Homepagina » Gezondheid » Suiker in cola en ketchup rechtstreeks gelinkt aan borstkanker

Suiker in cola en ketchup rechtstreeks gelinkt aan borstkanker

Suiker in producten als cola, ketchup, granenrepen en koekjes veroorzaakt mogelijk borstkanker, zo waarschuwen wetenschappers. Het suikerrijke westerse dieet verhoogt de kans op borstkanker en uitzaaiingen in de longen, zo blijkt uit een nieuwe studie waarover de Britse Daily Telegraph bericht.

Bij muizen die voedsel met veel sacharose kregen, groeiden tumoren sneller en traden uitzaaiingen op. De onderzoekers ontdekten ook dat fructose in tafelsuiker en glucose-fructosestroop in een reeks voedselproducten en drankjes mogelijk de drijvende kracht achter de ziekte zijn.

Wetenschappers van de Universiteit van Texas gaven muizen vier verschillende diëten. Dertig procent van de muizen die zetmeelrijk voedsel kregen, had na zes maanden tumoren. Bij liefst 50 tot 58 procent van de muizen die een suikerrijk dieet kregen werd borstkanker geconstateerd.

Alomtegenwoordig

Bij de muizen die voedsel kregen dat rijk was aan sacharose of fructose werden bovendien meer uitzaaiingen geconstateerd dan bij de knaagdieren die zetmeelrijke voeding kregen.

Eén van de auteurs van de studie, professor Lorenzo Cohen, zei: “We hebben vastgesteld dat fructose, dat in tafelsuiker en glucose-fructosestroop zit en alomtegenwoordig is in ons voedselsysteem, verantwoordelijk was voor longuitzaaiingen en de aanmaak van 12-HETE in borsttumoren.”

Eerste studie

Volgens coauteur dr. Peiying Yang is dit de eerste studie die kijkt naar het directe effect van suikerconsumptie op de ontwikkeling van borstkanker.

“Bij muizen leidde een hoeveelheid sacharose die vergelijkbaar is met de hoeveelheid in westerse diëten tot een toename van de tumorgroei en uitzaaiingen,” voegde ze toe. De studie is verschenen in Cancer Research.

De gemiddelde Nederlander consumeert 44 kilogram suiker per jaar. De toegenomen consumptie van gesuikerde drankjes wordt algemeen gezien als de veroorzaker van obesitas, hartziekte en kanker.

[Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  We worden al jarenlang verkeerd voorgelicht, ja zeg maar gerust voorgelogen. Het onmisbare zout en ook vetten worden ten onrechte sinds jaar en dag in de verdomhoek gedreven en vervangen door giftige en ziekmakende koolhydraten.

  http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000167.full

  Voeding is één van de belangrijkste voorwaarden om gezond te zijn en te blijven en juist daar worden we dag in dag uit halsstarrig voorgelogen met fatale gevolgen voor heel veel mensen.

  15 likes
  • Arwijn schreef:

   Vetten zijn super belangrijk voor de hersenen, hormoon huishouding en een goed humeur. Maar zo min mogelijk verwerkt en verhit (hetzelfde als met suiker). Wat ik altijd aanraad is kokos vet, olijf olie, volle roomboter, vis olie en er zijn natuurlijk nog allemaal niche olies zoals lijnzaad olie en allemaal speciale olies en al wat niet. Maar dus erg belangrijk om te nemen. Het is een stuk beter om niet zuinig te doen met boter op brood (niet margarine!) en minder gefrituurde dingen of vette ijsjes. De zucht daarnaar word instant gehouden door een vet tekort maar frituurvet en ijsjes vet bevat niks en is nutteloos voor het lichaam.
   Kokosvet en olijf olie kunnen ook prima via de huid geabsorbeerd worden, dat is beter dan cremes met allemaal zooi erin.

   8 likes
 • Sunshine schreef:

  Misleidende titel. Het gaat om alle bewerkte suiker en niet alleen om cola en ketchup.
  Dat suiker tumoren voedt is al langere tijd bekend.

  Juiste voeding is niet moeilijk: blijf zo dicht mogelijk bij de natuur. Des te meer bewerking, des te minder voedingsstoffen.
  Ons lichaam is in dit opzicht heel simpel, wat er binnenkomt is óf voedzaam en dus heilzaam, óf het is niet voedzaam maar daarmee ook direct giftig en zal door ons lichaam als zodanig worden behandeld.
  En niet alleen krijg je met bewerkte maagvulling onvoldoende mineralen e.d. binnen maar het vergt mineralen om het z.s.m. met zo min mogelijk schade door je lichaam te loodsen en verwijderd te worden. Dat is dus een -/- situatie voor je lijf.

  Jarenlange ongezonde voeding is een constante stress voor je lichaam. En aangezien we tegenwoordig veel meer onnatuurlijke stoffen (vaccinaties, landbouwgiffen, kunststofverpakkingen van wat we eten) en situaties (te veel zittend, te veel stress) hebben kan het lichaam van velen onder ons het niet meer bijbenen en worden we ziek.

  Feit is ook dat suiker verslavender is dan cocaïne en mensen het bijzonder moeilijk vinden hun voedingspatroon aan te passen. Daarom zie ik helaas nog niet snel gebeuren dat het beter gaat met de gezondheid van de meeste mensen.

