Mens en DierCorona

De Jonge: om de maatregelen te kunnen nemen, was het nodig corona te bestempelen als A-ziekte

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Fleur Agema (PVV) stelde demissionair minister Hugo de Jonge afgelopen week in de Tweede Kamer een belangrijke vraag over de A-status van corona. Dit is de zwaarste categorie die de Wet publieke gezondheid kent, waardoor zware maatregelen mogelijk werden.

“Hoe kwam het OMT, dat op 24 januari 2020 werd opgericht en in openbare stukken schreef dat ze de kans op een uitbraak klein achtten, er op 27 januari 2020 dan toe om Covid-19 aan te merken als een A-ziekte?” vroeg ze aan De Jonge. “Waarom volgde de regering dat advies op?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Ze herinnerde eraan dat de regering op 25 januari 2020 en zelfs op 25 februari 2020 in brieven aan de Kamer schreef dat de kans klein werd geacht dat corona zich in ons land zou gaan verspreiden.

Hele bijzondere uitleg

De Jonge: “Als ik het OMT-advies van 27 januari erbij pak, dan zie ik een tweetal elementen. Eerst natuurlijk het heldere advies om dit als A-ziekte te benoemen. Waarom? Omdat je de maatregelen die je moest nemen, nodig had en om die te kunnen nemen, is het nodig om een ziekte te bestempelen als A-ziekte. Dat is eigenlijk hoe het zit.”

Die maatregelen die nodig waren, rechtvaardigen de A-status van het Covid-19-virus, benadrukte De Jonge.

Agema: “Ik vind dat een hele bijzondere uitleg. Het gaat om het benoemen van corona als A-categorie op 28 januari. Dat is in de periode waarin het OMT en het RIVM eigenlijk vonden dat corona niet zo spannend was. Ze zeiden: het is niet zo besmettelijk, de kans op besmetting van mens op mens is niet zo groot en de kans dat het zich in Nederland gaat verspreiden, achten we ook niet zo heel groot.”

Vreemde discrepantie

“Dan is het heel merkwaardig als op dat moment wordt voorgesteld om Covid-19 aan te merken als een ziekte in de A-categorie,” voegde ze toe. “Het is gewoon heel vreemd.”

Ze zei dat hier een hele vreemde contradictie in zit: het OMT zegt dat het niet heel besmettelijk is, maar adviseert wel om corona in categorie A te plaatsen. “Dat is een hele vreemde discrepantie.”

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
linda
linda
2 jaren geleden

oppakken en afvoeren die GEK!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

LS…

Hugootje & Markje zijn de zelfde soort satanisch besmette gladjakkers. Lijden beiden onder het Psychopaten virus… Geen prik tegen gewassen !

wakker
wakker
2 jaren geleden

De Jonge wil duidelijk zijn functie niet kwijt.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Fleur, ben je nu echt zo onnozel? Het is allemaal overduidelijk voor wie het Licht heeft gezien. Misschien ben je al te lang in het duister. Word alsjeblieft gauw wakker, dan kun je misschien nog wat tegengas geven.
Het is natuurlijk voor de meeste mensen niet zo moeilijk te begrijpen dat, om al die absurde maatregelen te nemen, de categorie A status nodig was. Ik denk zelf dat het allerbelangrijkste was om die prikken erdoorheen te jassen. DAAR ging het volgens mij voornamelijk om.
Om dat voor elkaar te krijgen, creëer je een zogenaamde dodelijke ziekte (dat het niet is), plaatst het onmiddellijk ten onrechte in de categorie A (gelijk aan ebola nota bene), jaagt dagelijks het goedgelovige publiek de stuipen op het lijf…. en zie wat er gebeurt. Als makke schapen laten zij zich muilkorven, laten zich opsluiten, laten toe dat ze geen familie en vrienden meer mogen knuffelen en gaan dansen met Jansen.
Voor zover ik het kan zien is Hugo de Jonge ZWAAR in overtreding. En met hem natuurlijk het grootste deel van kabinet en Tweede Kamer.
Laat het tribunaal beginnen en de “spelen” eindigen.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x