Propaganda

Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toe

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het boek Gekochte Journalisten van Udo Ulfkotte is beschikbaar in Nederland. Dit boek kwam in september 2014 al uit in Duitsland en veroorzaakte enorme schokgolven.

De mate waarin de Duitse media bleken te zijn gekocht door allerlei schaduwinstellingen van de CIA en de Duitse geheime dienst (BND) om met pro-Amerikaanse en anti-Russische berichtgeving te komen en daarvoor nieuws te verdraaien of het gewoonweg zelf te verzinnen, werd tot dan toe slechts door weinigen geloofd.

Toen Ulfkotte’s boek verscheen, veranderde dit op slag. De bezoekersaantallen van Duitse media-websites zakten dan ook dramatisch in elkaar en de abonneecijfers raakten in een vrije val die nog lang niet is gestopt.

Verzweeg

Duitsers haakten massaal af bij hun mainstream media. Veel Duitse kranten, waaronder het door Ulfkotte bekritiseerde Bild, maakten in 2014 en ’15 een verlies van honderden miljoenen euro’s en staan inmiddels op omvallen.

Het onderwerp van Ulfkotte’s kritiek, de media, deed zelf badinerend over Ulfkotte’s boek en in Nederland verzweeg men het gewoonweg. Ulfkotte zou ‘de zaak flink overdreven hebben’, was de communis opinio van de gekochte journalisten.

Maar toen ook de Oekraïne-crisis, vluchtelingencrisis en het geweld van asielzoekers duidelijk maakten hoezeer hij gelijk heeft, draaide de stemming ook in de media. Der Spiegel begon als eerste bij te draaien.

Niet neutraal

Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toeEn ook verschillende Duitse top-journalisten hebben toegegeven dat de regering rechtstreeks bepaalt wat er in het nieuws komt en wat niet. Asielzoekergeweld en de kosten van de immigratiecrisis mochten niet in het nieuws komen.

Maanden achtereen stond Ulfkotte’s onthullende boek op de eerste plaats van een heel aantal bestsellerlijsten, waaronder die van Amazon en Der Spiegel.

Ulfkotte doet een boekje open over de invloed van de geheime diensten op de grote media in Duitsland. En dan met name via de Atlantische connectie. De media blijken volstrekt niet neutraal te zijn en hun eenzijdige positie wordt op veel manieren gekocht.

Door en door corrupt

Zelf werd hij veelvuldig gesmeerd door geheime diensten en door politici. Hij was door en door corrupt en zag het bij vele anderen ook gebeuren. Zij werden stuk voor stuk opgenomen in de netwerken van Amerikaanse elite-organisaties, zoals Atlantik-Brücke, de Trilaterale Commissie, German Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Institut für Europäische Politik. Ook verschillende Nederlandse top-journalisten zijn lid van een aantal van deze netwerken.

Ulfkotte laat met een duizelingwekkend aantal voorbeelden zien hoe politici en media een wel heel eenzijdige en pro-Amerikaanse visie op de wereld in de media verkondigen en alle gebeurtenissen. De lijn tussen journalisten en propagandisten blijkt maar heel dun te zijn.

Udo Ulfkotte (1960) werkte 17 jaar bij de Frankfurter Allgemeine Zeiting. Hij bouwde naam op met bestsellers over multiculturaliteit, de islam, de EU, geheime diensten en de media.

Het boek ‘Gekochte Journalisten: hoe politici, geheime diensten en de financiële elite onze massamedia aansturen’ is hier verkrijgbaar.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
5 jaren geleden

Daar heb ik het boek niet voor nodig. Ik heb de M.S.M. al lang geleden de rug toegekeerd. Ik neem geen letter meer serieus van al wat ze te melden hebben. Als ze zeggen dat ik naar links moet kijken kijk ik rechts want in een dergelijk voorval is links met zekerheid niets van belang te ontdekken. Draai alles 180 graden om en je zit het dichtst bij de waarheid. Dat is hoe je het kompas het best kunt gebruiken anders loop je geheid op de klippen met dat misleidend en omgekochte tuig.

Ridder van de scheve tafel
Ridder van de scheve tafel
5 jaren geleden

@exegese misleidend en omgekochte tuig,daar lopen er ook genoeg van rond in de alternatieve mediawereld.

Defixiones
Defixiones
5 jaren geleden

Ik hoop dat er nu ook Nederlandse journalisten dapper genoeg zijn om hun mond open te doen. Zij moeten zich realiseren dat zij indirect ook verantwoordelijk zijn voor honderdduizenden doden wanneer zij geen onderzoek doen en klakkeloos de corrupte Unaaitmesteeds pers na-papegaaien omdat zij weer bommen op onschuldige burgers willen gooien. In opdracht van de psychopaten van Wall street. Je kan nu toch niet meer zo onwetend zijn dat Israël en de US de terroristen van de wereld zijn? (en als je het wel weet en je praat/schrijft er niet over, dan heb je zelf bloed aan je handen!)

Franss
Franss
5 jaren geleden

Fußball-WM 2010 Südafrika: Schlachtfest für weiße Schlachtenbummler?
Udo Ulfkotte

Rare man die Ulfkotte…
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/fussball-wm-2-1-suedafrika-schlachtfest-fuer-weisse-schlachtenbummler-.html

Udo Ulfkotte Lies about President Obama Ordering the Burning of Bibles
http://www.dialoginternational.com/dialog_international/2010/09/udo-ulfkotte-lies-about-president-obama-ordering-the-burning-of-bibles-.html

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x