Buitenland

Steeds meer aanwijzingen dat Duitse overheid voorkennis had over aanslag op kerstmarkt Berlijn

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op vrijdag werd Anis Amri door de politie doodgeschoten in Milaan. De 24-jarige Tunesiër zou de bestuurder zijn geweest van de vrachtwagen die werd gebruikt bij de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn.

Hij mag dan misschien verantwoordelijk zijn voor de aanslag, maar de gebeurtenis zelf blijft in nevelen gehuld, zo schrijft nieuwssite WSWS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het is inmiddels duidelijk geworden dat veiligheidsdiensten wisten dat Amri terroristische aanslagen plande.

Betrokken

Hij zat in Italië in de gevangenis, werd in Duitsland opgepakt en stond maandenlang onder toezicht.

We kunnen niet uitsluiten dat onderdelen van de overheid op de één of andere manier betrokken waren bij deze aanslag, aldus de nieuwssite.

Het is zelfs mogelijk dat de staat de aanslag regisseerde en vervolgens de omstandigheden creëerde waarin Amri zijn plan kon uitwerken.

Lange geschiedenis

Duitsland heeft een lange geschiedenis van provocaties door de overheid. In 1933 organiseerden de nazi’s de Reichsdagbrand en wezen de Nederlandse communist Marinus van der Lubbe aan als dader.

Het gevolg was dat de communistische partij werd vernietigd en Hitler aan de macht kon komen.

De veiligheidsdiensten speelden ook een rol bij het ontslag van bondskanselier Willy Brandt in 1974.

Felle kritiek

Angela Merkel kan sinds ze in de zomer van 2015, op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, de grenzen korte tijd openstelde rekenen op felle kritiek, ook uit de eigen gelederen.

Diezelfde krachten gebruiken de terroristische aanslag nu om ander beleid af te dwingen.

Vlak na de aanslag stelde Horst Seehofer, leider van de Beierse CSU, dat het immigratie- en veiligheidsbeleid ‘op de schop moet’.

Aftreden

Marcus Pretzell van Alternative für Deutschland (AfD) hield Merkel persoonlijk verantwoordelijk voor de aanslag.

Enkele uren na de aanslag eiste professor Jörg Baberowski van de Humboldtuniversiteit het aftreden van de minister van Binnenlandse Zaken en Merkels vertrouweling Thomas de Maizière.

Uit de feiten die op dit moment over de aanslag bekend zijn, blijkt dat de overheid er in ieder geval tot op een bepaalde hoogte bij betrokken was.

Wapens

De Süddeutsche Zeitung wees op het feit dat Amri onder het oog van de geheime diensten en de politie had geprobeerd wapens te kopen. Hij had dus makkelijk aangehouden kunnen worden.

De Italiaanse politie schreef een lijvig rapport over de radicalisering van Amri en zijn bereidheid om terreuraanslagen uit te voeren.

Hij werd echter niet uitgezet en kon in de zomer van 2015 naar Duitsland afreizen.

Volgens de krant hadden de Italiaanse autoriteiten de gegevens over Amri niet op tijd ingevoerd, maar de autoriteiten ontkennen dit.

Voorbereidingen

In Duitsland sloot Amri zich gelijk aan bij een islamitische groep die was geïnfiltreerd door de Duitse inlichtingendienst, die goed op de hoogte was van de activiteiten van de groep.

De inlichtingendienst wist dat sommige leden van de groep voorbereidingen troffen om voor IS te vechten in Syrië en Irak en terreuraanslagen uit te voeren in Duitsland.

Volgens de veiligheidsdiensten sprak Amri meermaals over ‘het uitvoeren van aanslagen’.

Amri werd eerder dit jaar onder toezicht geplaatst, maar daar kwam in september dit jaar om onduidelijke redenen een eind aan.

Geen actie

Hoewel de geheime dienst op de hoogte was van Amri’s connecties met een extremistische groep en de Marokkaanse veiligheidsautoriteiten hun Duitse collega’s in september en oktober waarschuwden dat hij van plan was een aanslag uit te voeren, werd er geen actie ondernomen.

Na de aanslag arresteerde de politie wel gelijk een onschuldige vluchteling uit Pakistan. Hij werd gepresenteerd als verdachte, hoewel hij op geen enkele manier kon worden gelinkt aan de plek van de aanslag.

Pas nadat de vrachtwagen voor een tweede keer werd onderzocht, werden de identiteitspapieren van Amri gevonden.

Bizar

Volgens de Duitse autoriteiten moesten er eerst andere onderzoeken worden uitgevoerd voordat de cabine mocht worden onderzocht. Dit is bizar, aldus WSWS.

Oprichter van de extreemrechtse beweging Pegida Lutz Bachmann tweette twee uur na de aanslag al: “Informatie van politieleiding Berlijn: dader een Tunesische moslim.”

