Buitenland

Beelden van ‘historisch’ boerenprotest: ‘Dit is hoe je de overheid laat zien wie de baas is’

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Duitse boeren demonstreren maandag onder meer met wegblokkades tegen de plannen van de overheid om een aantal subsidies te schrappen. Grootste pijnpunt is de diesel die voor boeren minder werd belast, maar dat voordeel valt grotendeels weg. Transportbedrijven sluiten zich aan bij het protest.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Op meerdere plekken blokkeren boeren met trekkers opritten naar snelwegen. In de deelstaat Rijnland-Palts houden de autoriteiten rekening met meer dan 10.000 betogende boeren. Zondagavond kwamen veel trekkers aan bij de Brandenburger Tor in Berlijn.


Eva Vlaardingerbroek reisde zondagavond af naar Duitsland om voor NiUS.de verslag te doen van de protesten. Ze zag op de snelweg bij Bielefeld talloze Duitse trekkers en vrachtwagens een gigantisch konvooi vormen. “Dit is het meest geweldige wat ik in lange tijd heb gezien,” zegt ze. “Dit is hoe je de overheid laat zien wie de baas is. Kippenvel.”


“Dit is enorm. Duitsland staat op.”


Dit is van historische proporties, van historisch belang, benadrukt Vlaardingerbroek. “Deze mensen strijden voor jullie vrijheid. Ze strijden ook voor jullie bestaan. Dit is waar jullie eten vandaan komt.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Locke
Locke
4 maanden geleden

Ome JACOB heeft de printer voorlopig op high speed gezet totdat het geweld zich is gaan liggen, daarna komt hij via de achterdeur met nieuwe plannen.

André Breems
André Breems
4 maanden geleden

De Nederlandse boeren en de transport zouden zich ook moeten aansluiten en Nederland blokkeren zodat de regering ook wakker word.
Ik stond en blijf voor 100% achter de boeren staan.

Edwin
Edwin
4 maanden geleden

Duitsland. Groot land. Veel boeren. Veel trekkers. Goede snelwegen. Dan snel vol. We zullen zien wat het oplevert. Hoor geluiden dat de maatregelen teruggedraaid zijn. Hoe zit dat?

Joop
Joop
4 maanden geleden

Top doorgaan boeren en burgers in Nederland ook anders geen toekomst bij nazi’s Rutte en co .

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x