Homepagina » Binnenland » Koningsdag-drukte was zogenaamd onverantwoord, maar cijfers tonen 8 dagen later GEEN enkel effect
koningsdag
Foto: Pixabay

Koningsdag-drukte was zogenaamd onverantwoord, maar cijfers tonen 8 dagen later GEEN enkel effect

De Koningsdag-drukte in grote steden was volgens virologen ‘vragen om corona-problemen’. In verschillende steden liep het vol met feestvierende mensen. “Een dikke middelvinger,” aldus de virologen. Er leek maar geen einde te komen aan de stroom paniekberichten in de media.

“Ik hoop niet op een toename van het aantal besmettingen, maar ik ben daar wel een beetje bang voor,” citeerde De Telegraaf viroloog Bert Niesters van het UMCG.

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zei bij het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1 dat de grote bijeenkomsten ‘zorgelijk’ waren. “Als je hutjemutje gaat staan en gaat zingen, dan is er een groter risico op besmetting met het coronavirus.”

Voorspellingen die nooit uitkomen

Maurice van den Bosch, bestuursvoorzitter van het OLVG in Amsterdam, twitterde: “Dit is het Oosterpark, 100 meter tegenover het OLVG Oost met op dit moment volle IC’s. Blijf de regels goed naleven. Ook jonge mensen kunnen echt ziek worden van Covid.”

In sommige steden werd de ME ingezet omdat mensen zich niet hielden aan de coronaregels. Minister Grapperhaus van Justitie zei over de drukte: “Dit moeten we echt niet willen. Als iedereen denkt: ‘maatschappij, ga even opzij, ik pak mijn vrijheid terug’, dan gaat het echt verkeerd.”

En, ging het verkeerd? Namen de aantallen toe? Werden mensen ziek? Vielen ze bij bosjes neer? Nee. Het Artsen Collectief, waar 1455 geverifieerde medici bij aangesloten zijn, haalt fel uit: “Het mondiale coronabeleid draait op voorspellingen die nooit uitkomen. Daarna wordt hetzelfde soort voorspelling gewoon opnieuw gedaan.”

GEEN enkel effect

“De gezelligheid op Koningsdag was zogenaamd onverantwoord, maar de cijfers tonen 8 dagen later GEEN enkel effect. Waar is de reality check?” vraagt de organisatie.

Te zien is dat het aantal positieve testen en ziekenhuisopnames na Koningsdag rustig voortkabbelt:


“Geweldig dat er medici zijn die gewoon naar feiten en waarheid kijken. Inmiddels meer dan 1000,” reageert iemand.

Je kunt het Artsen Collectief hier steunen door vriend te worden.

4.7 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Katootje
Katootje
5 maanden geleden

Nee, natuurlijk niet omdat er niets aan de hand is dus ga lekker feestje bouwen en laat de angstaanjagers links liggen

AlbertV
AlbertV
5 maanden geleden

Zeer waarschijnlijk waren er tijdens al die feesten geen ‘besmette’ mensen aanwezig. En bij de huldiging van Ajax ook niet. En ook niet bij de kerkdiensten op Urk en Krimpen. Maar bij de eerstvolgende massabijeenkomst toch maar weer heel hard roepen dat het gevaarlijk en asociaal is.

Alex
Alex
5 maanden geleden

Winning…!

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
5 maanden geleden

Liegoloog Koopmans en collega’s liegologen van Dissel en Grapperhaus, die dus dezelfde titel hebben, doen er alles aan om mensen bang te houden om het plan van de NWO uit te voeren. Zij hebben geen poot meer om op te staan en houden zichzelf voor de gek.

De uitspraken die zij doen zijn de grootste bron van besmetting. Mensen worden ziek van de uitspraken die zij doen. Hun voorspellingen hebben dan ook alleen maar de bedoeling om mensen angst aan te jagen en dat is een vast onderdeel van oorlogsvoering.

x

Check Also

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

document

In dit document van de Europese Commissie uit 2018 wordt al gesproken over een Europees vaccinatiebewijs

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x