Homepagina » Gezondheid » Er is geen bewijs dat de griepprik werkt. Kritische huisarts zet minister van Volksgezondheid op zijn plek
Er is geen bewijs dat de griepprik werkt. Kritische huisarts zet minister van Volksgezondheid op zijn plek

Er is geen bewijs dat de griepprik werkt. Kritische huisarts zet minister van Volksgezondheid op zijn plek

Slechts vijf procent van het ziekenhuispersoneel laat zich inenten tegen griep. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen wil hier verandering in brengen.

Huisarts Hans van der Linde zei onlangs in het programma RTL Late Night dat er geen bewijs is dat de griepprik werkt.

Aan de prik ligt veel marketing en veel eigenbelang ten grondslag, aldus de huisarts.

Slecht vaccin

“Het is een buitengewoon slecht vaccin,” zei hij. “Dat geven voor- en tegenstanders toe.”

Hij merkte op dat al 30 jaar lang wordt geprobeerd om eens een goed onderzoek te doen naar het griepvaccin.

Vicepremier en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge is voorstander van de griepprik. “Kijk naar afgelopen winter: de griepgolf is heel fors geweest. In de verpleeghuizen was het sterftecijfer echt hoger dan anders.”

Geen enkele bewijskracht

Dat er meer mensen gestorven zijn is volgens Van der Linde geen enkele bewijskracht dat er minder mensen zouden zijn gestorven als ze gevaccineerd waren.

Hij wees erop dat er jaren zijn geweest dat er sprake was van ondersterfte op het moment dat het griepvirus rondwaarde onder de bevolking. “Er stierven toen minder mensen dan normaal.”

Uit deze sterftecijfers is volgens hem dan ook niets te destilleren.

Gehakt

“Artsen kennen de ins en outs en wat zeggen artsen? Die laten zich niet vaccineren,” zei de huisarts.

Hij benadrukte dat zelfs het door de overheid gesubsidieerde Geneesmiddelenbulletin gehakt maakt van de griep[prik].

[RTL Late Night]


Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Neem gewoon wat extra vitamine C en D3. Vroeger moesten we ‘s winters levertraan slikken vanwege de vitamine D. Iets later was dat “Sinatol’, levertraan met een sinaasappel smaak en extra vitamine C. Dat was beter weg te slikken. Ook werden we ‘s winters onder de hoogtezon gegooid. Nooit last van griep! Maar ja, wie kent die oude wijsheden nog? Zeker niet die broekies van ministers en al helemaal niet de farmaceuten.
  Ik heb nog steeds nooit last van griep en zal nooit, nooit zo’n gifprik nemen, ook niet als ‘ze’ het verplichten van hier tot ginder. Ze steken die maar in hun eigen reet zodat ze zelf goed ziek worden, want dat gebeurt er je als die gifprik neemt. Getuige vele arme slachtoffers om mij heen.

  36 likes
  • In geval van de Spaanse griep, waar millioenen mensen aan zijn gestorven, was het misschien mogelijk geweest anti griep serum te ontwikkelen, denk dat ze er heel blij mee zouden zijn geweest !

   3 likes
   • Het is nog erger: De Spaanse griep golf is veroorzaakt door het griep vaccin wat de farmaceuten over hadden. Zonde om weg te gooien, dus hebben zij de veteranen uit WWI er maar mee ingespoten. De rest is geschiedenis.

    4 likes
   • @toute.

    de spaanse griep kosgge juist de mensen in de bloei van hun leven het leven. niet de ouderen of de kinderen met verminderde weerstand werden het slachtoffer, nee juist de mensen bij wie de weerstand het hoogst was legden het loodje.

    kijk eens naar de symptomen van de spaanse griep en een overdosering aan aspirine. deze zijn exacf hetzelfde! wanneer je nagaat dat de dosering aan het begin van de vorige eeuw 2500x hoger lag dan de huidige en dag het patent van aspirine afliep. juist xat zou je aan het denken moeten zetten!

    de farmaceutische industrie heeft deze leugen al een eeuw vol kunnen houden. mensen geloven liever blindelings iemand in een witte jas dan dat ze zelf op onderzoek uit gaan.

