Homepagina » Bewustzijn » De kracht van gedachten: Nep-chemotherapie zorgt bij 30 procent van de mensen voor haaruitval
De kracht van gedachten: Nep-chemotherapie zorgt bij 30 procent van de mensen voor haaruitval

De kracht van gedachten: Nep-chemotherapie zorgt bij 30 procent van de mensen voor haaruitval

Het World Journal of Surgery berichtte in 1983 over een opmerkelijk medisch experiment. Een groep van 411 kankerpatiënten kreeg te horen dat ze hun haar zouden verliezen omdat ze een nieuwe vorm van chemotherapie zouden ondergaan. Ook zouden ze braakneigingen krijgen.

Een aantal patiënten kreeg echter een placebo toegediend. Meer dan een derde van de mensen die een nepmiddel kregen, had toch last van haaruitval. Meer dan de helft (56 procent) van deze groep kreeg braakneigingen.

Het tegenovergestelde gebeurde ook: kinderen die chemotherapie ondergingen terwijl ze dachten dat het haargroeimiddelen waren, verloren hun haar tijdens de behandeling niet. Zowel positief als negatief denken kan dus ingrijpende gevolgen hebben.

Judith Turner van de Universiteit van Washington in Seattle zei dat placebo’s in 70 procent van de gevallen een effectief geneesmiddel waren voor rugpijn. Uit onderzoek naar astmapatiënten bleek dat met water gevulde inhalatoren de luchtwegen deden uitzetten.

Gary Tuerack van Total Success probeert aan de hand van deze voorbeelden het belang van positief denken te onderstrepen. Je mentale vermogens kun je met bepaalde verwachtingen of gedachten vergroten, maar ook verkleinen, zo zegt hij.

[Express]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Liquid
Liquid
6 jaren geleden

Het zgn. nocebo effect. De negatieve versie van het placebo effect. Verklaart tevens waarom mensen die geloven in voodoo zich ziek gaan voelen, maar ook dat mensen zich ziek wanen door bepaalde vormen van bewezen ongevaarlijke straling.

tim
tim
6 jaren geleden

Wow!

De meeste van ons hier zullen deze mechanismen al reeds kennen maar is nog steeds super vet om zo onomstotelijk in een experiment te zien uitgebeeld…

“makes you wonder….. if thoughts… “

Boppie
Boppie
6 jaren geleden

Mijn persoonlijke mening 🙂

Voor mij klopt het zo en werkt het ook zo. Ik luister heel graag naar Mantra’s van o.a. Deva Premal. Alhoewel ik geen snars van deze taal versta of begrijp voel ik mij bij die muziek supergoed en wanneer ik het regelmatig luister verlopen mijn dagen bijzonder positief en wonderlijk.
Wat blijkt, de mantra’s gaan over geluk, liefde, zelfwaardering etc. Hoe dan ook, de energie/tekst die deze muziek in zich draagt bereikt blijkbaar mijn onderbewustzijn en het doet iets met me. Prachtig!!

Ik was vorige week bij de kringloopwinkel en stuitte op het boek van Dr. Joseph Murphy, de kracht in jezelf. De eerste druk komt uit 1982 en deze man schrijft precies hoe dat voor mij voelt.

Gedachten zijn zo krachtig en de mens is zo krachtig, prachtig mooi.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Placebo- en nocebo-effect bewijzen dat het lichaam nagenoeg overal toe in staat is. Er is niemand die een ander kan genezen, genezing komt altijd vanuit de persoon zelf. Al wat nodig is, zijn de juiste omstandigheden en soms een zetje in de goede richting.

x

Check Also

channeling

Waarom is in het NU zijn zo belangrijk? – Channeling 13-01-2022

Welkom, welkom, lief mens, wat fijn om ...

pfizer

Volle goedkeuring Pfizer-prik is ‘onwettig’, Amerikaanse medicijnwaakhond ‘begaat misdaden’

De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA heeft het coronavaccin ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

7
0
We lezen graag je reactie!x