Het Complot

Dood journalist Joris Demmink-artikelen “niet in de haak”

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse journalist Fred de Brouwer, die in 2003 de eerste artikelen schreef over de van misbruik verdachte oud-topambtenaar Joris Demmink, is vrijdagavond overleden na een verkeersongeluk in de buurt van zijn woonplaats Chonburi in Thailand. De broer van De Brouwer heeft het gevoel dat er iets niet in de haak is.

Kort na de publicaties over de oud-topambtenaar emigreerde Fred de Brouwer naar Thailand, omdat hij zich in Nederland niet meer thuis zou voelen. De afgelopen week had de journalist veelvuldig contact met Nederlandse collega’s over de zaak Demmink, waaronder met verslaggevers van De Telegraaf. “Dit ongeval zou aanleiding moeten zijn om de zaak Demmink nog eens extra onder de loep te nemen,” zegt René de Brouwer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De afgelopen week vonden bij de rechtbank in Utrecht getuigenverhoren plaats in de zaak Demmink. Stichting De Roestige Spijker mag getuigen horen in een civiele procedure tegen Demmink, die al jaren in verband wordt gebracht met pedofilie. De stichting wil een documentaire openbaar maken over de zaak, waarin de gepensioneerde ambtenaar ervan wordt beschuldigd meerdere minderjarige jongens seksueel te hebben misbruikt. De film is gemaakt door de Amerikaanse organisatie Rebecca Project for Human Rights. Demmink eist een verbod. De getuigen moeten nu het belang van de film aantonen.

Journalist Fred de Brouwer kwam vrijdagavond te overlijden nadat hij met zijn scooter was gevallen en werd overreden. Getuigen zetten vraagtekens bij het ongeval, omdat de auto die De Brouwer overreed volgens hen ruim de mogelijkheid had om hem te ontwijken. Het is nog onduidelijk of de chauffeur van de auto door de Thaise politie is aangehouden.

De Brouwer was in 2003 auteur van de eerste artikelen in de GayKrant en Panorama over Joris Demmink, voormalig secretaris-generaal (SG) van Justitie. De documentaire van stichting De Roestige Spijker is hieronder te bekijken. De stichting wil op voorhand bewijs verzamelen voor het geval Demmink een juridische procedure tegen de stichting wil starten. De Roestige Spijker heeft de rechten verworven van de documentaire Dutch Injustice en zegt van plan te zijn deze ook in Nederland te verspreiden.

[Novum, Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
just true
just true
10 jaren geleden

dat is de Zoveelste al in de rij-Anker, chauffeur en allerrlei andere accidenten

Tikal
Tikal
10 jaren geleden

toch jammer dat het gros van de mensen vroeger te weinig “connect the dots” heeft gespeeld. Anders was dit toch voor iedereen zo klaar als een klontje…

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Die Demmink deugd voor geen nanometer, hij maakt de zieltjes van jonge kinderen kapot door ze seksueel te misbruiken; hij moet berecht worden, maar ja daar zal het systeem wel weer te corrupt voor zijn en om hem te berechten.

Danny
Danny
10 jaren geleden

Het word hoog tijd dat wij de mensen opkomen voor al het leed wat deze smeerlap teweeg brengt.Er is geen god of buitenaardsen die dit voor ons doen het gaat net zo lang door tot dat wij de mensen dit stoppen.Wij moeten een eigen blackwater creeeren!!!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x