Archeologie

Britse wetenschapper: “Farao’s gebruikten piramides als lanceerplatform naar hiernamaals”

Help door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet gaat momenteel een artikel rond over piramides als symbolische trap naar de hemel dat in 2001 in The Guardian is verschenen. Een Britse wetenschapper zei tot grote vreugde van mensen die in mysterieuze energieën en buitenaardse ruimteschepen geloven dat de oude Egyptenaren hun inspiratie voor de piramides mogelijk uit de ruimte haalden.

Egyptoloog Toby Wilkinson beargumenteerde dat de piramides altijd gericht zijn naar de Poolster en dat ze op basis van hun vorm kunnen worden gezien als lanceerplatform voor de reis van de farao naar het hiernamaals tussen de sterren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Circumpolaire sterren zijn een goede metafoor voor het hiernamaals omdat ze nooit onder lijken te gaan: ze draaien simpelweg rond de Poolster,” zei Wilkinson tijdens een lezing aan de University College London. “Het zijn de onvergankelijke sterren, een perfecte bestemming voor de ziel van de overleden koning.”

Reis

Van het noorden van Egypte tot Soedan zijn piramides gevonden. “We kijken vol ontzag naar deze monumenten die uit het niets lijken te zijn verschenen,” zei hij.

Dr. Wilkinson, verbonden aan het Britse Clare College, vond bewijs dat de oude Egyptenaren geloofden dat het hiernamaals en de dood een reis zijn. Kate Spence, die indertijd een collega van hem was, had een jaar eerder aangetoond dat alle piramides precies op de noordelijke sterren zijn gericht.

Ook de namen van de piramides zijn opvallend. Eén van de piramides was ‘de fonkelende’ gedoopt en een andere ‘de piramide die een ster is’. Het altaar van de eerste piramide, een trappiramide in Saqqara die gedurende de 3e Dynastie is gebouwd, is gericht op het noorden. “Mogelijk was dit een lanceerplatform voor de geest van de koning, om hem af te vuren naar de noordelijke sterren,” aldus Wilkinson.

Ook de piramides uit de 4e Dynastie – waaronder de Grote Piramide en andere piramides op het Gizeh-Plateau – zijn gericht op de sterren.

Meteoriet

“Hoe ziet een ster eruit in drie dimensies?” vroeg hij zich af. “We zouden daar alleen achter kunnen komen als er een ster op de aarde was gevallen. Een meteoriet wellicht, een vallende ster die letterlijk op de aarde is neergekomen.”

In de tempel van Heliopolis werd in de 4e Dynastie een Benbensteen vereerd, een staande steen met een puntig uitsteeksel. Opvallend genoeg is het Egyptische woord voor deksteen, het bovenste deel van een piramide, ‘benbenet’ of kleine benben.

“Was de Benbensteen mogelijk een meteoriet? Een teken uit de hemel?” vroeg dr. Wilkinson zich af. “Ik ben geen geoloog, maar er is een soort meteoriet, een zeldzame soort, die tijdens zijn reis door de atmosfeer een vorm krijgt die opvallend veel lijkt op een piramide. Was de Benbensteen zo’n steen? Was het een vallende ster die op de aarde is gestort en vervolgens werd vereerd als een teken uit de hemel?”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paul
Paul
8 jaren geleden

Zelden zo’n hoop onzin gelezen, piramides komen niet alleen in Afrika voor, maar over de hele wereld, zelfs in West-Europa.

En hoe kan iets wat recht naar boven reikt op het noorden gericht staan? Het is maar onder welke hoek je het bekijkt.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

De pyramides waarvan de ondergrondse waterwegen nog functioneren zijn Super Hoogspanningsveld Generatoren, dat zoals Tesla had bewezen heeft 100 jaar terug, vele positieve invloeden heeft op alle levende wezens in de omgeving.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Mijn hemel, met wat voor oud nieuws de beste kerel. De meeste wijsneuzen onder ons weten dit allang.
Tja je moet wat verzinnen om we sponsorgeld en subsidies te krijgen.
Weer een knap staaltje hersenspoelen van de meute.

frans
frans
8 jaren geleden

Lanceerplatform? ja dan kun je niet om het beeld heen dan dat je met vliegtuigen; een soort van thunderbirds, tegen de zijkant van een piramide bent op gegleden op weg naar de poolster?! Kunnen wij niet anders meer denken?
Alleen de pharao’s trouwens.? Of ook familie?
Trouwens het is nu zo, dat sinds het drama op Golghota elke mens na zijn dood terug kan naar de sterren! Tussen de sterren.
Als je leest. ‘Hij daalde af ter helle’; dat dit betekent dat vele zielen van overledenen aan de aarde gekluisterd zaten niet weg konden naar de hemel, de Christus die bevrijd heeft, en weer naar de sterren konden. Net zo als de Christus dat al kon en kan .
De Farao’s beseften dat ze hier op onze stenen planeet een weg moesten zoeken voor na hun dood Er zijn letterlijk labyrinten opgezet in de piramide. Men dacht dat overledenen terug konden in hun afgelegde lichamen. Vandaar ook de preparatie met oliën. En al dat voedsel mee en bezittingen. Het was nogal aards, onder het teken stier in die tijd. Het is een raar beeld voor ons dat de dode lichamen met de duurste oliën werden geconserveerd. Men zocht zich een uitweg naar de sterren na de dood.
Op dit moment kun je een soort spiegeling zien van die tijd met de onze. Het ongelofelijk doorgezette materialisme. En je ziet hier en daar zelfs dat overledenen met enorme aandacht worden begraven, als betrof het dat er geen Hemel meer is! Er zijn ook positieve zaken uit die tijd in de spiegeling te herkennen. Nl geneeskrachtige oliën die wij nu op onze huid aanbrengen, hetzij als ondersteuning bij genezing van een ziekte of gewoon om van te genieten. Dus oliën die met betrekking tot een gezond leven worden gebruikt en niet meer voor de dode lichamen. Er wordt een tafereel genoemd in de bijbel waarbij Christus een kruik olie over zich heen krijgt gegoten. Judas de penningmeester van de groep leerlingen kan dit niet aanzien en vindt het verkwisting.
Hij is de materialist op dat moment die Christus aangeeft bij de Romeinen. Christus zegt; dat de vrouw er goed aan gedaan heeft om zo met de olie te doen “nu ik nog leef, daar komt het op neer. Geolied voor de dood intreedt. Olie voor het leven en niet voor de dood.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x