Homepagina » Buitenland » VS deed wat het kon om terreurgroep IS in Syrische stad te helpen. Hezbollah-leider laat van zich horen op tv
VS deed wat het kon om terreurgroep IS in Syrische stad te helpen. Hezbollah-leider laat van zich horen op tv

VS deed wat het kon om terreurgroep IS in Syrische stad te helpen. Hezbollah-leider laat van zich horen op tv

De VS claimt terrorisme te bestrijden, maar deed er alles aan om IS-strijders in de Syrische plaats Al-Bukamal te helpen. Dat heeft Hezbollah-leider Sayyed Hassan Nasrallah gezegd op tv.

Hij merkte op dat de herovering van Al-Bukamal een grote overwinning op IS is, omdat het de laatste Syrische stad was die nog in handen was van de terreurgroep.

“De VS hielp IS zoveel het maar kon in Al-Bukamal,” merkte de Hezbollah-leider op. “Het [land] viel nog net niet de troepen aan die de plaats heroverden op IS.”

Elektronische oorlogvoering

Nasrallah zei verder dat Amerika luchtsteun bood aan IS-terroristen in Al-Bukamal. “De VS stuurde er drones naartoe en gaf IS nauwkeurige informatie over wat er gebeurde.”

Hij voegde toe dat Amerikaanse troepen zich schuldig maakten aan elektronische oorlogvoering tegen troepen die Bukamal probeerden te bevrijden.

Amerikaanse militairen evacueerden bovendien IS-commandanten zodat ze konden ontsnappen, aldus Nasrallah.

Eenheid

De Hezbollah-leider zei dat zelfs de Turkse president Erdogan de VS heeft beschuldigd van het helpen van IS.

Hij benadrukte dat de herovering van Bukamal heeft geleid tot eenheid binnen Syrië en een einde heeft gemaakt aan het kalifaat van IS in het land.

Na recente overwinningen in Irak en Syrië is de militaire structuur van IS uit elkaar gevallen in de twee landen en hebben Iraakse soldaten de Syrische grens bereikt, aldus Nasrallah.

Foto: Wikimedia Commons

[PressTV]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. LS…

  Naar mate de tijd verstrijkt begint het steeds duidelijker te worden wat voor smeerlappen de Amerikanen zijn. Of zijn ze het altijd geweest en zijn wij, vooral in Nederland en Europa altijd horende doof en ziende blind geweest ? De Europese zogenaamde ontdekkers van Amerika waren tenslotte ook de moordenaars van de oorspronkelijke bewoners: De Noord en Zuid Amerikaanse Indianen. Ook de slavernij is bijna een moderne Amerikaanse uitvinding al is die natuurlijk ook zo oud als de wereld en daarbuiten. De zogenaamde Joden en natuurlijk ook de Christenen voelden zich zo superieur dat ze meenden tot op de dag van vandaag ongestraft hun smerige praktijken te kunnen botvieren… Maar de tijden veranderen en de door Satan aangevoerde pseudo supermachten staan op het punt van instorten… Dat ik dat nog mag meemaken !

  13 likes
  • PS…

   Maar laten we vooral de Israëli niet vergeten die tenslotte de volledige Amerikaanse politiek beheersen en vooral ook Trump en zijn hele familie. ( Kijk vooral eens goed naar de cv van zijn schoonzoon en lees en huiver) Het is de Rothschild Khazarian Mafia die al sinds eeuwen rovend en moordend de dienst uitmaakt over de gehele wereld onder het mom van zielige en de illusie van het uitverkoren volk. Verdiep je ook eens hoe dat zo gekomen is. En opnieuw: Lees en huiver en word wakker !

   8 likes
 2. Wanneer gaan ze nou die Amerikaanse helikopters uit de lucht schieten die daar illegaal zijn en de terroristen steunen?
  Als elke helikopter/drone uit de lucht wordt geschoten vallen ze vanzelf door de mand, ze zijn er immers toch niet?
  Voor represailles hoeft dus ook niemand bang te zijn.

  5 likes
  • Wat mij betreft kunnen we beter spreken van [gevaarlijke groeperingen] waar Poetin eerder over sprak.
   Waar Amerikaanse elite bij betrokken is, niet allemaal. Wat we zeker weten is dat een aantal geheime genootschappen waaronder, de Orde van Skull and Bones 322, er deel van uitmaakt, naast een paar invloedrijke zionistische bewegingen.

   Een aantal groeperingen forceren en ontregelen dus de boel in de wereld. Zijn hier schuldig aan en de opzet loopt meestal via gerenommeerde Denktanks als de CFR, de Atlantic Council, en het Brookings institute, waarvan veel invloed word uitgeoefend in Washington DC, en de mainstream media. En zodoende werd de wereld bekend met uitgedachte oneliners als ‘Peace and Justice’, ‘War against Drugs’, ‘War against Terror’ enz.. Het gros komt van dergelijke Denktanks vandaan. Deze [gevaarlijke groeperingen] werkten vaak mee aan verborgen agenda’s om de één of andere reden. Daarnaast gaat de onderzoekswereld er vanuit dat deze groeperingen betrokken zijn bij processen voor de realisatie van een te vormen Nieuwe Wereld Orde.

