Homepagina » Buitenland » Midden-Oosten was beter af onder Hoessein en Gaddafi. Amerikaanse onderzoeksjournalist legt uit waarom
Midden-Oosten was beter af onder Hoessein en Gaddafi. Amerikaanse onderzoeksjournalist legt uit waarom

Midden-Oosten was beter af onder Hoessein en Gaddafi. Amerikaanse onderzoeksjournalist legt uit waarom

Het Midden-Oosten was beter af onder Saddam Hoessein en Moammar Gaddafi. Dat stelde de Amerikaanse senator Ted Cruz. Heeft hij gelijk? Onderzoeksjournalist Ben Swann zocht het uit.

“We hebben gezien hoe politici uit Washington betrokken zijn geweest bij het omverwerpen van regeringen in het Midden-Oosten en de enigen die daar beter van worden zijn de slechteriken,” zei Cruz enige tijd geleden tijdens de talkshow Morning Joe op MSNBC.

Hij zei dat Amerikaanse interventies sinds de start van de Irakoorlog desastreuze gevolgen hebben gehad.

4500 procent

“Waren het Midden-Oosten en de rest van de wereld beter af toen Moammar Gaddafi en Saddam Hoessein aan de macht waren, toen Assad niet hoefde te vechten voor zijn leven in Syrië?” vroeg Cruz. “Zeker weten.”

De senator heeft volgens Swann helemaal gelijk. Het Midden-Oosten was zonder twijfel veiliger onder Gaddafi en Hoessein.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van terrorisme in het Midden-Oosten is tussen 2002 en 2014 gestegen met 4500 procent, aldus de journalist.

Nooit

Voordat Amerika Irak binnenviel in 2003, werden er in het land nooit zelfmoordaanvallen gepleegd. Sinds de invasie zijn er maar liefst 1892 geweest.

Voor de Irakoorlog leefden er ongeveer 1,5 miljoen christenen in Irak. Kort na het uitbreken van de oorlog vluchtten meer dan een miljoen van hen naar Syrië.

Meer oorlog en meer terrorisme

En hoe zit het met Afghanistan? In 2014 doodden opstandelingen 2643 burgers.

In de 14 jaar voor 9/11 is er één zelfmoordaanslag geweest op Pakistaanse bodem. In de 14 jaar na het incident zijn er 486 zelfmoordaanslagen geregistreerd. In landen als Somalië (88), Jemen (85), Libië (29), Nigeria (91) en Syrië (165) is een soortgelijk beeld zichtbaar.

De VS heeft biljoenen dollars gespendeerd aan de oorlogen in Irak en Afghanistan. Het enige wat de oorlog tegen terrorisme de rest van de wereld heeft gebracht is meer oorlog en meer terrorisme, besloot Swann.

[Ben Swann]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gijs meulenmeesters
gijs meulenmeesters
2 jaren geleden

Als het westen zijn eigen niet bemoeit had daar dan hadden wij het veel beter gehad en niet zoveel vluchtelingen, maar ja de NWO beslist. En wij betalen allemaal het gelach.
En dan maar zeggen we hebben goeie presidenten gehad in de VS, maar die zijn er zelf beter op geworden.
Ik hoop dat Trump hier een einde aan maakt.
groetjes Gijs

jolo
jolo
Reactie op  gijs meulenmeesters
2 jaren geleden

Het zal menigeen wel duidelijk zijn, dat de DEEP STATE daar en belangrijke rol gespeeld heeft?

RayOfLight
RayOfLight
2 jaren geleden

Tja dat zijn cijfers he ? De mainstream propaganda machine doet aan ‘feels’ en niet facts.
Het is heel duidelijk dat America (Deepstate) er een zooitje van gemaakt heeft. Deze oorlogen hebben de massale migratie in gang gezet. Alles is een groot plan , of dit ooit nog anders wordt betwijfel ik.

jolo
jolo
Reactie op  RayOfLight
2 jaren geleden

Daarom niet stemmen anders wordt je automatisch medeplichtig verantwoordelijk geacht aan dit misdadig optreden, het hele anti-terreur gebeuren is een hoax, verzinsel!

infootje
infootje
2 jaren geleden

De waanzin stopt pas als elke militair zich houd aan het verdedigen van het eigen land en in geval van een uitzending naar een land waar die niets te zoeken heeft, tegen de opdrachtgever zegt: ” hier heb je m’n wapen, goede reis en veel succes”

Louise
Louise
2 jaren geleden

Natuurlijk waren die culturen beter af met hun eigen dictatoriale Leiders….. Dat is nu verschil in cultuur.
Maar nee hoor Wij het Westen weten alles beter( Westen is Amerika en Europa) ook voor de EU deden we alles wat Amerika wilde….. En nu gaan we langzaam zien dat we er een puinhoop van hebben gemaakt met grote gevolgen..
Wat we ook zien is dat het Westen er niet goed raad mee weet….want ja, er is een nieuw deel van de wereld dat het buiten gewoon doet….. Rusland , China, Iraan, India…..Ook die landen hebben zo hun eigen idee over wat wij Democratie noemen, het vrije westen….. Denk niet dat in China of Rusland het gele hesjes gebeuren daar geaccepteerd wordt…… En Ohh ironie daar kunnen we niet ingrijpen, en die Landen hebben ook aardig wat grondstoffen die we kunnen gebruiken…..Het zogenaamde vrije westen heeft een probleem en de burgers van die Landen zijn het zat, op vele fronten en dit is pas het begin…..Je merkt gewoon dat die zogenaamde elite het niet meer weet, daarom zitten we nu allemaal in de chaos…… Maar misschien komt er iets moois uit, geschiedenis gaat traag, voorlopig moeten de Westerse Landen in eigenhuis eerst eens orde op zaken stellen…….