    5 likes
 2. Man man man, is er nu niemand die of kan discussiëren of eens met een goed argument komt..
  Op geen stijl nu ff aanklikken dan zie je een foto van een kindje onder de pokken………nou nou, Er is kennelijk net een discussie geweest op TV Buitenhof over vaccinatie , even kijken, wat een vertoning…..
  En lees vooral de reactie ‘s , ….als je tegen bent ben je van alles behalve goedwijs…..
  Ik denk dat iedere ouder een gezond kind wil, kinderziekte’s zijn er altijd geweest.. En natuurlijk voor zeer ernstige ziekten kan er gevaccineerd worden…….En ja natuurlijk reageren kinderen verschillend….Maar al die extra vaccinatie ‘s van nu is gewoon economisch probleem, werkende ouders, kinderen naar dagverblijf, school, crèche , geen tijd voor zieke kindjes….. Er gaan steeds meer slachtoffers vallen, mochten baby’s vroeger rustig slapen thuis, worden ze nu overal naar toegebracht . RRR, rust regelmaat en reinheid is beter voor je immuunsysteem…… Volgens mij heb ik DKTP gehad en m’n kinderen ook, plus alle kinderziekten…… we moeten oppassen we streven ons doel voorbij met deze eogoistiche materialistische samenleving . Dit gaat allemaal ten koste van kinderen, de toekomst.. Burnout is bij jongeren nm 1 en zelfmoord scoort ook veel te hoog, Dit kan niet zo…..

  25 likes
  • Onze planeet is een nieuwe periode van massa-extinctie ingegaan, zo besluiten drie Amerikaanse universiteiten in een gezamenlijke studie. Volgens Stanford, Princeton en Berkeley verdwijnen gewervelde dieren nu 114 keer sneller dan gewoonlijk. En het kan niet anders dan dat de mens dit keer zelf een slachtoffer wordt.

   4 likes
   • De huidige mens (een mix van mensensoorten) is op genetisch vlak op sterven na al dood, we zijn watjes die met de eerste de beste onschuldige kinderziekte massaal het loodje leggen…zegt genoeg.

    4 likes
 3. Helemaal geen vaccins (meer) in mijn lijf, en van de week nog de uitnodiging #mammogram teruggestuurd.

  En zo heb ik ook tegen al die terugkerende bevolkingsonderzoeken nee gezegd. Mocht ik ‘de pech’ hebben om in de toekomst de diagnose kanker te krijgen, dan ga ik dood aan kanker, en niet aan die toxische behandelingen zoals chemo en bestralingen. Mijn lijf, en daar blijven sowieso de reguliere geneeskundeheren en -dames mooi vanaf…

  20 likes
  • @ Aradhel
   Over mammogram gesproken …..op vrijdag 2 Nov.
   Op http://www.niburu.co Staat een interessant artikel van Prof.dr Emiel Rutgers….Oncoloog van het Antoni van leeuwen hoek ziekenhuis…. Borstkanker is een overbehandelde ziekte……Eindelijk gaan de oogjes open…..
   En voor allemaal nee heeft niks met griep te maken, maar anders is het artikel weg….
   Op de http://www.standaard.be Staat een interessant artikel over een vrouw die donorlongen kreeg en overlijd na 2 maanden aan longkanker .” Ajajaja, ze had longen gekregen van een ketting rookster… en nee dat is geen flauwe grap, ze hadden niet goed op de scan gekeken……

   6 likes
   • Hoi Louise,

    Ja, die griepprik kon ik krijgen omdat ik ‘in een risicogroep val’ #astma, maar ik heb al jaren geen griep meer gehad sinds ik ik griepprik meer haal. En ik ken niburu.co, en ik heb dat stuk gelezen idd, maar helaas is dat geen mainstream media, dus dan ‘telt het niet’…allemaal onzin zeggen ze dan. En dat van die longtransplantatie ken ik ook, het zal je toch maar gebeuren…dus ook #orgaandonatie heb ik, maar ook mijn hubby, dochter en schoonzoon, nee gezegd. En nee, ik wil ook geen bodyparts van een ander ingebouwd krijgen, dus ook daar is het mijn nee. Wel eventueel bij leven en welzijn , als er een match zou zijn, aan mijn kind, maar verder gaat het niet bij mij.

