CoronaBuitenland

Viroloog Marc Van Ranst stevig aangepakt: ‘Ik denk dat het stilaan tijd is om u te excuseren’

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Vijf jaar later. Zo duurt het wel heel erg lang voor er schot in de zaak komt. Dat schreef viroloog Marc Van Ranst in reactie op het bericht dat de zaak rond Schild & Vrienden opnieuw is uitgesteld, dit keer vanwege een administratieve fout. Normaal gesproken zou er maandag gepleit worden in de Gentse raadkamer, die moet beslissen of het Belgische Kamerlid Dries Van Langenhove en andere verdachten zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Geheime chatgroepen van Schild & Vrienden, opgericht door Van Langenhove, zouden ‘racistische en antisemitische’ berichten hebben gedeeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ondernemer en veteraan Steven Arrazola de Onate, de man achter Compleetdenkers.be, reageerde: “Ik hoop dat justitie geen vijf jaar zal nodig hebben om in te grijpen moest ooit blijken dat Van Ranst bewust de overheid én media heeft gemanipuleerd voor eigen belangen.”

Zeer nefast

Van Ranst, die de Belgische overheid adviseert over het coronabeleid, twitterde vervolgens: “Wie is die Steven Arrazole de Onate? Kent iemand die kerel?”

Hij werd uitgebreid van repliek gediend. “Ik ben wel wat verbaasd dat u mij niet meer lijkt te kennen. Op 2 februari jongstleden contacteerde u nog de federale politie omdat u vond dat ze mij moesten arresteren voor opruiing. De politie heeft daar overigens eens goed mee gelachen,” schrijft Arrazola de Onate.

“Het enige wat ik immers al bijna twee jaar doe, is mensen uitleggen dat de maatregelen die u mee heeft helpen doorvoeren zeer nefast zijn en waren. Zowel voor onze maatschappij als voor onze gezondheid,” vervolgt hij.

Enorm ziek

“U heeft het heel moeilijk met het feit dat ik geregeld op sociale media uw uiteenzetting uit 2019 deel waar u letterlijk uitlegt hoe u de Belgische bevolking ten tijde van de Mexicaanse griep heeft gemanipuleerd om meer mensen te kunnen prikken. Deze prikken waren toen helemaal niet efficiënt en hebben helaas veel mensen enorm ziek gemaakt,” benadrukt hij.

“Het is dan ook zeer frappant om vast te stellen dat u de afgelopen twee jaar exact dezelfde technieken heeft gebruikt. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) eiste overigens al meer dan 10 jaar geleden uw ontslag […] omdat u toen zeer zware (deontologische) fouten heeft gemaakt,” aldus Arrazola de Onate.

Leugenachtige tweet

Hij wijst erop dat bepaalde wetenschappers hun baan zijn kwijtgeraakt omdat Van Ranst het nodig vond om hen publiekelijk te vernederen. “Een jaar later is, helaas, gebleken dat deze kritische wetenschappers wel degelijk gelijk hadden.”

“Ik denk dat het stilaan tijd is om u te excuseren bij de wetenschappers die wel de moed hadden om, weliswaar heel voorzichtig, tegen uw narratief in te gaan,” zegt hij.

Arrazola de Onate krijgt veel bijval. Zo schrijft advocaat Michael Verstraeten: “Bijzonder rake tekst! En andermaal een leugenachtige tweet van Van Ranst die doet alsof hij niet weet wie Steven is. Door te liegen in zijn tweets – of zaken weg te laten – probeert Van Ranst de mensen te manipuleren.”


4.8 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Een zeer ranzig figuur die van Ranst. Voor de rechter slepen en opsluiten voor het leven.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Spijker, kop, raak, auw!!!!

Juan
Juan
1 jaar geleden

Ranzige Mark alweer in het nieuws, die man die boft toch maar met zoveel aandacht. Die krijg ik zelfs niet.

T,A
T,A
1 jaar geleden

BAM!!!!!!

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x