Gezondheid

Roken: 3 redenen waarom je niet stopt

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen weet dat roken zeer slecht is voor je gezondheid. En toch stopt per jaar slechts een paar procent. De rest neemt de risico’s voor lief, of wacht op een beter moment. Maar waarom is dit niet het goede moment? Stoppen kán, altijd en voorgoed.

Roken veroorzaakt wereldwijd veel ziekten die hadden kunnen worden voorkomen. Sigarettenrook bevat meer dan 4000 verschillende chemicaliën, waarvan nicotine de belangrijkste is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De roesgevoelens die nicotine opwekt, zorgen gedeeltelijk voor het verslavende effect van roken. Wanneer het nicotineniveau te laag wordt, krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Maar deze verschijnselen zijn na een paar dagen al verwaarloosbaar. Het is namelijk niet alleen nicotine dat roken zo verslavend maakt.

1 – Meervoudige verslaving

Een rookverslaving bestaat in feite uit twee verslavingen: een fysieke en een mentale verslaving. De verslaving aan nicotine, en andere chemische toevoegingen die tabaksfabrikanten in sigaretten stoppen om mensen verslaafd te krijgen en te houden, is de fysieke verslaving. Er wordt een lichamelijke behoefte gecreëerd. Nicotine geeft een soort roes, je wordt er rustiger van. Althans, in het begin. Zodra je echt verslaafd bent is die rust verdwenen, dan komt de fysieke behoefte aan nicotine. Je lichaam schreeuwt er gewoon om en maakt dat je gestrest raakt als je geen sigaretten meer hebt. Pas als je weer een trekje neemt keert de rust terug.

Toch wordt die stress nog door iets anders veroorzaakt: de mentale verslaving. De handelingen, het hele rookritueel, een sigaret in je handen hebben, de beweging van de sigaret naar je mond brengen, een trekje nemen, de rook inhaleren en langzaam weer uitblazen, de as van je sigaret tikken… dát hele ritueel is vele malen verslavender dan de chemische stoffen in de sigaret!

2 – Geprogrammeerd brein

En als zware roker (meer dan twintig sigaretten per dag) ben je de hele dag bezig met alle handelingen en rituelen die we ‘roken’ noemen. Voor de meeste sigaretten heb je een vast moment: bij de bushalte, na de lunch, bij het telefoneren, in de kroeg. Als je daar ineens geen peuk meer bij opsteekt, mis je iets. Er valt een leegte en je weet niet meer hoe je die moet vullen.

Je hebt jarenlang die handelingen uitgevoerd. Stel je rookt twintig sigaretten per dag en elke sigaret doe je tien trekjes over. Voor elk trekje voer je je rookritueel uit. Dan geeft het je door de chemische stoffen ook nog eens een ontspannen gevoel. Dat is dus 200 keer of meer per dag dat je die handelingen uitvoert! Geen wonder dat je het lastig vindt om te stoppen, want je hebt je brein volledig geprogrammeerd op het constant najagen van dat ontspannen gevoel wat hoort bij die handelingen.

En daar heb je meteen de kern te pakken waarom wilskracht niet genoeg is als je wilt stoppen met roken. Je bent een gewoontedier, vastgeroest in een zich jarenlang herhalend dagelijks patroon. Je hebt een mentale verslaving!

3 – Wilskracht of niet?

Laat nou het doorbreken van patronen één van de moeilijkste dingen zijn voor mensen. Ook al weet je dat iets niet goed voor je is, kun je het toch niet laten. Je hebt allerlei steeds terugkerende situaties gekoppeld aan roken. Je ziet bijvoorbeeld een kopje koffie en denkt: daar hoort een sigaretje bij. Die mentale verslaving moet je eerst doorbreken.

Stoppen met roken op wilskracht kost enorm veel energie en is een gevecht tegen jezelf, omdat je automatische piloot zegt dat je moet roken. Er is maar één manier om moeiteloos te kunnen stoppen met roken: door je brein opnieuw te programmeren en de link tussen situaties/momenten en het rookritueel te verbreken.

Stoppen met roken lijkt misschien een harde noot om te kraken, voorals als je denkt dat het op wilskracht moet. Maar het kan ook heel makkelijk en snel!

De cursus Hypnosmoke helpt jou moeiteloos van je rookverslaving af. Onder andere de University of Washington School of Medicine heeft onderzoek gedaan naar de methode die ook in Hypnosmoke wordt gebruikt. En wat bleek? Het percentage rokers dat hierna definitief bevrijd is van deze verslaving, ligt boven de 90 procent!

Nooit meer roken

Door het volgen van deze 10-delige cursus vergeet je als het ware te roken. Je draait de tijd terug naar het moment vóórdat je je eerste sigaret opstak. Hierdoor wordt je niet langer getriggerd op de momenten dat je eerder ging roken, bijvoorbeeld bij een kop koffie.

Je verwijdert de verslaving uit je onderbewustzijn en zodoende verdwijnt je drang om te roken volledig en vanzelf.

Ervaar het nu zelf en bestel hier de cursus Hypnosmoke, en je hoeft nooit meer te roken. Eindelijk van je verslaving af zijn, dat is vrijheid en dat is bevrijdend! Je zult zien hoe snel je weer fit bent en een gezondere huidskleur hebt. Je adem is schoner, je huis en je kleding ruiken frisser, je hebt veel minder stress en je houdt een heleboel geld over.

Bestel Hypnosmoke vandaag nog, want dit is de laagste prijs ooit voor alle 10 delen! Tijdelijk slechts € 49,99.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
5 jaren geleden

In mijn jonge jaren heb ik zowat alle dope gebruikt die er op de markt was. Zelfs opium gerookt in de Golden Triangle. Het dreigde ooit in een donker verleden eens mis te gaan toen ik coke en pep gebruikte en erg veel dronk. Voordien gecontroleerd gebruik liep danig uit de hand. Toen alles zich in chaos stortte ben ik gestopt. Min of meer van de ene op de andere dag. Het was zwaar. Ik had depressies, tot zelfmoordgedachten toe. Maar ik ben gestopt en ik heb ook geen enkele behoefte om weer iets te gebruiken. Maar met tabak ligt dat anders. Meerdere malen succesvollere en minder succesvollere pogingen gedaan, maar tot nu toe zonder resultaat. Het is met stip de meest verslavende dope op de markt! Bah!!!

Richard
Richard
5 jaren geleden

En het ergste van alles is elke dag maar weer met die gedachte van willen stoppen rond te lopen en je ondertussen helemaal suf paffen.. Getver…

PREDATOR
PREDATOR
5 jaren geleden

Lekker roken blijven.Het leven in Vernederland is al niet makkelijk en 100jaar hoef ik niet te worden..Mijn mening.
Mijn ouders zijn er oud mee geworden.

Jade
Jade
5 jaren geleden

Al weer 3 jaar aan de E-cigarette.
Minder schadelijk en net zo lekker…

Back to top button