Homepagina » Propaganda » Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toe
Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toe

Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toe

Het boek Gekochte Journalisten van Udo Ulfkotte is beschikbaar in Nederland. Dit boek kwam in september 2014 al uit in Duitsland en veroorzaakte enorme schokgolven.

De mate waarin de Duitse media bleken te zijn gekocht door allerlei schaduwinstellingen van de CIA en de Duitse geheime dienst (BND) om met pro-Amerikaanse en anti-Russische berichtgeving te komen en daarvoor nieuws te verdraaien of het gewoonweg zelf te verzinnen, werd tot dan toe slechts door weinigen geloofd.

Toen Ulfkotte’s boek verscheen, veranderde dit op slag. De bezoekersaantallen van Duitse media-websites zakten dan ook dramatisch in elkaar en de abonneecijfers raakten in een vrije val die nog lang niet is gestopt.

Verzweeg

Duitsers haakten massaal af bij hun mainstream media. Veel Duitse kranten, waaronder het door Ulfkotte bekritiseerde Bild, maakten in 2014 en ’15 een verlies van honderden miljoenen euro’s en staan inmiddels op omvallen.

Het onderwerp van Ulfkotte’s kritiek, de media, deed zelf badinerend over Ulfkotte’s boek en in Nederland verzweeg men het gewoonweg. Ulfkotte zou ‘de zaak flink overdreven hebben’, was de communis opinio van de gekochte journalisten.

Maar toen ook de Oekraïne-crisis, vluchtelingencrisis en het geweld van asielzoekers duidelijk maakten hoezeer hij gelijk heeft, draaide de stemming ook in de media. Der Spiegel begon als eerste bij te draaien.

Niet neutraal

Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toeEn ook verschillende Duitse top-journalisten hebben toegegeven dat de regering rechtstreeks bepaalt wat er in het nieuws komt en wat niet. Asielzoekergeweld en de kosten van de immigratiecrisis mochten niet in het nieuws komen.

Maanden achtereen stond Ulfkotte’s onthullende boek op de eerste plaats van een heel aantal bestsellerlijsten, waaronder die van Amazon en Der Spiegel.

Ulfkotte doet een boekje open over de invloed van de geheime diensten op de grote media in Duitsland. En dan met name via de Atlantische connectie. De media blijken volstrekt niet neutraal te zijn en hun eenzijdige positie wordt op veel manieren gekocht.

Door en door corrupt

Zelf werd hij veelvuldig gesmeerd door geheime diensten en door politici. Hij was door en door corrupt en zag het bij vele anderen ook gebeuren. Zij werden stuk voor stuk opgenomen in de netwerken van Amerikaanse elite-organisaties, zoals Atlantik-Brücke, de Trilaterale Commissie, German Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Institut für Europäische Politik. Ook verschillende Nederlandse top-journalisten zijn lid van een aantal van deze netwerken.

Ulfkotte laat met een duizelingwekkend aantal voorbeelden zien hoe politici en media een wel heel eenzijdige en pro-Amerikaanse visie op de wereld in de media verkondigen en alle gebeurtenissen. De lijn tussen journalisten en propagandisten blijkt maar heel dun te zijn.

Udo Ulfkotte (1960) werkte 17 jaar bij de Frankfurter Allgemeine Zeiting. Hij bouwde naam op met bestsellers over multiculturaliteit, de islam, de EU, geheime diensten en de media.

Het boek ‘Gekochte Journalisten: hoe politici, geheime diensten en de financiële elite onze massamedia aansturen’ is hier verkrijgbaar.Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Daar heb ik het boek niet voor nodig. Ik heb de M.S.M. al lang geleden de rug toegekeerd. Ik neem geen letter meer serieus van al wat ze te melden hebben. Als ze zeggen dat ik naar links moet kijken kijk ik rechts want in een dergelijk voorval is links met zekerheid niets van belang te ontdekken. Draai alles 180 graden om en je zit het dichtst bij de waarheid. Dat is hoe je het kompas het best kunt gebruiken anders loop je geheid op de klippen met dat misleidend en omgekochte tuig.

  63 likes
 2. Ridder van de scheve tafel

  @exegese misleidend en omgekochte tuig,daar lopen er ook genoeg van rond in de alternatieve mediawereld.

  9 likes
  • @Ridder van de scheve tafel, ik ben er van overtuigd wat je schrijft. De Duivel is niet lui en 24/7 aan het werk, hij infiltreert overal en nagenoeg ongemerkt doch hij valt altijd vroeg of laat door de mand. Dit komt omdat hij Hij geen gevoel heeft, geen empathie, geen creativiteit, geen Goddelijke vonk zoals wij dat wel hebben. Daarom kan Hij nooit voor heel lang zijn masker op houden, dat zijn de momenten dat zijn trollen en de gehersenspoelde zombies Zijn belangen moeten gaan verdedigen, en dat gebeurt ook volop. Maar ook deze vallen weer door de mand en zo ruimen wij de leugens en onrecht langzaam maar zeker op, maar we moeten wel heel goed opletten, en op blijven letten.

   13 likes
 3. Ik hoop dat er nu ook Nederlandse journalisten dapper genoeg zijn om hun mond open te doen. Zij moeten zich realiseren dat zij indirect ook verantwoordelijk zijn voor honderdduizenden doden wanneer zij geen onderzoek doen en klakkeloos de corrupte Unaaitmesteeds pers na-papegaaien omdat zij weer bommen op onschuldige burgers willen gooien. In opdracht van de psychopaten van Wall street. Je kan nu toch niet meer zo onwetend zijn dat Israël en de US de terroristen van de wereld zijn? (en als je het wel weet en je praat/schrijft er niet over, dan heb je zelf bloed aan je handen!)

  11 likes
 4. Ik heb het boek besteld en ben benieuwd of het ook werkelijk wat is.

  De gangbare nieuwsbronnen zijn om te kotsen die situatie is in landen buiten het Westen minstens net zo erg. De vraag is natuurlijk hoe dit fenomeen te doorbreken is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

spaargeld

Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente ...

kraanwater

Kraanwater niet zo veilig als gedacht: vele duizenden kankergevallen in de EU. Loopt u gevaar?

Een chemische stof in kraanwater veroorzaakt in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.