We eten iedere dag vijf keer meer suiker dan goed voor ons is, tot 45 kilogram suiker per persoon per jaar. Het is één van de redenen waarom de helft van ons te dik is.
Tim Verheyden, presentator van het Belgische tv-programma Koppen, leefde een maand zonder suiker. Na het afkicken en de eerste week stelde hij vast dat leven zonder suiker je veel fitter en energieker maakt. Maar hij merkt ook hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.
Presentatrice Annick Ruyts stopte een half jaar geleden met suiker en maakt alles wat ze eet zelf. “Uit groenten, fruit, pasta en aardappelen halen we al genoeg suikers, maar toch gooit de voedingsindustrie overal maar suikers in die we niet nodig hebben,” zei ze. “Daar kan ik me echt over opwinden. We weten niet wat we eten.”
Het gaat eigenlijk al mis in de broodtrommel van de gemiddelde leerling, aldus diëtiste Tanja Callewaert. “Ik zie veel witte boterhammen met chocopasta,” zei ze. “Kinderen die dit blijven eten, worden later mijn patiënten.”
[Een]
Senator licht tipje van de sluier op: ‘Topfunctionarissen spreken zich uit over UFO’s’
‘Dit is het baasje van Rutte en dit is dus het échte VVD-verkiezingsprogramma!’
NRC vindt het niet leuk dat NineForNews populairder is dan het ‘betrouwbare’ nieuws. Maar wat is betrouwbaar? (leest u vooral even mee)
Verpleegster in de frontlinie onthult: ‘Ik heb geen enkele patiënt zien sterven aan corona’
Hoge Canadese ambtenaar onthult op sterfbed: “Ik ben in Area 51 in een buitenaards schip geweest”
Zahi Hawass ontslagen te midden van ontdekkingen Gizeh
Schokkend betoog: ‘Orgaanroof terwijl je nog leeft’
Arts: ‘Die duizenden nieuwe coronabesmettingen hebben niets te maken met aanwezigheid virus’
Baudet maakt gehakt van verhaal over Russische dreiging. Kijk hoe de Tweede Kamer zich als een horde hongerige hyena’s op hem stort