Buitenland

CBS: armoede is nieuwe vorm van slavernij (video)

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is er sprake van een ommekeer bij CBS? Terwijl de armoede het hoogste niveau sinds 1965 bereikt, vergeleek talkshowhost van CBS News Tavis Smiley de ongelijke verdeling van de rijkdom in de Verenigde Staten met slavernij.

In de geschiedenis zijn er trotse momenten van revolutie geweest die de elite dwongen hun oogkleppen van hebzucht, tirannie en overheersing af te doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Amerika heeft natuurlijk grote stappen gemaakt naar vrijheid voor al haar burgers, maar het land gaat achteruit en armoede is de nieuwe vorm van slavernij geworden,” voegde hij toe.

Grote Recessie

Het economische beleid van de Verenigde Staten trekt de rijken voor en negeert de benarde toestand van de armen.

“Armoede bedreigt onze democratie, een democratie met een begrotingsdilemma waar de armen niet verantwoordelijk voor zijn, maar waar ze toch de prijs voor betalen,” ging Smiley verder. “Er zijn bijna 150 miljoen armen in Amerika die niet verantwoordelijk zijn voor de schade die is aangericht door de Grote Recessie. De omvang van de Grote Recessie bevestigt dat armoede niet langer een persoonlijke plaag is, maar een maatschappelijke crisis.”

Onverschilligheid

“Het is nu tijd om de Amerikaanse democratie nieuw leven in te blazen,” concludeerde Smiley. “Het is tijd om verontwaardigd te zijn over het afknijpen van de armen in Amerika. De onverschilligheid over de armen heeft het sociale, politieke en economische beleid besmet. Het is tijd om armoede prioriteit te geven.”

Het armoedecijfer stijgt in de Verenigde Staten tussen 2010 en 2012 naar verwachting van 15,1 procent naar 15,7 procent, aldus de Associated Press.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
11 jaren geleden

dit geloof ik gelijk tjonge dit moet niet kunnen .

legaal
legaal
11 jaren geleden

hallo allemaal,CBS nieuws durft zijn verhaal te doen over armoe in VS.en Romney is al bij de cabal,ilite,en de illuminatie ,in Israel geweest ,en staat achter hun als ze een oorlog met Iran beginnen.ik dacht dat in nu jij.nl stond.die man is gevaarlijk.dat zal zeker de mensen gaan voelen wereld wijd .ik protesteer als Nederland hier aan mee wil doen.geen oorlogen meer,genoeg is genoeg.en de arme veteranen zijn overbodig balast voor de VS gewordenlaat Romney is maar eens voor de armen gaan zorgen ,als hij de verkiezingen wind ,in mijn ogen gaat Obama zijn 2de amdstermijn in.

Sipco
Sipco
11 jaren geleden

Dat de armoede steeds hoger wordt begrijp ik, en dat de rijken minder belasting betalen dan een normale burger, is een reden maar ik begrijp niet waarom er een “liveline” van CBS news als link dient, terwijl deze gewoon het nieuws brengt.Dus team Niburu het filmpje laat niet zien wat jullie bedoeling was!!Maar ik begrijp Smiley.

Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

Is toch eigenlijk ook niets nieuws.

Wil je eten? dat kost je zoveel…
Wil je droog liggen s’nachts? dat kost je zoveel…

Wat je moet doen voor je geld? dat is niet het probleem, je moet gewoon betalen en als je dat niet kunt, krijg je nog een boete ook (?!? net alsof je die dan wel kunt betalen…)
Er zijn maar weinig mensen die werken voor de lol, de meeste zijn loonslaaf, met een horloge als eigentijdse slavenband.

Wil je echt iets nuttigs doen? dat zijn dan weer zaken die als vrijwilligerswerk worden beschouwd en je niet voorzien van een maaltijd od een dak boven je hoofd.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x