken. Heel makkelijk alle schuld op de overheid schuiven terwijl jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen lichaam.

    11 likes
    • sancho schreef:

     kees.

     ik ben het zelf niet helemaal eens van wat je zegt want de overheid probeert ons eigenlijk dom te houden. maar ja het klopt ook wel een beetje wat je zegt maar ze doen er wel stoffen in zodat je er verslaafd aan raakt. als iemand dan dik word door de suikers en sh** dan denken de andere mensen van: “ja die heeft er zelf voor gekozen, omdat hij teveel eet”.

     2 likes
    • april schreef:

     Nee, de overheid verplicht mensen inderdaad niet coca cola te gaan drinken maar er wordt wel misbruik gemaakt van de onwetendheid van mensen doordat men de mensen allesbehalve juist informeert waar het hun gezondheid betreft! Hierdoor en door het alsmaar wereldwijd blijven promoten van producten als coca cola blijven mensen in cirkeltjes draaien waar het hun gezondheid betreft en zodoende zullen er steeds meer mensen blijven bij komen met allerlei psychische /of lichamelijke klachten waaraan de medische wereld op zijn beurt dan weer lekker aan kan blijven verdienen! En laten we vooral niet vergeten dat uiteindelijk al het geld weer in dezelfde zakken verdwijnt daar het dezelfde mensen zijn die zowel coca cola en andere soortgelijke bedrijven bezitten als al die instanties waar mensen met hun gezondheidsklachten aankloppen en deze mensen zijn dan ook nog eens degenen die aan de touwtjes trekken waar het overheden betreft!

     Je hebt zeker gelijk dat men zelf verantwoordelijkheid heeft te nemen voor zijn of haar lichaam maar men kan dat alleen op een juiste manier doen door de juiste informatie te ontvangen /of deze makkelijker te kunnen verkrijgen en zoals eerder aangegeven gebeurd dit dus niet. Men dient zelf op zoek te gaan naar de waarheid en velen hebben daar (nog) geen behoefte aan domweg door het feit dat ze, waar het hun bewustwording betreft, nog niet zo ver zijn en dat valt niemand kwalijk te nemen aangezien dit een (groei)proces betreft!

     2 likes
    • Elisabth schreef:

     gy zij zeker nen cola freak
     Ofwel gewoon blind 🌑

     0 likes
  • dennis schreef:

   haha nee daar zijn de meeste achtertuinen te klein voor

   0 likes
 • Sunshine schreef:

  Maar homeopathie moeten ze verbieden want dat is gevaarlijk.

  21 likes
 • leo schreef:

  Maar goed dat ik Cola Light van Lidl drink

  3 likes
  • David schreef:

   Heb jij even pech dat light nog vele malen ongezonder is dan gewone cola.

   16 likes
  • sancho schreef:

   lieve leo….

   coca cola light, zero, no Sugar en alle soorten zijn bijna het zelfde want er zitten dan vast wel E stoffen in of zoetstoffen. en vooral met lidl in bijna alle producten daar zijn slecht voor je. maar ik moet wel zeggen af en toe neem ik ook wel een glas cola 🙂

   2 likes
 • Stormbeest schreef:

  Allez, hoe is het mogelijk dat ik nog leef en niet eens ziek ben of zo, ik ben 31 jaar en heb echt al wel een zwembad cola en andere frisdranken geconsumeerd. Als je echt alles mag geloven wat ze over voeding zeggen, zouden we allemaal al lang dood(ziek) moeten zijn.

  6 likes
  • Timothy Drake schreef:

   Uh wat er staat klopt gewoon maar onze lichamen zijn tegelijkertijd ook heel sterk en kunnen deze rommel gewoon verwerken tot op zekere hoogte. Soms zijn er echter tekenen dat het te veel wordt. Bij mij was dat bijvoorbeeld Seborroisch eczeem wat met het minderen van suikerhoudende producten afnam en uiteindelijk verdween maar als ik weer cola ga drinken of chocola ga eten, komen de plekken weer terug. Erg jammer want ik hou d’r toch zo van 😉 Al met al was voor mij de conclusie dat mijn lichaam niet goed met suiker om kan gaan en zonder ben ik veel energieker en scherper van geest.

   1 likes
   • Stormbeest schreef:

    Dit gaat hier over één blikje, wat toch niet extreem veel is? Ik dronk in mijn tienerjaren vaak liters op een dag, en werd daar nog niet ziek van. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk als 1 blikje of 0,33 liter al zo’n ramp is?

