Homepagina » Archeologie » Is dit een 300 miljoen jaar oude schroef?
zeelelies-crinoid

Is dit een 300 miljoen jaar oude schroef?

Een stuk rots met daarin een voorwerp dat op een schroef lijkt, houdt mensen al sinds de jaren negentig bezig. Russische onderzoekers denken dat het ongewone voorwerp 300 miljoen jaar oud is. Volgens sommigen is het mogelijk bewijs voor een hoogontwikkelde beschaving. Anderen zeggen dat het door aliens is gemaakt.

Experts zijn van mening dat de ‘schroef’ een gefossiliseerd zeedier is. De ‘schroef’ werd ontdekt toen in het gebied rond de Russische stad Kaloega onderzoek werd verricht na de inslag van een asteroïde, meldt Ancient Code.

Is dit een 300 miljoen jaar oude schroef?

‘Schroef’ in een stuk steen

De ‘schroef’ is enkele centimeters lang en werd gevonden door de Kosmopoisk Groep, een paranormaal onderzoeksteam. Zij beweren na het maken van röntgenfoto’s dat de steen tussen de 300 en 320 miljoen jaar oud is en dat er nog een tweede verborgen ‘schroef’ in de steen zit.

De Kosmopoisk Groep heeft verder geen gedetailleerde informatie over het voorwerp gegeven, zoals bijvoorbeeld waaruit de ‘schroef’ bestaat. De groep organiseert expedities naar plekken waarvan wordt beweerd dat er buitenaardse activiteit is waargenomen.

Experts die foto’s van de steen hebben bestudeerd, zeggen dat de ‘schroef’ bestaat uit de resten van een zeelelie (foto boven), een stekelhuidig dier dat in de zee leeft. Tot het einde van de 19e eeuw werden ze nog beschouwd als uitgestorven groep. Tijdens de Challenger-expeditie (1873-76) werden de eerste levende zeelelies uit de diepte opgedregd.

Zeelelies komen al bijna 500 miljoen jaar voor en worden wel beschouwd als levend fossiel. Er zijn in totaal zo’n 5000 uitgestorven soorten benoemd. Vandaag de dag zijn er nog 600 soorten in leven.

Volgens sommige theorieën is de ‘schroef’ een restant van een oude technologie, wat erop zou wijzen dat aliens miljoenen jaren geleden op aarde leefden en dat onze voorouders veel verder ontwikkeld waren dan we denken.

[MailOnline]


Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Het kan ook zijn dat de mensheid die schroeven heeft gemaakt en daarna is alles weggevaagd door iets. En nu zijn we weer waar we eens waren.

  18 likes
  • ik vind het amusant dat elke keer als iets versteend word terug gevonden er altijd automatisch vanuit gegaan word dat het miljoenen jaren oud is, terwijl er toch best wel duidelijk bewezen is dat dingen in heel korte tijd kunnen worden versteend door minder van een super sterk gedeoxideerde omgeving.

   Er zijn versteende schoenafdrukken en nog veel meer vreemde moderne objecten die volledig versteend zijn op een natuurlijke wijze.

   4 likes
   • Arwijn, het is leuk dat je het zo uitlegt, het wordt natuurlijk een ander verhaal is het in oude steenlagen wordt gevonden en dat is meestal het geval.

    5 likes
    • En hoe weet je zeker hou ‘oud’ die steenlagen zijn? Tot nu toe is de aanname van de leeftijd gebaseerd op pure theorie en cirkel redeneringen waarbij het constant draaid om de aanname van leeftijd van 1 of andere factor. Carbon Dating bijvoorbeeld werkt er niet op.
     Ik zeg niet dat de aarde maar een paar duizend jaar oud is hoor, maar wat ik wel zeg is dat steenlagen, en versteende fosielen helemaal NIKS zeggen over leeftijd van de aarde of de versteende objecten.

     2 likes
     • Dat carbon dating niet zuiver is, weet ik ook wel. Maar door het schuiven van de tektonische platen waardoor steenlagen op en neer worden gedrukt kun je een aardige indicatie maken. Ook sedimentlagen kunnen worden gebruikt ter indicatie. Artefacten worden zowel boven als diep onder de grond gevonden.
      Dus met een beetje gezond verstand kun je ver komen om een globale tijdsberekening te maken.

      7 likes
   • Ja, “De schroef” staat op losse schroeven!
    300 milj. jaar. kan niet.
    De huidige aarde is nog geen 25 miljoen jaren oud en zal niet nog eens 25 miljoen bestaan, ze heeft dan al haar missie volbracht! Tenslotte is zij een levend wezen met een eigen proces. Met een eigen karma en metamorfoses van zijn en aanzijn.
    Iets buitenaards kan die zg.schroef best zijn maar dat kon pas nadat de maan uit de aarde is gegaan. En dat is zo lang nog niet geleden.
    Nadat de maan de aarde is ontstegen kwamen er van allerlei planeten wezens uit de ruimte naar de aarde, voordat de maan eruit was, was ze gewoon te heet en vulkanisch nog.