Djayden
Djayden
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@ Louise,
Je had dictatoriale beter tussen ” ” kunnen zetten, want zo zijn ze door het westen neergezet, als dictators.
De echte dictators zitten in het westen, zoals hier en in de UK, de koningshuizen Us etc.. Ze doen niks voor het volk maar strijken jaarlijks miljardenen op terwijl de bevolking in armoede leeft.
Moammar Gaddafie zorgde goed voor zijn volk, pas getrouwden kregen gratis een huis, gratis zorg etc. en er was nagenoeg geen armoede.
Helaas wilde de goede man zijn eigen gouden dinar uitbrengen als tegenhanger van de petrodollar, deze actie samen met het buiten houden van de centrale bank heeft hem uiteindelijk letterlijk de kop gekost.
Saddam Hoessein was altijd een trouwe bondgenoot van Amerika die zelfs het land heeft bewapend.
Helaas ging de goede man zijn eigen weg en wilde zich losmaken van het juk van het westen.
De rest is historie.
Het moge dus duidelijk zijn wie het grootste uitschot is, dat hier op deze aardkloot rondloopt.

Matt
Matt
2 jaren geleden

Wat nog veel erger is dat is dat , als Amerika weer ergens iemand nodig heeft om de hete kastanjes uit het vuur te halen die dan ook nog eens klaar staan om te helpen.
Ruzie zoeken met Rusland en de Amerikanen denken dat een oorlog boven Europa (via Polen) wordt uitgevochten en ze zelf veilig zitten op hun continent
Nederland geeft Toyota’s en andere goederen aan I.S.. zodat die verder kunnen doen met Syrië te ondermijnen, buiten dat Nederland en België daar met Amerikaanse F16’s bommen gooien die ze van Amerika “gekregen” hebben.
Engeland leverde en levert nog steeds gifgas aan de ‘rebellen’ zodat ze Assad de schuld kunnen geven en de zogenaamde legitimiteit van Amerikaanse troepen in Syrië kunnen aantonen.
Frankrijk stond meteen klaar om Ghadafi naar zijn hemel te blazen zodat ze zijn goudvoorraad konden inpikken als dank voor de moeite van Hitlery Clinton: we came…he died. Het resultaat lees je hierboven.
Nazi Oekraïne word ons nu opgedrongen (lid NAVO en EU) door Amerika (Nuland met 4 milj.) met hun regime change om zo een Amerikaanse voet op de deurmat van Rusland te krijgen.
Tijdje geleden gelezen dat er bij een Amerikaanse basis in Japan iedere dag geprotesteerd wordt tegen de aanwezigheid van zich steeds erger worden misdragingen van Amerikaanse militairen en ze de basis weg willen.
Amerika is niet meer of minder dan een bezettende mogendheid.

Stefan
Stefan
2 jaren geleden

What you focus on increases

frits.
frits.
Reactie op  Stefan
2 jaren geleden

@Stefan what you focus on increases, geld voor je eigen bestaan, maar niet voor de werkelijkheid hier boven beschreven….ik zou zeggen: als je net doet of het niet bestaat ,betekent nog niet dat het er niet is ,alleen in jouw leven bestaat het niet.zo kan je alle problemen in de wereld oplossen …doe net of ze niet bestaan ,dan bestaan ze niet .blleeeww een afschuwelijke New-Age. filosofie.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Gewoon op Zaterdag je Gele hesje aan en zoek de locatie op die jou aanstaat, om gewoon via je aanwezigheid te tonen, dat dit nu nog vredelievend is.

Maar hoelang nog.

Rutop.

janssen
janssen
2 jaren geleden

Die Trump was zo gek nog niet, net voordat hij president werd had hij een interview met ABC op de TV, het is misschien nog te achterhalen. Hij zij b.v.b over Vietnam dat hij het nooit eens geweest is met die oorlog en dat iedereen beter op het strand had kunnen gaan liggen, dan hadden we beter af geweest en dat ze zich ook niet met het Midden Oosten moeten bemoeien, omdat ze wapens leverden aan idioten die elkaar constant naar het leven staan. ( Maar dat Gaddafi op een berg GOUD zat en zijn eigen munt wilde invoeren , vonden de banken niet zo leuk ).

frits.
frits.
Reactie op  janssen
2 jaren geleden

@janssen Helemaal waar alleen heeft hij (Trump) nu met de toestemming van de Democraten te maken ,die van oudsher de agenda van de New-World Order moeten uitvoeren.en al 2 jaar bezig zijn met valse aanvallen om hem van z,n troon te stoten ,wat niet zal lukken .ze beseffen niet dat als ze dat wel lukt ze een burgeroorlog op hun hals halen.

Faya
Faya
2 jaren geleden

We gaan nu eindelijk naar een modern systeem waar de zieke Soros/NWO wetten verboden worden en niemand boven de wet staat.
Trump en zijn team hebben er hard aan gewerkt en met een beetje geluk is dit met kerst al realiteit.

Johanna
Johanna
2 jaren geleden

Door achter Amerika en de NAVO aan te hollen , is onze regering mede schuldig aan de nu bestaande ellende !

x

Check Also

nrc

‘Triest’ vaccinatiespel in NRC wekt wrevel: ‘De makers moeten zich schamen’

Docent Nederlands Kasper Soeters en columniste Renske ...

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x