    En dan vermoed ik zomaar dat jij ook wel een stil vermoeden zult hebben dat je nooit en te nimmer levende organen uit een dood lichaam kunt halen? 😉

    2 likes
    • @ Aradhel
     Hoi, tja de ironie wil dat ik ieder jaar wel 1 of 2 keer de griep heb…. kennelijk zit het in m’n systeem , verder mankeer ik niks.. Vergeet ook niet dat een griep je lichaam ontgift en je immuun systeem even aan het werk zet…. En dat ondanks m’n eigen huis apotheek ,gewoon liggen en wachten tot het over is… Soms laat ik me behandelen bij m’n Acupunctuur dokter, dat scheelt ook, uit ervaring weet ik dat acupunctuur heel goed helpt bij ontstekingen, wel eens overwogen naar een Chinese dokter te gaan voor je astma ? 🤔

     1 likes
 4. Artsen kennen de ins en outs en wat zeggen artsen? Die laten zich niet vaccineren

  Slechts vijf procent van het ziekenhuispersoneel laat zich inenten tegen griep

  Dat spreekt toch al boekdelen.

  25 likes
 5. Ik vraag me af of mensen die de griepprik gehaald hebben de eerste 10 dagen niet besmettelijk zijn voor anderen. Bij het mazelenvaccin is dat namelijk wel zo dat het kind dat de bmr gehad heeft de eerste 10 dagen besmettelijk is voor ongevaccineerde kinderen.
  Ik zat in de bus naast iemand die zei dat ze gisteren de griepprik had gehaald en prompt werd ik snipverkouden twee dagen erna. Niet echt ziek gelukkig maar verkouden is ook lastig, en enfin : verkoudheid spaart een ziekte.
  weet iemand of dat zo is dat een griepprik gevaccineerde besmettelijk is de eerste 10 dagen erna ?

  7 likes
 6. Die griep prik is complete onzin ! Hoe kan je ingeënt worden tegen een griep virus dan nog niet ontstaan is ! Nooit gedaan en zal het ook nooit doen!

  10 likes
 7. Werk aan je conditie en gezondheid door veel buiten te zijn en veel te bewegen en zorg voor een goed immuunsysteem door gezond te eten en desnoods extra (vitamine en andere) supplementen te nemen.

  Ik ben bijna 20 jaar niet ziek geweest.

  3 likes
 8. Behandeling van een longontsteking
  Vaak schrijft de arts u bij een longontsteking antibiotica voor. Bij een ernstige longontsteking wordt u soms opgenomen in het ziekenhuis.

  Antibiotica helpen alleen tegen bacteriën en niet tegen virussen.
  https://www.longfonds.nl/longontsteking/behandeling-longontsteking

  Wilt u als longarts de longkanker kan genezen?
  Wilt u als longarts de longontsteking(virussen) kan genezen dan moet u leren de verschillende oorzaken van hoesten.
  Hoesten verdeelt je in 5 hoofdgroepen. Daaronder 6 subgroepen. Daaronder 3 sub-groepen ABC. Onder A heeft 5 verschillende verschijnselen. Onder B 6 verschillende verschijnselen. Onder C 1 verschijnsel.
  Daarna leer je pas de oorzaken en de oplossing van LONGKANKER.

  Hoest/longontsteking net als de kinderziektes heeft een verband met de weersomstandigheden van 4 seizoenen.
  Je krijgt een longontsteking via de LONGEN in de herfst.
  Je krijgt een longontsteking via de lever in de lente.
  Je krijgt een longontsteking via de hart in de zomer.
  Je krijgt een longontsteking via de nier in de winter.
  Je krijgt een longontsteking via de milt in de nacht en somber weer.

