Homepagina » Mens en Dier » De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’

De cijfers gaan de goede kant op, vooral een effect van vaccinatie. Er zijn minder besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames neemt af, kondigde zorgminister Hugo de Jonge vandaag aan op social media.

Eind vorige maand zei Ernst Kuipers nog bij Beau dat de avondklok geen enkel effect heeft gehad op het aantal ziekenhuisopnames, maar volgens De Jonge hebben de vaccinaties wel effect. Zijn bewering leidt tot gefronste wenkbrauwen.

“Om de afname van de cijfers geheel te koppelen aan het vaccin, zoals De Jonge doet, is incorrect. Het is het seizoen, net als vorig jaar,” schrijft auteur en spreker Hans van Tellingen. “Vorig jaar waren er geen vaccins namelijk. Verder is het zo dat lockdowns niet werken en dat een vaccin alleen nuttig is voor risicogroepen.”

Cirkelredeneringen

“Daarbij zijn er pak ‘m beet zeven miljoen Nederlanders die het virus hebben gehad, dat virus dooft uit. Niet voor 100 procent, maar wel voor 90 procent. Dat heet ‘groepsimmuniteit’ of ‘endemisch evenwicht’,” voegt hij toe.

Programmamaker Flavio Pasquino vraagt: “En waar is het bewijs dat vaccinatie de oorzaak is van de goede cijfers? Of is het simpelweg cyclisch en doet de minister aan cirkelredeneringen en aannames die hem goed uitkomen?”

Vele andere factoren

Fritsander Lahr merkt op dat De Jonge in een filmpje bij een NOS-artikel tot drie keer toe vaccinatie als oorzaak van de dalingen noemt. “Die conclusie kan hij op grond van de data helemaal niet trekken. Er zijn vele andere factoren in het spel. Dit is weer pure propaganda,” aldus Lahr.

Hij probeerde via een Wob-verzoek de geheime modellen van het RIVM waar de coronamaatregelen op gebaseerd zijn boven water te krijgen. De modellen blijven achter slot en grendel. Zelfs Kamerlid Wybren van Haga kreeg geen toegang.

4.6 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bibi
Bibi
3 maanden geleden

Charlatan!!
Wat een ongelofelijke leugenaar. . . . .
Blijf me erover verbazen dat hij nog steeds vrij rondloopt
Kan die man niet meer luchten of zien
En de schapen geloven het nog steeds
Nog even vol houden. . . . .
Welterusten!!

jolien
jolien
3 maanden geleden

dit wordt erger en enger met hugo ik snap het steeds niet dat niemand hun tegen houdt.

Underground
Underground
3 maanden geleden

Kakkerlakken zijn het. Maar hij ontloopt zijn straf niet. Als Ex geschiedenis leraar weet hij als geen ander, wat ze deden met kwakzalvers….!

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Ik geloof de Jonge want ik kijk alleen naar de Propagandakanalen/programma’s zoals het NOS journaal, OP1, Nieuwsuur, RTL4Nieuws, RTL Boulevard, Jinek & Beau.

Als zij zeggen dat de Pseudovaccins werken dan is dat het geval want zij doen louter onafhankelijk en objectief journalistiek onderzoek waar helemaal niets tegen in te brengen valt.

Minimaal 80% van de massa is het hier mee eens.

Waarvan Akte.

PS op complotsite Xandernieuws.com https://www.xandernieuws.net/algemeen/steeds-meer-artsen-in-vs-weigeren-mensen-die-ziek-worden-door-covid-vaccins-te-behandelen/
val te lezen dat artsen (in de VS maar NL zal spoedig volgen waarschijnlijk) geen patiënten behandelen die ernstige bijwerkingen van pseudovaccins ondervinden.
Dat is natuurlijk ook een methode om de negatieve bijwerkingen van die pseudovaccins onder de pet te houden.

x

Check Also

nieuwsuur

Vraagtekens rond Nieuwsuur-repo over 39-jarige ‘coviddode’: ‘Opeenstapeling van rariteiten en onwaarheden’

In de wijk Heilust in Kerkrade schommelt ...

de jonge

De Jonge: mensen die niet geprikt zijn beperken de vrijheid van mensen die wél geprikt zijn

Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdag tijdens ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

124
0
We lezen graag je reactie!x