   Laten we daarnaast Saudi Arabië niet vergeten als meewerkende groep van dit kabaal! Saudi Arabië heeft zo’n beetje alle oorlogen die de Amerikaanse denktank, ”Project of the New American Century” (PNAC) op zijn agenda had staan meegeholpen uit te voeren door haar grond beschikbaar te stellen, militaire ondersteuning te verlenen, of te financieren. Duidelijk word ook dat de zogenaamde War on Drugs, en War and Terror, in de praktijk maar heel weinig prioriteit kende! Dat gedeelte was dan ook meer bedoeld voor de Buhne! Het was deze groeperingen namelijk werkelijk te doen voor geopolitieke beweegredenen, met name het consolideren van olie en het gas in de landen die ze via de mainstream media gedemoniseerd hadden om de westerse publieke opinie voor zich te winnen (de bühne). Als het volk er eenmaal achter staat kan immers het belastinggeld van de mensen gebruikt worden voor de oorlog die ze zelf uitgestippeld hadden. Deze groeperingen betaalden hun oorlog dan ook nooit zelf maar profiteerden er des te meer van.

   Link: General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years…
   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   Na de valse inval in Irak en Afghanistan, en met de PNAC agenda was vervolgens. Somalië, Sudan en Libië aan de beurt. Daarnaast stonden Libanon, en Syrië, op de lijst om uiteen gereten te worden, een oorlog die waarschijnlijk niet zo is afgelopen als ze graag hadden gezien. Dit dankzij het optreden van Rusland, maar de agenda van de NWO gaat door. Het land die namelijk als laatste op de lijst van PNAC stond word weer genoemd om aangevallen te worden, en dat is Iran.

   Deze keer is het niet Israël maar Saoedi Arabië die weer een naam tot beest vernoemd. En zo lijken deze groeperingen elkaar af te wisselen waarna ze meestal elkaars geluid meteen versterken om het zogenaamde probleem serieuzer te doen over laten komen. Ik verwacht binnenkort dan ook Benjamin Netanyahu, hetzij Juncker vanuit Brussel, of Donald Trump, voor de camera die vervolg stappen propageert als een VN embargo, en noem maar op. Gewoon omdat Iran levensgevaarlijk is terwijl in werkelijkheid dit land niemand heeft aangevallen of dat van plan zou zijn. Een spel zoals de gevaarlijke groeperingen het eigenlijk altijd gespeeld hebben.

   Tot slot nog even terug naar de betrokken groep Saudi Arabië, het land waar vorige week nog over werd gezegd dat de nieuwe kroonprins Salman schoon schip gaat maken met het verleden door onder meer de corruptie binnen de eigen gelederen, het Arabische koningshuis, aan te pakken. Saudi Arabië is tegelijkertijd een land met zoveel tegenstrijdigheden van westerse normen en waarden, dat normaal gesproken de VN lang geleden al streng had moeten ingrijpen om geen zaken meer te mogen doen met dit land. Echter het tegenovergestelde is waar en hier klopt dus iets niet! Namelijk dat we dus te maken hebben met groeperingen die andere landen demoniseren maar in feite behoren ze zelf tot de doelgroep om aangepakt te worden wegens terreur en haat zaaien. Ze doen immers niet anders.

   Poetin gaf dit probleem aan zonder namen te noemen maar iedereen begreep de boodschap! Eerder stelde premier Xi Jinping iets soortgelijks door te stellen dat andere landen (doelende op de koers van deze groeperingen) zich niet rechtstreeks zouden moeten bemoeien met het binnenlandse beleid en haar problemen van anderen landen.

   Onze zogenaamde betrouwbare Nederlandse nieuwsbron, het ANP, en het NOS Journaal, meldt vandaag overigens het volgende;

   ”De Saudische kroonprins Salman noemt Irans geestelijk leider Khamenei in een interview met The New York Times “de nieuwe Hitler van het Midden-Oosten”. Hij voegt eraan toe dat Europa geleerd heeft dat appeasement (toenadering) niet werkt. “We willen niet dat de nieuwe Hitler in het Midden-Oosten herhaalt wat er in Europa gebeurde.” Ook zegt Salman dat Saudi-Arabië ervoor zal zorgen dat een eventueel conflict tussen de twee landen “uitgevochten zal worden in Iran”. De spanningen tussen
   beide landen lopen de laatste tijd hoog op. Ze staan onder meer tegenover elkaar in Jemen, Syrië en Libanon.”

   Daar gaan we weer. Volg het spoor van het geld en de pijpleidingen zou ik zeggen. Want denk maar niet dat het deze gevaarlijke groeperingen te doen is om mensenrechten, al spelen ze er wel hun troefkaarten mee uit. Ze misbruiken het want het gros wat met de aangestoken oorlogen werd weggevaagd waren onschuldig.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...