Gezondheid

“Het is absurd dat suiker zelfs aan groente wordt toegevoegd”

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan bijna de helft van de groenten in pot of blik wordt suiker toegevoegd. Zelfs groente – hét toonbeeld van gezond – wordt zo door de voedingsindustrie met suiker bedorven.

Voedselwaakhond foodwatch onderzocht het assortiment groenteconserven van de grootste vier supermarkten en hieruit bleek dat aan 79 van de 170 blikken en potten groenten (46 procent) suikers waren toegevoegd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zelfs aan biologische groenten bleken suikers te zijn toegevoegd.

Zes suikerklontjes

Toegevoegde suikers werden onder andere gevonden in doperwten, wortels, maïs, rode kool, bieten, asperges, spruitjes, tuinbonen en kapucijners.

Het suikergehalte was het hoogst bij rode kool, die tot 10 gram suiker per 100 gram bevat. Dat is 25 gram suiker bij een dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente, oftewel zes suikerklontjes.

Zelfs aan zes van de 11 biologische groenten bleken suikers (rietsuiker en honing) te zijn toegevoegd.

Abnormale omgeving

De overdaad aan suikers leidt tot obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes type-2.

In Nederland komen er wekelijks 1000 nieuwe patiënten met suikerziekte bij en bijna de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht.

“Dik worden is geen abnormale reactie op een normale omgeving, maar een normale reactie op een abnormale omgeving,” stelt hoogleraar Jaap Seidell van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Absurd

Minister Schippers vertrouwt op zelfregulering van de voedselindustrie. Ze beklaagt zich regelmatig over de torenhoge ziektekosten, maar doet vrijwel niets aan ziektepreventie.

De waakhond vindt het absurd dat suikers zelfs aan groente worden toegevoegd:

“Er wordt overal suiker aan toegevoegd, zelfs aan groente,” aldus foodwatch. “Het is hoog tijd dat de overheid de voedingsindustrie eindelijk eens aanpakt.”

Naïeve geloof

“Minister Schippers moet haar naïeve geloof in zelfregulering loslaten; de voedingsindustrie waakt niet over de gezondheid van de consument,” voegt de waakhond toe.

[foodwatch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Waarheid
De Waarheid
7 jaren geleden

Hahaha die schippers, die heeft er wel baat bij als mensen ongezond blijven, goed voor de bevriende farmaceuten, en dan kan der man ziekenhuizen blijven stimuleren om te “frauderen”, want ja hoe wou je het anders noemen ?

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Peter
Peter
7 jaren geleden

De overheid IS de industrie. Wanneer gaat het kwartje bij de massa nu eens vallen. De overheid gaat daarom nooit zeggen dat het allemaal zo ongezond is voor ons. Hun belangen (met o.a. leuke snoep-reisjes als ze dit of dat zeggen, en bepaalde regels uit de wetgeving houden in het belang van de sector) zijn alleen maar belangrijke posten in het bedrijfsleven ná de politieke carrière. Zo op de manier van “goed gedaan jochie- nu kan je bij ons een topman/vrouw worden”.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Hier vergeet men weer iets heel belangrijk, wie geeft toestemming en wie geeft de goedkeuring van dit product!!!

Dat het erin zit is duidelijk dus daar geen woord meer over, wie is er verantwoordelijk voor goedkeuring en toevoeging???

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x