  11 likes
 • Peter schreef:

  Voeg glutenhoudende granen ook maar toe aan het lijstje! misschien geraken we ooit nog eens van al die welvaart ziektes vanaf

  7 likes
 • Piet schreef:

  De Nederlandse hart en kwf stichting,haalde respectievelijk al 50 en 66 jaar lang geld op bij de burgerij.
  En nu komen ze er eindelijk ook ”achter” dat suiker een belangrijke rol speelt in hartfalen en het krijgen van kanker.
  En dat terwijl al decennia lang in de Alternatieve geneeskunde voor suiker gewaarschuwd wordt.
  Hier kan ik natuurlijk naar iets of iemand gaan wijzen, maar aan een ieder om zijn eigen conclusie te trekken.
  Ik ben blij dat het in ieder geval nu officieel naar buiten komt.

  7 likes
 • Richard schreef:

  He! Maar geen wiet roken ! Want dat is verboden!
  En SLECHT voor je!!!

  6 likes
 • Marie schreef:

  En die arme muizen! Schandalig dat zij aan deze experimenten worden blootgesteld.

  6 likes
 • Ron Blauw schreef:

  Het gaat natuurlijk om het (eventuele) verschil met de controle groep.
  Daarover wordt hier helaas niks gezegd.
  Dat (te veel) suiker, en zelfs koolhydraten in het algemeen niet goed zijn voor de gezondheid weten de mensen eigenlijk best. Maar ja, de eetcultuur is zó dwingend. Tsunami van reclame, 24/7.

  M.n. glucose-fructose stroop heeft mogelijk nog een andere route die bijdraagt aan meer borstkankers. Veelal uit geimporteerde mais. Nagenoeg alle import uit de VS, L.A. en de Ukraine is gg-mais.
  De Unilevers van deze wereld verwerken het thans massaal in vrijwel al hun levensmiddelen; jams, koekjes, soepen, kant-en-klaar maaltijden, vleeswaren, etc.. Gmo’s is hun speerpunt.
  We hebben bijna allemaal glyfosaat in ons lijf. Gangbaar meel voor brood- en banket bevat de residuen.
  De corrupte wetgever verhoogt de toegestane residuen steeds met de gangbare landbouwpraktijk.
  Onderzoeken wijzen uit dat veel moeders glyfosaatresidu in de borstvoeding hebben. Volgens de VN mogelijk kankerverwekkend. Dat is uiteraard heel diplomatiek uitgedrukt.

  Met het Klimaatakkoord is ‘stealth’ TTIP eigenlijk al in het geheim overeengekomen.
  De claim dat zero-tillage (niet ploegen) minder CO2 oplevert (wat een valse voorstelling is) zet de sluizen voor gg-mais e.d. in de EU wijd open. WTO-regels vereisen geen wetenschappelijke bewijzen.
  ‘De slager keurt z’n eigen vlees, is het beginsel’.

  De embedded journalisten hebben gewoon de persberichten die zij gevoerd kregen overgeschreven. Terwijl onder hun neus een fascistische coup zich voltrokken heeft!

  “CFR Pushes End to Sovereignty at UN’s Doha Climate Summit – Promotes Global Warming/Climate Change Hoax as Hammer” 4 Dec. ’12 http://chemtrailsplanet.net/2012/12/07/council-on-foreign-relations-runs-us-policy-and-pushes-end-to-sovereignty/

  Het Klimaatakkoord is in het geheim door lobbyisten geschreven;
  idd. lobbyisten voor de grootste vervuilers van de planeet. Shell, Exxon, Monsanto, e.v.a. – hebben hun legers van lobbyisten erop gezet.
  http://www.geoengineeringwatch.org/bill-gates-monsanto-chemtrails-vaccines-the-critical-tie-points/

  De aanslagen van 13 nov. kwamen heel handig uit. Noodtoestand werd op het zelfde moment uit de kast getrokken. De demonstraties tegen de grote sponsors en de wetenschapsfraude van de corrupte klimaattop werden met het bekende politiestaat geweld bejegend; alle verder demonstratie werden verboden – voor de duur van de top cq. noodtoestand.
  En de media in overdrive om de valse vlag te benutten om de angstpsychose in de EU te exploiteren, en de coup zijnde de Klimaattop te verzwijgen cq. toe te dekken.

  Ook in de voedingssector slaan de Pharma-Chemie reuzen hun slag, vormen zich kartels, dan wel monopolies. Doel is: totale controle over al ons eten. De hele voedselketen onder patenten. Het grootkapitaal heeft z’n posities al ingenomen op dit vlak.

  http://mijnvrijdenkersruimte.blogspot.nl/2014/05/nu-al-een-monsanto-juridische-strijd-in.html

  ‘Tabacco science’ leert dat de roofkapitalisten de macht hebben decennia lang de wereld voor de gek te houden. De gmo-lobby bedrijft ook zulke ‘tabacco-science’. Ze komen er mee weg.

  5 likes
 • Arwijn schreef:

  Veelvoudig verhitte verwerkte suiker is erg slecht voor je. Hoe minder bewerkt en minder verhit, hoe verder de schadelijke invloed ervan afneemt.

  4 likes
 • B schreef:

  Onderzoek gebaseerd op dierproeven wat niets zegt over de effecten op mens. Net als dat asbest en roken niet (zeer) kankerverwekkend zijn voor muizen maar wel voor de mens

  2 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  marc de hond

  Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

  Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

  >