  De normale longontsteking in de herfst komt door de mindere weerstand en lichaams-overbelast dat een “koud aanval” via de huidslagen/porie, vaak is een combinatie met “koude drank of ijs”in de maag die leidt een hoest tot een longontsteking.

  De griepprik oproep is meestal vanaf de maand oktober. Sommige in de maand januari ook griepprik gehaald.

  Waarom krijgen zij direct een zware longontsteking na het griepprik tot een slechte afloop?
  Hier verdelen wij in 2 groepen.
  1) in oktober
  2) in januari

  De griepprik in oktober hoort in de seizoen HERFST. Dit seizoen is voor de normale longontsteking die alleen in de huidslagen/porie waar AB behandeling of paracetamol een genezing biedt.
  Hier komt het verschil.
  De griepprik injectie is DOOR de huidslagen heen in de bloedbanen gespoten naar alle organen, zelfs naar de hersenen. Dit kan je NIET met AB behandelen.

  De mensen die in januari griepprik gehaald is via de NIER. Een longontsteking verandert in NIER ontsteking. Hier treft meestal mensen met een lage weerstand die met de blote voeten vaak in de koude vloer loopt. Omdat de onderkant van de voet is de hoofd Zenuwen en bloedbanen verbinding naar de NIER. Dit mag je absoluut NIET met AB bestrijden. Hoe meer je bestrijdt, hoe erger het wordt.

  Ten tweede de longontsteking van GRIEP en KINDERZIEKTES is geen bacterie of virussen, het zijn stamcellen die mag je absoluut niet met AB en koorts verlagende middelen te gebruiken.

  1 likes
 9. De drievoudig wereldvoetballer van het jaar maakte in oktober 2015 bekend dat hij leed aan longkanker.
  https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/903406/management-bevestigt-johan-cruijff-heeft-longkanker

  Wat verstaan jullie onder longkanker?
  Wat is de oorzaak en wat is de oplossing?
  Wat verstaan jullie onder longontstekingen?
  Waarom krijgen sommige mensen zware longontsteking na het griepprik met een slechte afloop?

  0 likes
 10. “De herfst loopt (ten noorden van de evenaar) officieel van 21 september t/m 20 december, maar het astronomisch bepaalde begin van de herfst is de herfstnachtevening (rond 23 september op het noordelijk halfrond en rond 20 maart op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het herfstpunt en de dag en de nacht zijn nagenoeg even lang. De herfst eindigt met de winterzonnewende (rond 22 december op het noordelijk halfrond en rond 21 juni op het zuidelijk halfrond).
  De meteorologische herfst begint eerder, op 1 september op het noordelijk halfrond en op 1 maart op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 december respectievelijk 1 juni.”

  De griepprik oproep is meestal vanaf de maand oktober. Vooral voor de mensen met een chronische ziektes of kanker.

  Hoest, droge hoest, natte hoest en langdurige hoest denk je meteen aan LONG-ontsteking. Alle hoesten volgens de artsen komt van de LONGEN. Zogenaamde longontsteking met AB te bestrijden.

  Wat de artsen niet weet is dat hoesten niet alleen komt van de LONGEN, maar ook komt van de LEVER, HART, MILT en NIER.

  Wanneer dit verkeer behandelt, dan verplaatst de hoest zich naar de andere 6 organen o.a. MAAG, GALBLAAS, DIKKEDARM, DUNNEDARM, BLAAS en 3verwarmer

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Ik sta midden in een apocalyps. Dit zeggen mensen in Wuhan over de uitbraak van het coronavirus

China heeft in verband met het dodelijke ...

griepprik

NUcheckt gefactcheckt door NFNcheckt. Waarom je wél griep kunt krijgen van de griepprik

Mensen die voor de mainstream media werken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.