Binnenland

D66 wil FVD zo snel mogelijk verbieden: ‘Wat een naar, totalitair partijtje is dat geworden’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

D66 wil dat politieke partijen die de rechtsstaat ‘ernstig ontwrichten’ eenvoudiger verboden kunnen worden. De partij wil een artikel van het Burgerlijk Wetboek aanpassen om dat mogelijk te maken.

Er wordt al gewerkt aan een Wet op de politieke partijen, maar dat duurt D66-fractievoorzitter Jan Paternotte te lang. Hij zei tegen de NOS dat de radicalisering bij sommige partijen in Nederland hard gaat, doelend op FVD.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Daar is de laatste tijd heel veel gezegd. Van: we willen de regering omverwerpen tot: geweld is mooi, want dat kan dingen veranderen. Dat moeten we serieus nemen. Democratie is te mooi om niet te beschermen,” zei hij.

Grove leugens

De fractievoorzitter van D66 krijgt veel kritiek. “Volgens Paternotte wil FVD de regering omverwerpen en vinden ze geweld mooi. Dat is gewoon pure laster. Dit zijn grove leugens. Als iemand hier ophitst en aanzet tot haat is het D66 wel tegen FVD,” reageert voormalig Kamerlid Gabrielle Popken.

FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff haalt uit: “Dus Jan Paternotte wil als een echte fascist met leugens, laster en intimidatie de oppositie verbieden zoals fascisten dat altijd willen. D66 moet afstand nemen van de uitspraken van Paternotte, dan wel D66 is zelf een fascistische partij.”

“Je kunt veel kritiek hebben op FVD (en die heb ik ook) maar D66 is vele malen enger. Wat een naar, bekrompen, benepen, totalitair partijtje is dat geworden. Natúúrlijk pleit Paternotte voor een partijverbod. Nee, Jan. Debat is beter dan censuur!” reageert publiciste Maaike van Charante.

Vreemd

Ook universitair docent Alexander Pleijter is kritisch. “Dit klinkt wat vreemd uit de mond van democraten: ‘Verbod op politieke partijen moet makkelijker worden’. Het lijkt me juist goed daar terughoudend in te zijn in een democratie.”

Journalist Joost Niemoller vraagt: “Kunnen we die Sjoerdsma en zijn partij niet verbieden? Lijkt me een gevaar voor de openbare orde.”

Oekraïense raket

D66-Kamerlid Sjoerdsma sprak op Twitter van een Russische raketaanval op Polen. Uit de eerste onderzoeken blijkt echter dat de raket is afgevuurd door Oekraïne.

Het zou gaan om luchtafweergeschut dat bedoeld was om een inkomende Russische raket neer te halen, meldt persbureau AP op basis van Amerikaanse functionarissen. President Biden noemde het vannacht al onwaarschijnlijk dat de raket uit Rusland was afgevuurd.

In de peilingen is D66 gehalveerd.


4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

187 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leroy Smith
Leroy Smith
1 jaar geleden

De linkse partijen durven termen in de mond te nemen als “rechtstaat” en “democratie”, maar treden deze met voeten. Ze zijn echt niet goed in de bovenkamer.

Andre
Andre
1 jaar geleden

Laten we starten met d666 volledig te verbieden dat is partij die democratie en tegenspraak wil verbieden

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Tijd om de hele D66 in de bak te gooien voor open landverraad en volksmoord!.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

wat een vies clubje is dat d’66 toch.

Back to top button
187
0
We lezen graag je reactie!x