De nauwe banden tussen de inlichtingendiensten en extreemrechts in Duitsland zijn goed gedocumenteerd.

Onder het tapijt

Er zijn bijvoorbeeld veel aanwijzingen dat zowel extreemrechts als de overheid verantwoordelijk waren voor de aanslag op het Oktoberfest in 1980.

In de jaren 1990 en 2000 voerde de extreemrechtse terreurgroep NSU tenminste 10 moorden uit onder het toeziend oog van de Duitse autoriteiten.

In beide gevallen werden kosten noch moeite gespaard om de connecties onder het tapijt te vegen.

De Duitse steun voor islamitische milities in Libië en Syrië versterkt de relaties tussen de Duitse overheid en deze groepen, die vaak in staat werden gesteld om heen en weer te reizen tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

[WSWS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raymond
Raymond
7 jaren geleden

Echt fantastisch hoor, wie schaffen es, dat mens heer zeker lijm gesnoven?

Mammon
Mammon
7 jaren geleden

Tja, het is toch zo eenvoudig…

Als er een “risicowedstrijd” in de voetbal gespeeld wordt, moet je eens kijken wat er op de been is. Honderden agenten en politie, waterkanonnen, undercover agenten, politie te paard, colonne begeleiding, justitie, enz…

Nee, nu -weten- ze dat er aanslagen gepleegd gaan worden (12 jarige eerder gepakt) en zie het resultaat hoe politie, justitie en overheid reageerd? Ze doen niets, denkt u nu echt dat ze ook maar iets geven om de blanke plebs? Nope!

Denk maar niet dat er iets zal veranderen, allemaal onderdeel van de planning…

Cisco
Cisco
7 jaren geleden

Het schijnt de laatste tijd wel een hype te zijn om je ID na een terroristische aanslag achter te laten, zo is het wel snel te achterhalen wie de daders zijn… daar hoef je dus niet echt intelligent leiderschap voor te vertonen, in feite kun je gewoon doorgaan met de mensheid te laten geloven dat ze te dom zijn dit te begrijpen om zo de status van geloofwaardigheid op peil te houden…

Britse politicus:
“Identiteitspapieren dader Berlijn mogelijk net zo nep als 9/11-paspoorten”

jaja… 😉

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Idd. veel wijst daar (nu al) op.
Plaats delict hangt vol met camera’s. Toch weet de dader/joy-rider te ontsnappen.
Voor de vorm, wordt dan een onschuldige getinte man opgepakt – naar Heidelberg e.o. gereden – wat zal het zijn – dík 1.000 km zuid-westelijk (een dag rijden); (geen berichten van een vliegreis opgemerkt.)

We worden bezig gehouden met uitgebreide details, hoe veel ze al jaren van de man weten. Dat uitzetten naar Tunesie niet zou hebben gekund, omdat de gevaarlijke crimineel geen ID zou bezitten. ..
Dan duurt het meer dan een hele dag voordat wat boven water komt, n.b. op de plaats delict!,
NAW, sofinummer, alle persoonsgegevens van de man.

De vrachtwagen was geladen in Italie. Als je nu zo gefrustreerd bent, en dat wilt afreageren op argeloze Duitse burgers – knetter, om dan niet bij Basel over de grens de wagenmeteen in één van de vele, vele kerstmarkten in het hele land te rammen. Dus, ook op dit punt, klopt er duidelijk iets niet.

Nou komt al meteen boven water dat ook buitenlandse veiligheidsdiensten ter plekke waren – om te zorgen dat er niks mis kon gaan?

Nu zijn er bovendien meteen al sterke aanwijzingen dat in Milaan niét de dader is ‘neergeschoten’. Het kan heel gemakkelijk één of andere stumper zijn die voor het doel werd uitgekozen. Of we keken op TV naar een etalagepop. Wij zien dat verschil niet. Tenzij je frame voor frame beeldanalyse erop los laat .

Je moet gewoon erkennen dat vrijwel alle terreurdaden werk is geweest – en nog – van onze eigen geheime diensten. Gladio, Rote Armee, Rara, de Poederbrieven, Pdue (P2)-loge, Boston-marathon bomber, onderbroek bomber, vrijwel alle terreur met vliegtuigen en vliegvelden, San Bernadino, 9/11, Nice (Frankrijk -BSD – ligt speciaal in de belangstelling).
Het is echt haast ondoenlijk om ongemerkt met ‘succes’ een grote terreurdaad uit te voeren – en dan ook nog positieve pers (goed heenkomen, alibi, of dwaalspoor) te krijgen.
Een voetganger die door rood oversteekt, verkeersopstopping – en de boel loopt niet als gepland.

