Homepagina » Financieel » ‘Revolutie’: Duitse banken komen in opstand tegen ‘financiële dictatuur’ van Europese Centrale Bank
Duitse banken komen in opstand tegen 'financiële dictatuur' van Europese Centrale Bank

‘Revolutie’: Duitse banken komen in opstand tegen ‘financiële dictatuur’ van Europese Centrale Bank

Het Sparkassenverband Bayern, de vereniging van Beierse banken, heeft zijn leden gevraagd om contant geld op voorraad te houden. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

In december vorig jaar duwde voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi de depositorente dieper onder nul, van -0,2 naar -0,3 procent. Dat betekent dat banken meer rente moeten betalen als ze geld in Frankfurt willen parkeren. Op die manier wil de ECB de banken ertoe aanzetten de miljarden die ze toegeschoven krijgen effectief te investeren.

Financiële dictatuur

De ECB wil met de negatieve rente de economie aanzwengelen, omdat ze ervan overtuigd blijft dat de economie zal groeien naarmate meer geld wordt uitgeleend. Daar zijn nog geen bewijzen van, integendeel. De honderden miljarden die de afgelopen maanden in de economie zijn gepompt hebben niet geholpen.

Het Sparkassenverband Bayern lijkt nu een einde te willen maken aan de financiële dictatuur van de ECB en heeft zijn leden gevraagd contant geld op te slaan in hun kluizen en hun geld niet te parkeren bij de ECB om vervolgens 0,3 procent rente te moeten betalen.

Revolutie

Volgens analisten is er sprake van een revolutie binnen het financiële systeem, nu banken actief in opstand komen tegen het beleid van ECB-topman Draghi.

Er is echter één probleem: de hoeveelheid contant geld is slechts een fractie van de totale hoeveelheid geld. Als Duitse banken dat geld opslaan is er straks bijna geen contant geld meer over in het financiële systeem.

[Express]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
5 jaren geleden

Dit is absoluut geen opstand van de banken. Als meerdere banken dit gaan doen is er op zeer korte termijn totaal geen cash geld meer voor de burgers en zitten we in no time met een cashloze maatschappij op gescheept, en dat is wat ze juist willen. Ze spelen onder één hoedje.

trackback
Duitse banken komen in opstand tegen ‘financiële dictatuur van de Europese Centrale Bank | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden

[…] in: Financieel     Robin de Boer    6 maart 2016 07:30 […]

yawg
yawg
5 jaren geleden

Als er maar 8 procent van de bevolking hun bankrekening leeg zouden halen ging de hele bankenzooi failliet want ze hebben bijna geen assets. Geld op de bank is zinloos, het lijkt verstandig om nu edele metalen te kopen, de goudprijs is nu nog kunstmatig laag

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

De Banken moeten dus hun geld kwijt en dat kan alleen maar door nog meer risicovolle kredieten te verstrekken. (arme belastingbetaler)

x

Check Also

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen messcherp tijdens debat: ‘Die misdadige apartheidspas moet afgeschaft worden’

Onze levensstandaard is keihard achteruit gekacheld. Aan ...

lagarde

ECB-baas Lagarde dreigt: als we niet de hele wereld vaccineren, zal covid ons blijven achtervolgen

Christine Lagarde, de baas van de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x