Mens en Dier

Sjoerdsma zoveelste Kamerlid dat vertrekt: ‘Het worden er nu wel erg veel, wat is er aan de hand?’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) stopt na de verkiezingen. Hij stelt zich niet herkiesbaar. Op X noemt Sjoerdsma het een grote eer om 11 jaar Kamerlid te zijn geweest voor D66. Een duidelijke reden voor zijn vertrek geeft hij niet.

In een brief van twee pagina’s zegt hij dat hij de Kamer optimistisch verlaat. Sjoerdsma kwam in 2012 in de Kamer en was jarenlang buitenlandwoordvoerder voor zijn partij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De leegloop zet door

Hij is het zoveelste Kamerlid dat vertrekt. “De leegloop zet door. Sjoerdsma – die uitblonk in hypocrisie, slachtofferschap en Oekraïne-adoratie – komt net als andere politici met een ellenlange ‘ik’-brief waaruit op geen enkele wijze duidelijk wordt waarom hij de politiek verlaat,” merkt Annelies Strikkers op. “Wat is er aan de hand?”

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke voegt toe: “De ironie. Van nieuw leiderschap naar functie elders voor het zoveelste Kamerlid van Kaag I en Rutte IV!”

Het worden er nu wel erg veel, of niet?

“Als mensen mij vragen: ‘Is het niet raar dat al die politici nu hun vertrek aankondigen?’ zei ik tot voor kort: ‘Dat was vroeger heel gewoon, ik vind het juist raar als ze na een kabinetscrisis allemaal gewoon willen blijven zitten’. Maar het worden er nu wel erg veel, of niet?” vraagt oud-Kamerlid Ralf Dekker (FVD).

Raadslid John Witkamp hoopt dat ook D66-fractievoorzitter Jan Paternotte opstapt. “Na het vertrek van D66-dwaallicht Kees Verhoeven, verlaat nu ook meester-feitenverdraaier Sjoerdsma de Tweede Kamer. Wachten is nog op het vertrek van de grootste matennaaier Paternotte. Dan zijn de drie Grachtengordel Musketiers weg. Kom op Jan, goed voorbeeld doet goed volgen. Je kan het,” aldus Witkamp.

4.8 208 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

219 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nathalie
Nathalie
8 maanden geleden
Snappie nr 1
Snappie nr 1
8 maanden geleden

Onze nationale oorlogshitser gaat vast naar Oekraïne emigreren !

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
8 maanden geleden

Sjoerd vertrekt en neemt zijn ene hersencel mee.

Het gemiddelde IQ in de kamer zal straks een enorm sprong omhoog maken.

maikel
maikel
8 maanden geleden

Er gaat zo’n emmer met stront naar boven komen op elk vlak, dat zij snel het hazenpad kiezen. Het is niet meer te stoppen.

Back to top button
219
0
We lezen graag je reactie!x