Natuur en Milieu

Donkere zuil vastgelegd op strand in Florida

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mike Weight liep afgelopen week langs een strand bij de Tampabaai, een natuurlijke baai aan de westkust van Florida, toen hij iets vreemds zag.

Aan de blauwe lucht werd een donkere zuil zichtbaar, die vanuit een wolk in de Golf van Mexico leek neer te dalen.

Hij dacht eerst dat het een optische illusie was, omdat het verschijnsel in eerste instantie leek op een donkere vlek aan de hemel. Eenmaal dichterbij gekomen dacht Weight aan een waterhoos, maar ook die theorie ging niet op omdat de trechtervormige slurf ontbrak.

Een lokale meteoroloog kon ook niet vertellen wat de herkomst van de donkere zuil was. Hij liet de foto’s zien aan andere weerdeskundigen.

Donkere zuil vastgelegd op strand in Florida

Eén van de experts reageerde: “Het zou de schaduw van een condensspoor kunnen zijn, de sporen die worden achtergelaten door vliegtuigen.” Het is mogelijk dat de contrail werd verhuld door de wolken, aldus de meteoroloog.

In het geval van een schaduw moeten de omstandigheden precies goed zijn geweest. Niemand kan met zekerheid zeggen wat Weight vorige week heeft gezien. Wat kan het zijn geweest?

Bron: Tampabay.com Foto: Mike Weight

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BuJah
BuJah
9 jaren geleden

Blessings

glis
glis
9 jaren geleden

niets bijzonders ik zie dit verschijnsel regelmatig de donkere zuil loopt vaak vooruit bij vliegtuigen condence strepen die passeren het lijkt dan net of het vliegtuig het donkere pad van de zuil volgt

André
André
9 jaren geleden

Sjongejonge, dit is de meest zwakzinnige post ooit. Is het één april ofzo? Dit is natuurlijk overduidelijk een waterhoos. Zie ze hier in Thailand zo vaak. Ze “zwengelen” dus je moet wel een beetje goed timen om zo’n rechte op de foto te krijgen.

Mysterie opgelost. Geen dank.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Zoiets heb ik ook wel eens gezien. Net tegen de schemer aan. Ligt er maar net aan hoe het licht valt. En dan is het inderdaad een con- of chemtrail.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x