    3 likes
 • Emma schreef:

  Gooi voor een proef eens een roestige spijker in een glas cola. hij komt er schoon weer uit. Een slot dat klemt, cola maakt het weer goed, en dat troepje gooi je dus ook in je lijf. Ik ben blij dat ik het vies vindt, altijd gevonden ook, maar aan de andere kant zijn er zoveel dingen ongezond, ik denk dat je met alles TEVEEL ervoor weg moet laten, dus alles met mate, maar dat is mijn bescheiden mening.

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Hoe groot is het aantal verslaafden aan Coca-Cola?

  7 likes
 • pinky schreef:

  De gevolgen van cola zijn natuurlijk ook:
  adhd, autisme, drugsverslaving, overgewicht, pesten, zinloos geweld, ziekenhuisopname, milieuvervuiling, oorlog. Al deze dingen hebben niet te met de mens te maken… nee het komt door cola! Denk het niet!!
  Ik wil best geloven dat cola niet goed is voor je tanden, maar dat zijn citroenen ook niet.
  Ik neem nog een lekker glaasje.

  6 likes
 • paul schreef:

  je kan dus niks meer eten of drinken of lucht inademen dus we kunnen beter “stoppen met leven”, als we alles onder de loep gaan nemen zien we overal wel beren op onze pad. natuurlijk is cola slecht als je het de hele dag door blijf drinken is niet goed voor je tanden en ga zo maar door. biologisch dat is natuurlijk vele male beter maar als we die onder de loep gaan nemen. vuile deeltjes dwalen neer op onze mooie kikkerlandgras waar onze biologische koeien heerlijk van eten het vervuilde water waar alle stoffen inzitten, nee ook daar kunnen we een discussie over houden. doe gewoon en doe het met mate. kijk naar de mooie dingen de slechte dingen zien we zo gauw en hebben we gelijk onze oordeel over. leef en geniet en niet leef in angst.

  2 likes
  • Depri schreef:

   Beren op de weg?
   Man o man, wordt eens wakker.
   Mijn vader had me meteen moeten verzuipen in een emmer water bij mijn geboorte.
   Weet je nog steeds niet hoe sommige mensen MOETEN leven. Juist MOETEN.
   Jij hebt het kennelijk heel goed. Maar sommige niet en worden gedirigeerd hun hele leven lang en… als dat niet help vergiftigd. En ja dan weer iemand anders roept, dat men het zelf al wist, maar niet dat er zulke schoften in vrijheid rondlopen die heel rijk worden gemaakt ook nog. Slaap lekker!

   2 likes
 • Reaguurder schreef:

  Dus eigenlijk is pure hero of coke beter?

  4 likes
 • Darketernal schreef:

  Die vrouw mag dan zelf met haar overgewicht ook wel wat minder coca cola en cup cakes tot zichzelf nemen, anders krijgt ze nog diabetes.

  3 likes
 • 3Hoekje schreef:

  nu snap ik waarom waarom ik mensen kan negeren
  heeft met het spul te maken wat in de cola zit
  door cola spul merk ik op als drugs gebruik
  kan dat kloppen als het met je hersenen te maken heeft met die cola stoffen ?

  2 likes
 • Nathla schreef:

  Momenteel lekker aan een colaatje. Proost op het goede leven 😘 xoxo

  2 likes
 • Flower schreef:

  Tja mensen doe nu niet of jullie dit niet wisten ,dit was in de jaren 80 al bekend !!
  Coca cola is slecht en ook light producten zitten vol met kankerstoffen.
  Er blijven nog genoeg gezonde dingen over om te eten en drinken ,je moet er alleen wat bewuster mee omgaan!!
  En niet meteen roepen,dan kun je niks meer…….dat is veel te gemakkelijk !!
  1x door de winkel met het nieuws wat je weet en je koopt bewuster (Y)

  0 likes
 • […] Deon wil heel graag cola drinken dat vind hij ( denk ik ) interessant. Maar in cola zit fosforzuur en cafeïne en dat is zeker voor kinderen erg slecht. Het fosforzuur kan de opname van calcium verstoren en dat kan leiden tot zwakke tanden en botten (Bron). […]

 • […] Deon wil heel graag cola drinken dat vind hij ( denk ik ) interessant. Maar in cola zit fosforzuur en cafeïne en dat is zeker voor kinderen erg slecht. Het fosforzuur kan de opname van calcium verstoren en dat kan leiden tot zwakke tanden en botten (Bron). […]

 • x

  Check Also

  Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

  In dit artikel ga ik het hebben ...

  Vraagtekens bij veiligheid populairste kunstmatige zoetstof ter wereld. Wat je moet weten

  Vraagtekens bij veiligheid populairste kunstmatige zoetstof ter wereld. Wat je moet weten

  Het is onvoldoende bewezen dat aspartaam, de ...

  >