Homepagina » Buitenland » Grand Theft Syria: oud-congreslid legt link bloot tussen olieboringen Golanhoogten (Genie Energy) en Witte Huis. Hoe diep gaat het konijnenhol?
Grand Theft Syria: oud-congreslid legt link bloot tussen olieboringen Golanhoogten (Genie Energy) en het Witte Huis. Hoe diep gaat het konijnenhol?

Grand Theft Syria: oud-congreslid legt link bloot tussen olieboringen Golanhoogten (Genie Energy) en Witte Huis. Hoe diep gaat het konijnenhol?

In december vorig jaar legde het Amerikaanse oud-congreslid Cynthia McKinney de link bloot tussen Jared Kushner, de schoonzoon van president Trump, en Israël.

Het gaat daarbij onder meer om het door Israël gesteunde energiebedrijf Genie Energy, dat in de door Israël bezette Golanhoogten (Syrië) al jaren naar olie en water boort.

De strategische adviesraad van Genie Energy wordt bemenst door onder meer Lord Jacob Rothschild, mediamagnaat Rupert Murdoch en hedgefondslegende Michael Steinhardt.

Nauw betrokken

Wat veel mensen niet weten over Genie Energy is dat het bedrijf al sinds de presidentiële transitie nauw betrokken is bij het Witte Huis.

Zo vervult voorzitter Ira Greenstein allerlei nevenactiviteiten binnen de Amerikaanse overheid.

Het is dan ook niet verrassend dat de Amerikaanse senatoren Ted Cruz en Tom Cotton onlangs een wetsvoorstel hebben ingediend om de Golanhoogten te erkennen als Israëlisch grondgebied.

Geld gedoneerd

Oprichter van Genie Energy Howard Jonas heeft eerder geld gedoneerd aan zowel Cruz als Cotton. Ook steunde hij Cruz tijdens zijn presidentsrace in 2016.

Senator Marco Rubio is daarnaast fel tegen de Amerikaanse terugtrekking uit Syrië. Hij heeft samen met meerderheidsleider in de Senaat Mitch McConnell een wetsvoorstel ingediend dat nieuwe sancties tegen de Syrische overheid mogelijk moet maken.

Jonas nodigde Rubio uit voor een etentje in zijn privéwoning, waar 100.000 dollar werd ingezameld voor Rubio’s presidentscampagne.

[Anime Right News]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

2 reacties

 1. Zoals ik vorige week al zei…..

  https://www.ninefornews.nl/israel-dievenstaat-maleisische-premier/

  Nu heeft Trump erkent dat Iraël de in 1967 bezette Golan Hoogvlakte van Israël is, want dat is al zooooooooooooooooooooooo lang geleden!
  Wil je de echte reden weten? Zoek maar eens op olievelden (in 2014 ontdekt) in de Golan Hoogvlakte en Genie Energy die de claim op deze olievelden heeft. En kijk dán eens WIE er in de board van Genie Energy zitten!
  – 26 maart 2019 12:49 at 12:49

  4 likes
 2. Een van hun is natuurlijk de bankier van het vaticaan rothschild ,en vergeet niet dat er voor de kusten van Turkije,Syrie,Libanon,Israel, Gaza en Egypte ook allemaal plekken met olie en gas zijn gevonden .Die eigelijk allemaal daar moeten blijven ivbm klimaat beheersing. Er zijn genoeg alternatieven iplv mekaar de koppen inslaan.Mooie omgeving veel argeologische vind plaatsen dus iedereen in de hotel en toeristen biznis en de boel beplanten met libanese ceders .hoe was ook al weer wapens worden tot ploegen gesmolten.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

soros

Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kondigde in ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...