Gezondheid

5 natuurlijke middelen tegen artritispijn

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onze gewrichten zijn overgangen tussen twee botten waarbij beweging mogelijk is. In 2003 waren er in Nederland naar schatting 2,3 miljoen mensen met gewrichtsklachten.

Als gewrichtspijn wordt veroorzaakt door artritis, kan de pijn worden geminimaliseerd door te kiezen voor een natuurlijke behandeling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hieronder volgt een lijst van vijf natuurlijke remedies tegen artritispijn. Ze zijn veilig en hebben geen bijwerkingen.

Mosterdolie: als je pijn voelt kun je je gewricht masseren met mosterdolie. Het helpt de bloedstroom te stimuleren. Masseer het gewricht dagelijks met de olie. De olie werkt nog beter als je hem licht verwarmt.

Bitterzout: magnesiumsulfaat of bitterzout helpt je lichaam te ontspannen. Het kan op twee manieren worden gebruikt. Mix warm water met citroensap en voeg daar bitterzout aan toe om te drinken. Daarnaast kun je met dit zout een warm bad nemen. Het is een bron van magnesium en helpt de zuurgraad in je lichaam te reguleren.

Appelciderazijn: helpt gewrichtspijn als gevolg van gifstoffen in de gewrichten en het omringende weefsel te verzachten. Het is een bron van calcium en fosfor. Drink een glas warm water met één theelepel appelciderazijn. Je kunt er ook honing aan toevoegen voor de smaak. Probeer dagelijks minimaal één glas te drinken.

Alfalfa: er zijn tegenwoordig alfalfa-tabletten verkrijgbaar. Deze spruitgroente kan worden gebruikt om thee van te maken. Kook het water en voeg enkele zaden alfalfa toe. Drink er twee koppen per dag van en de gewrichtspijn zal afnemen.

Bernagie: heeft een ontstekingsremmende werking. Bij de Grieken stond de plant bekend om zijn opbeurende werking. Bernagie- of Borage-olie bevat een hoog gehalte aan gamma-linoleenzuur (GLA), evenals zink, magnesium, vitamine B6 en biotine en kan worden gebruikt om pijnlijke gewrichten te masseren. Masseer twee keer per dag met deze olie.

Je kunt ook kersen, visolie, kaneel, kurkuma en gember proberen om gewrichtspijn tegen te gaan.

Bron: Wakingtimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter68
Peter68
10 jaren geleden

Arnica massageolie van Weleda werkt ook prima, gebruik ik mijn hele leven al, is helaas knap duur aan het worden.

Erique
Erique
10 jaren geleden

Boswellia serrata icm gember & witte wilgenbast is een goeie aanvulling.

biko steve
biko steve
10 jaren geleden

Stop met het eten van producten die tarwe bevatten.

martin
martin
10 jaren geleden

I use Tripernol Plus with great success. It is a Green Lipped Mussel oil from New Zealand. This can be found online at Amazon or other websites. The Plus version also has turmeric in the oil.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x