Het is duidelijk dat in Berlijn nu weer: sporen zijn gewist, of (vernietigd/zoekgemaakt; denk aan staal en puin WTC 9/11, resp. fotorolletje Screbrenica), en ook in Berlijn zijn dwaalsporen uitgezet.
Dat is het visitekaartje van de ‘usual suspects’, CIA, Mossad – vaak trekken die samen op.

De Franse Min. BiZa zei al ‘we moeten ermee leven’ – doelen op deze staatsterreur.

Staatsterreur is dan ook weer terug als ‘normaal’ instrument om de politieke agenda door te drukken. De daarvoor gewenste beeldvorming cq. massahysterie (hype) te kweken, cultiveren en exploiteren.

We, de EUSSR, althans kopieert doelbewust de stijl van repressie zoals dictator Erdogan die met zoveel succes over zijn burgers legt. De Koning maalt er niet om. Sterker nog, de maant ons ons verstand op NUL te zetten en de blik op oneindig. Handen vast, en ogen dicht knijpen, en snaveltjes toe.
De vleesgeworden Hollandse lompheid.

Ook het feit dat bekende schoothondjes van – MET GELIJKE BEWOORDINGEN – binnen 24 uur (afgestemd dus!) FEITENVRIJ al de dader aanwijzen (Merkel), wijst sterk op voorkennis in heel het netwerk van de haatpredikers, de Likudniks of ‘Vrijheidspartijen’. What’s in a Name?
Ook Likudnik opperhoofd, en Likudnik ‘kinderporno’ Trump trompetterden meteen – feitenvrij, uiteraard – hun gelijk . . . .
De tragische operatie meteen maximaal exploiteren voor hun eigen aganda. Puur toeval. Gelóóft u dat?

toch deze hints ook nog maar toegevoegd, volg de sporen:
As Aangirfan notes re Milan, ‘corpse’ on ground has same colours of clothes as a ‘police – security person’ in other photos of same shooting scene … & in classic Rita Katz style, video on YouTube of ‘Anis Amri declaring allegiance to ISIS’ may have been fake, & is at this moment taken down

6 classic false flag Gladio-B-type indicators re Anis Amri:
– Johnny-on-the-spot Israeli or USA figure … In Berlin, “Only ten minutes before the truck drove into the booths, Professor Shlomo Shpiro [Shapira, Shapiro], a terrorist expert at the University of Bar-Ilan in Tel Aviv, strolled in the same Christmas market”
– Muslim suspect already known to intel & law enforcement
– Police record of petty offences
– Life not piously religious, involved in drugs, unlikely jihadi
– Quickly ‘killed’ so can’t talk
– ‘ID / passport’ magically turned up … like 9/11 in NYC towers rubble
now in Berlin Christmas market terror, ID & wallet ‘finally’ found in truck cab 24 hours after German terrorism cops began searching it
http://aanirfan.blogspot.it/2016/12/berlin-market-attack-false-flag-inside.html

Ook de documentatie die Gordon Duff van Veterans Today hier opsomt; komen overeen met wat van de puzzel al bekend is geworden – het simpel dader dood, boek kan dicht script; rammelt aan alle kanten:

“Mossads Italian HQ is in Milan
Dec 2016 NATO was carrying out exercise Summer Tempest/Eagle Meteor The exercise was managed from Solbiate Olona which is on the edge of Milan.

16 Dec. 2016 the truck’s cargo was loaded in a Milan suburb, Cinisello Balsamo, before heading to Berlin.
On 19th December the Berlin Market attack took place.
“CCTV footage showed Anis Amri at a local mosque one day after the attack.”
Our collective investigation established a “ratline” into France, Germany, Belgium and the Netherlands,

SITE Intelligence and Rita Katz, or so we are told.
Mossad shadow once again
When ISIS took credit for the Berlin attack, SITE Intelligence, of all sources in the world, was the only ones to have the direct line with the terrorists who told them ISIS did it. ]
We know better. http://www.veteranstoday.com/2016/12/23/berlin-suspect-killed-in-italy-vt-cites-false-flag-indicators/

In dit verband werden wij door een zekere figuur gemaand ogen en oren dicht te knijpen/drukken, en snaveltjes toe. Elkaar vast te houden (verbinden), en opgewekt afwachten van de terreur die kennelijk al in de planning zit. Een eeuw lang zien we al dat de terroristen maatpakken dragen, en aan de top zitten.
IS zou het hebben geclaimd. Duidelijk dan. IS = dekmantel van CIA-Mossad. (vraag Erdogangster, zijn zoon, John McCain, Obama, Kerry, Kirby, Lavrov, Putin weet het ook, onze luchtmacht geeft IS luchtsteun, dus de Koning weet het ook, de onderkoning – de P.C. van Shell – eveneens.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x