    1 likes
  • Een smeltkroes van ijzeren veren? of zoals die andere afbeelding een eeuwen oude duimschroef om te martelen.
   Even de duimschroeven aandraaien?

   0 likes
 2. Een schroef is taps dus dat lijkt het me niet te zijn. En omdat iets ouder is dan zoveel miljoen jaar hoeven het niet gelijk aliens te zijn. Zo zie je hoe lineair er nog steeds gedacht wordt, dat we vanuit de grotten komen en alles daarvoor een vaag onbekend gebied is waarbij cultuur van buitenaf moet zijn gekomen.

  We zijn het gewoon zelf geweest, in een van de vele cycli waarin we dit verhaal van leren en vergeten op dezelfde manier hebben doorlopen als nu, volgens het ritme van de yuga’s.

  3 likes
  • Even corrigeren, houtschroeven zijn taps maar draadstangen of bouten niet. Voor mij lijkt het eerder op gesneden salami uit een vorige beschaving die versteend is en als zodanig als fossiel bewaard.

   4 likes
  • beste Marcel, op bovenstaande foto zie je niet een tapse schroef maar een bout, zonder zichtbare moer, en aan de afmeting te zien is het waarschijnlijk M8 draad geschikt voor sleutel 17. Op de rechterkant van de foto zie je 2 delen van de zeskant van de bout. Kan volgens mij hooguit 150 jaar oud zijn. Tapse schroeven worden gebruikt als zelftappers (schroeven die zelf hun draad tappen bij het indraaien)

   2 likes
   • Helaas, het is geen bout, noch schroef. Ik zie namelijk dat deze ‘zgn’ bout geen spoed heeft.
    Je kunt dus blijven draaien tot je een ons weegt, maar geen moer zul je er op krijgen.
    Het zijn nl individuele ringen, bij deze is het dus iets anders, of gewoon het zeedier, maar absoluut geen bout!!!

    2 likes
   • Beste Matt, ook aan jou, ik zei “schroef” omdat dat in het artikel werd gezegd. Richt je opmerking aan de schrijver van dat artikel, niet aan mij. Nog meer mensen? Djiezus.

    0 likes
 3. Het kan ook een item zijn geweest uit een periode zoals Lemurië of Atlantis.

  Sommigen gaan er nog steeds van uit dat verhalen over dit soort perioden vooral op een op hol geslagen fantasie berusten, maar oude beschavingen kunnen wel degelijk bestaan hebben. Het feit dat we ons er vrijwel niks over kunnen herinneren kan veroorzaakt zijn doordat dergelijke beschavingen door een nogal gebrekkige moraal of externe factoren zoals meteorietinslagen of buitenaardse interventie ten onder zijn gegaan.

  Als we eerlijk zijn zien we die gebrekkige moraal nu ook. En als je dat combineert met technologische vooruitgang zoals Large Hadron Colliders, gen-technologie, anti-zwaartekracht, Hutchinson-effect, vrije energie, weermanipulatie of andere exotische technologieën, die zowel voor positieve als negatieve doelen kunnen worden ingezet, is het niet uit te sluiten dat we ook nu weer aan de vooravond staan van ofwel een instorting van het systeem of we staan juist op het punt om de oude beschavingen te overstijgen en door te breken naar een nieuwe samenleving “4.0”. Laten we maar hopen dit het laatste het geval is zonder dat we daarbij al te veel kleerscheuren oplopen.

  7 likes
 4. Het is gewoon een fossiel van dat beestje of zo.
  Het kan geen schroef zijn want dan komt onze hele geschiedenis en geloof in de war, vooral uit digitaal oogpunt dat we in een software wereld(matrix) leven bestuurd door (God) heeft dit helemaal geen zin.
  Dan gaat die theorie niet meer op.

  8 likes
 5. Is het dan zo moeilijk voor wetenschappers om het verschil te zien tussen een stuk metaal en een gefossileerd zeedier?? Vreemd.

  4 likes
 6. Gewoon ff googlen op “tube worm fossils” of “crinoid fossils” 🙂

  4 likes
 7. Curly fries…

  2 likes
 8. Hadden ze in die tijd al schroeven joh.

  1 likes
 9. Koop ze toch liever bij de Hubo..

  1 likes
 10. Gele Lis heeft van nature een voortplanting zoals deze…Waarom waren er geen plantjes zoals zij those days?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

Komt het grootste schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht? Overstock-directeur opent aanval op Deep State

Komt het grootste schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht? Overstock-directeur opent aanval op Deep State

Directeur van de Amerikaanse webwinkel Overstock Patrick ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.