Buitenaards

Indiase minister van Financiën: Buitenaardse intelligenties bestaan

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl veel Indiërs zich druk maken over aanstaande bezuinigingen, had de Indiase minister van Financiën afgelopen woensdag op Facebook vooral aandacht voor minder aardse zaken. Arun Jaitley, een belangrijke vertrouweling van minister-president Narendra Modi, plaatste op Wereld UFO Dag een speciale boodschap op zijn Facebookpagina, die meer dan een miljoen likes heeft.

“Deze dag wordt gevierd om het bewustzijn over het bestaan van UFO’s te vergroten en daarmee het bestaan van intelligente wezens uit de ruimte,” schreef de minister. Het bericht was voorzien van een afbeelding van een vliegende schotel in een graanveld.

Wereld UFO Dag is een feestdag die gewijd is aan het bewijzen van het bestaan van ongeïdentificeerde vliegende objecten. De feestdag is in 2001 ontstaan, meldt de website worldufoday.com.

Een staflid van minister Jaitley bevestigde dat zijn team de boodschap had geplaatst en zei dat de pagina niet was gehackt. Het bericht viel niet overal in goede aarde. Na een storm van verontwaardiging werd het bericht na een paar uur weer verwijderd.

Indiase minister van Financiën: Buitenaardse intelligenties bestaan

“Vandaag vieren wij Indiërs de prijsverhoging in plaats van UFO Dag,” reageerde Facebook-gebruiker V Bhushan Bhushansharma, verwijzende naar de stijgende prijzen van brandstof en het openbaar vervoer in India.

Minister-president Modi verzekerde zich in mei met zijn nationalistische BJP-partij met een verpletterende verkiezingsoverwinning van een absolute meerderheid in het Indiase parlement. Tijdens zijn verkiezingscampagne bleef Modi hameren op economisch herstel. De hindoe-nationalistische partij decimeerde de door corruptieschandalen geteisterde Congrespartij die al bijna een halve eeuw aan de macht was.

Eén van de grote problemen in India, waar 70 procent van de mensen moet rondkomen van nog geen 1,5 euro per dag, is het grote begrotingstekort, dat sinds enige tijd gehalveerd is van ongeveer 5 procent naar rond de 2,5 procent van het bbp.

“U kunt zich beter beperken tot de discussie over de problemen waar de doorsnee Indiër mee te maken heeft,” schreef Facebook-gebruiker Ganesh Choudhary onder het bericht. “Mensen zijn bang voor de ellende waar ze mee te maken gaan krijgen als de maatregelen in werking treden die gericht zijn op het herstel van de fiscale gezondheid van het land.”

[Reuters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

‘ Na een storm van verontwaardiging werd het bericht na een paar uur weer verwijderd.’ ; welke demonen hebben de macht om de waarheid weer te niet te doen? Is het natuurlijk een daad van zwakte om voor de verontwaardigingen van derden te wijken en het bericht alsnog van Facebook te verwijderen.

Woppaaa
Woppaaa
8 jaren geleden

‘ Indiase minister van Financiën: Buitenaardse intelligenties bestaan ‘

Een minister van financien nog wel… ja die geloof ik helemaal… 🙂

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x