Universum

Indrukwekkende Zon-eruptie in de vorm van een engel

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een enorme wervelwind van plasma die zich ver uitstrekte boven het oppervlak van de Zon is vastgelegd op video met behulp van een satelliet.

De krullende eruptie, die tot 150.000 kilometer boven het zonoppervlak reikte, vertoont opvallende gelijkenissen met een engel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het filament viel na de eruptie van geladen plasma uiteen in vier strengen. Astrofysicus C. Alex Young van het Goddard Space Flight Center in Greenbelt in de Amerikaanse staat Maryland zei dat de eruptie van 12 juli jongstleden even hoog was als 10 tot 12 keer de diameter van de Aarde.

De video, die gemaakt is door het zonneobservatorium van de NASA, toont de protuberans terwijl deze opstijgt vanaf het oppervlak van de Zon. Vanuit een andere hoek zou de protuberans er wellicht meer uitzien als een gewone lus die vervolgens weer omlaag valt in de richting van het zonoppervlak.

Dergelijke spiraalvormige structuren komen vaker voor op de Zon. Het zijn net uitgerekte elastieken die met elkaar verwikkeld raken. Hetzelfde gebeurt bij het magnetische veld van de Zon.

Bron: Dailymail.co.uk

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x