Buitenland

Hongaarse premier vergelijkt EU met Hitlers plannen voor wereldheerschappij

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!

Het Europese eenwordingsproject kan worden vergeleken met de plannen van Adolf Hitler voor wereldheerschappij. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban gezegd.

Al sinds het einde van het Romeinse Rijk zijn er pogingen gedaan om het rijk te herstellen, zei Orban vrijdag in de stad Veszprem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Vandaag is niet anders

“Byzantium, Karel de Grote, Otto, Napoleon en Hitler, ze droomden allemaal, elk op een andere basis, van Europese eenheid. Vandaag is niet anders,” zei de Hongaarse premier.

“Onafhankelijk nationaal bestaan en het idee van het rijk zijn tegelijkertijd aanwezig, de nationale cultuur en de Europese waarden, soevereiniteit en, zoals ze het in Brussel zeggen, een steeds hechtere unie,” vervolgde hij.

Orban heeft al vaak hard uitgehaald naar de ‘Brusselse bureaucraten’ en vergeleek de Europese Unie eerder met de voormalige Sovjet-Unie.

Vertrek uit de EU

Vorig jaar zinspeelde hij voor het eerst op een mogelijk vertrek van zijn land uit de EU. Hij deed dat tijdens een speech in hoofdstad Boedapest.

Orban zei dat de EU ‘een heilige oorlog, een jihad voert’ in naam van de rechtsstaat. Hij voegde toe dat Hongarije ‘niet als West-Europa wil worden’. Zonder tolerantie is het niet langer mogelijk op een gemeenschappelijk pad verder te gaan, benadrukte de premier.

4.9 269 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem H
Willem H
11 maanden geleden

Helemaal mee eens….

Joop
Joop
11 maanden geleden

Top deze man heeft gelijk weg met die nazi’s van Europa en Rutte en co laat volken hun cultuur houden.

Ronald
Ronald
11 maanden geleden

Hey, iemand die zn verstand gebruikt. Heel eigenaardig

B.watervogel
B.watervogel
11 maanden geleden

Victor Orban heeft gelijk wat ie zegt over hitler maar pogingen om het te herstellen heeft de eu niet. Ze slopen het tot de laatste zandkorrel en van herstel kan je niet praten als je ziet en hoort wat ze van plan zijn. Dus “herstellen lijkt mij niet op zijn plaats”.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x