Buitenland

Midden-Oosten was beter af onder Hoessein en Gaddafi. Amerikaanse onderzoeksjournalist legt uit waarom

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Midden-Oosten was beter af onder Saddam Hoessein en Moammar Gaddafi. Dat stelde de Amerikaanse senator Ted Cruz. Heeft hij gelijk? Onderzoeksjournalist Ben Swann zocht het uit.

“We hebben gezien hoe politici uit Washington betrokken zijn geweest bij het omverwerpen van regeringen in het Midden-Oosten en de enigen die daar beter van worden zijn de slechteriken,” zei Cruz enige tijd geleden tijdens de talkshow Morning Joe op MSNBC.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij zei dat Amerikaanse interventies sinds de start van de Irakoorlog desastreuze gevolgen hebben gehad.

4500 procent

“Waren het Midden-Oosten en de rest van de wereld beter af toen Moammar Gaddafi en Saddam Hoessein aan de macht waren, toen Assad niet hoefde te vechten voor zijn leven in Syrië?” vroeg Cruz. “Zeker weten.”

De senator heeft volgens Swann helemaal gelijk. Het Midden-Oosten was zonder twijfel veiliger onder Gaddafi en Hoessein.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van terrorisme in het Midden-Oosten is tussen 2002 en 2014 gestegen met 4500 procent, aldus de journalist.

Nooit

Voordat Amerika Irak binnenviel in 2003, werden er in het land nooit zelfmoordaanvallen gepleegd. Sinds de invasie zijn er maar liefst 1892 geweest.

Voor de Irakoorlog leefden er ongeveer 1,5 miljoen christenen in Irak. Kort na het uitbreken van de oorlog vluchtten meer dan een miljoen van hen naar Syrië.

Meer oorlog en meer terrorisme

En hoe zit het met Afghanistan? In 2014 doodden opstandelingen 2643 burgers.

In de 14 jaar voor 9/11 is er één zelfmoordaanslag geweest op Pakistaanse bodem. In de 14 jaar na het incident zijn er 486 zelfmoordaanslagen geregistreerd. In landen als Somalië (88), Jemen (85), Libië (29), Nigeria (91) en Syrië (165) is een soortgelijk beeld zichtbaar.

De VS heeft biljoenen dollars gespendeerd aan de oorlogen in Irak en Afghanistan. Het enige wat de oorlog tegen terrorisme de rest van de wereld heeft gebracht is meer oorlog en meer terrorisme, besloot Swann.

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gijs meulenmeesters
gijs meulenmeesters
5 jaren geleden

Als het westen zijn eigen niet bemoeit had daar dan hadden wij het veel beter gehad en niet zoveel vluchtelingen, maar ja de NWO beslist. En wij betalen allemaal het gelach.
En dan maar zeggen we hebben goeie presidenten gehad in de VS, maar die zijn er zelf beter op geworden.
Ik hoop dat Trump hier een einde aan maakt.
groetjes Gijs

RayOfLight
RayOfLight
5 jaren geleden

Tja dat zijn cijfers he ? De mainstream propaganda machine doet aan ‘feels’ en niet facts.
Het is heel duidelijk dat America (Deepstate) er een zooitje van gemaakt heeft. Deze oorlogen hebben de massale migratie in gang gezet. Alles is een groot plan , of dit ooit nog anders wordt betwijfel ik.

infootje
infootje
5 jaren geleden

De waanzin stopt pas als elke militair zich houd aan het verdedigen van het eigen land en in geval van een uitzending naar een land waar die niets te zoeken heeft, tegen de opdrachtgever zegt: ” hier heb je m’n wapen, goede reis en veel succes”

Louise
Louise
5 jaren geleden

Natuurlijk waren die culturen beter af met hun eigen dictatoriale Leiders….. Dat is nu verschil in cultuur.
Maar nee hoor Wij het Westen weten alles beter( Westen is Amerika en Europa) ook voor de EU deden we alles wat Amerika wilde….. En nu gaan we langzaam zien dat we er een puinhoop van hebben gemaakt met grote gevolgen..
Wat we ook zien is dat het Westen er niet goed raad mee weet….want ja, er is een nieuw deel van de wereld dat het buiten gewoon doet….. Rusland , China, Iraan, India…..Ook die landen hebben zo hun eigen idee over wat wij Democratie noemen, het vrije westen….. Denk niet dat in China of Rusland het gele hesjes gebeuren daar geaccepteerd wordt…… En Ohh ironie daar kunnen we niet ingrijpen, en die Landen hebben ook aardig wat grondstoffen die we kunnen gebruiken…..Het zogenaamde vrije westen heeft een probleem en de burgers van die Landen zijn het zat, op vele fronten en dit is pas het begin…..Je merkt gewoon dat die zogenaamde elite het niet meer weet, daarom zitten we nu allemaal in de chaos…… Maar misschien komt er iets moois uit, geschiedenis gaat traag, voorlopig moeten de Westerse Landen in eigenhuis eerst eens orde op zaken stellen…….

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x