Buitenland

Desastreuze brand Londen bewust aangestoken. Deze schokkende getuigenverklaring gaat inmiddels viraal op internet

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de nacht van dinsdag op woensdag verspreidde zich razendsnel een enorme brand over de Grenfell Tower, een flatgebouw in Londen.

De brand heeft aan zeker 17 mensen het leven gekost. Een onbekend aantal slachtoffers ligt nog in de zwartgeblakerde flat. Gevreesd wordt dat het dodental sterk zal stijgen.

De politie in Londen is begonnen met een strafrechtelijk onderzoek naar de brand. Een getuige heeft nu geclaimd dat de uitslaande brand ‘geen ongeluk’ was. Zijn getuige is inmiddels viraal gegaan.

Gesticht

Peaky Saku, die op dinsdagavond laat thuiskwam, beweerde dat er brand is gesticht omdat de borough Kensington and Chelsea van het gebouw af wilde en de buurt waarin de flat stond wil opwaarderen.

“Ik kwam rond twee uur ’s nachts aan en zag één vuurstrook,” vertelde hij aan de BBC. “Het leek alsof de brand op dat moment onder controle was.”

“Toen ik bij de flat aankwam stond het bovenste deel in brand en in minder dan een uur stond het grootste gedeelte van het gebouw in lichterlaaie,” voegde hij toe.

Reden

De boze bewoner zei vervolgens: “Ze zeggen dat er een koelkast is ontploft. Daar weet ik niks van, maar ik weet wel dat ze dat gebouw hebben opgeknapt voor 10 miljoen pond.”

“Ze hebben het voorzien van stukken plastic die gemakkelijk vlam vatten omdat ze een reden nodig hadden om deze blokken te kunnen slopen,” vervolgde hij.

“Er zijn twee mogelijkheden; ze kunnen de blokken opwaarderen of tegen de vlakte gooien, dus ik ben er niet zeker van dat het een ongeluk was,” aldus Saku.

Verschrikkelijk

Grenfell Tower, gebouwd in 1974, is in mei gerenoveerd. Het vormt onderdeel van een complex dat voornamelijk uit sociale huurwoningen bestaat. Er wonen vooral Noord-Afrikanen.

“Ze willen ons hier niet,” voegde Saku toe. “Het is verschrikkelijk hoe ze mensen hier behandelen, ongehoord.”

Presentatrice Victoria Derbyshire probeerde Saku te onderbreken, maar hij bleef doorgaan en zei dat de liften ondanks de renovatie nog steeds niet werkten.

[Metro, Yahoo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
5 jaren geleden

verschrikkelijk dit…alleen…de mensen zijn al zo gebrainwashed, dat opeens zowat alles
express is/wordt gedaan, en daarbij heb ik hier mijn twijfels…
Er is wel onzorgvuldigheid, wat betreft veiligheid,
maar het is best heel goed mogelijk dat de oorzaak het een in brand gevlogen koelkast betreft…
de onderzoeken moeten nog beginnen…

de mensen die in deze hel zijn gestikt en verbrand…ja verschrikkelijk, ook voor de nabestaanden…

Amen…

Kees Vermeulen
Kees Vermeulen
5 jaren geleden

Puhhh , dat is nogal een beschuldiging . Dat die kunstofpanelen de brand aanwakkerden waardoor de toren als een recht opstaande lucifer geheel in de brand is gegaan lijkt me wel duidelijk . Maar opzet ? lijkt me te ver gezocht .

Marciano
Marciano
5 jaren geleden

Toen president Hollande kritisch werd naar de E.U. werd Frankrijk op zn knieen gedwongen door allerlei aanslagen en werd frankrijk een soort politie-staat. Datzelfde gebeurt nu in Engeland en het werkt.. Engeland word nu afgeleid van de onderhandelingen en gaat de E.U. waarschijnlijk niet verlaten.

hanniehannie
hanniehannie
5 jaren geleden

vreselijk die brand ,maar wat me opvalt dat het gebouw overeind blijft staan ,
dat was met de twin torens niet het geval ,en geloof ik dat daar explosieven het vreselijke werk hebben gedaan ,
arme mensen die dit mee maken ,hele gezinnen weg ,,wat een verdriet voor de na bestaande ,
wens dat ze goed bij gestaan worden ,, en er recht geschiede !!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x